Кажете какви масла ползвате за раздатката и мостовете и какви са ви наблюденията, отзивите от тях?!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Масло за диференциалите и раздатката?
Свий
X
-
Re: Масло за диференциалите и раздатката?
За всеки джип си има препоръчителни масла, така зазадена темата е безсмислена.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
-
Няма да споря, ама се доуточнявайте, доста Мерцедеси са 4Х4Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Карай, то се разбра вече.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Първоначално публикуван от MDRAZHEV Преглед на мнениеКажете какви масла ползвате за раздатката и мостовете и какви са ви наблюденията, отзивите от тях?!
За раздатка - mobilube GX-A castrol ep 2.0/460 /или SAE 75W-90W
в раздатката - 2,8L; в предният мост - 1,4L; в задният - 1,8L
в мотора /твоя/6,5L,в КПП - 1,5L ,но мисля ,че това не те вълнува предвид замяната .
ОФТОПИК:
Дима, моля те да четеш ,че иначе става бля,бля от темата.B+
Коментар
-
А какво ще кажеш са мостовете да е:
MOBILUBE SHC-LS 75W-90
което всъщност е напълно синтетично.
Те това му е описанието:
"НАПЪЛНО СИНТЕТИЧНО висококачественно трансмисионно масло за работа при широки температурни разлики. Подходящо за употреба в диференциали и крайни предавки на камиони, пътно строителни машини и пътнически автомобили. API GL-5 "
Коментар
-
До: Масло за диференциалите и раздатката?
Първоначално публикуван от VARIO Преглед на мнениеСтавали това масло за диференциалите Castrol SAF-X 75W-140 или това е по добро
SAF-XJ 75W-140
Така че ако дифа ти е освободен по-добре сложи "Х".
Моя опит показва че когато в освободен диф има масло с добавка за ЛСД диференцияла е по-шумен.
Къде ще го намериш това Castrol SAF-X 75W140 обаче не знам.
До колкото съм запознат го нямат в наличност.
Поне когато го търсих го нямаше.
Коментар
-
До: Масло за диференциалите и раздатката?
И на мен ми е интересно - ако по каталог дават 75W90 API GL-4 , има ли проблем ако се сложи примерно 75W140 пак GL-5, защото съм чувал, че може да се появят проблеми със синхронизаторите??
П.П. И още едно въпросче - двете цифри пак ли са за вискозитета на маслото при различните темперетури?? И какво аджеба означава GL - едиколко си...Don't hunt IF you can't kill
първо 0883 после 333 накрая 448
LZ1BGD
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар