Интересува ме каква кутия със ръчни скорости мога да сложа на този мотор,някаде бях чел че може 6 степена да се сложи но как като на останалите стартера е от ляво.Ще съм благодарен на мнения по въпроса.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Механична скоростна кутия на 280GE
Свий
X
-
От: Механична скоростна кутия на 280GE
До скоро Любака продаваше оригинална 5 степенна кутия от Гелендия за такъв мотор, барабар с лоста, щангите и кардана.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
-
Става. Търси маховик или от 310 бус или оригиналния. Само там е проблема. Другите ядове са дължината на кардана до раздатката и цената на кутията.....1000-1500лв. Гледай да я вземеш комплект с лоста. Има една кутия тук в Пловдив ама е над 1000лв и няма лост.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
-
Кутиите за Мерцедес, като корпус, са с ляв и десен стартер. Дизелите предимно с ляв, бензина десен.
Първичните валиве са къси и дълги.
Дългия вал е за по-старите съединители - едномасовите. Къс вал предполага двумасов маховик или някой маховик от бус. Пр. 310.
Едномасовия маховик трябва да е тежък за да нямаш ядове. На старите едномасови маховици феродовите дискове са сериозно демпферирани. На бусовете се разчита на тежък маховик.
Ако сложищ кутията с маховика и всичко останало комплект ще имаш пртоблеми само с двумасовия маховик, който обикновенно е на края на живота си, а струва над 1000 лв.
Шлиците, камбаните, лагерчето в маховика са еднакви.
Лоста и управлението на кутиите е различно на 6така и стандартните за старо Г.
Моя съвет е да търсиш всичко комплект- кутия, лост и маховик.
Другия проблем е дължината на кутията. Почти се доближава до автомата на дължина.
6-степенна кутия съм виждал на Е класа. Дали има слагана на друго не знам.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
-
Най-общо казано, маломощен, тежък и здрав мотор е 2,8. Любимата ми замяна е с 2,2 или 2,3 бензин, модела111. Тежи наполовина и е също толкова мощен, че и повече! И е ефтин. И е масов.
...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО
Коментар
-
Кво говориш Пламене ощте не съм се пенсионирал за тези двигатели 2,2 и 2,3 представи си че съм карал мото крос дори със твои градски сме карали на ендуро шампионат е не завършихме зле 7 место от 42 двоики Антон Золума от Асенов Град,беше споменал че си от тук.По темата понеже без да искам си прецаках кутията като дърпах едно дърво на задна скорост и раката ми беше на лоста за скоростите при дърпането тялото с раката ми отидоха на пред и остана на задна скорост след като свалих кутията останових следното,счупен редач провлачен лагер на помпата за празен ход и есцентрика които и подава.За в бъдеще мотора които съм избрал е 3,2 редовия .Какви скорости би сложил на този мотор?Мен ме влечат тези 6 скоросните коя е наи подходяща за този мотор.
Коментар
-
Ами зор ще видиш да нагласиш 6 степена кутия на твоя мотор ,които би трябвало да е М110.
Последните ръчки на 6 цилиндрови мотори са на 103 и 104 ама и там е огромна рядкост а и са с 5скорости.Тия дет са с 6 почват от 211,203 и т.н мерцове а там моторите са съвсем друга генерация а и са само на 4 цилиндрови ,колкото по нова е колата на голям мотор ръчка не слагат.
Както ти я казал Пламен – взимаш едно 111 2,3 –такива с 5 скорости има в огромни количества и си готов. 104 с ръчка е тук там на някое 124 купе или на некое 129....то самите коли са рядкост а пък и с ръчна кутия е като бялата лястовица почти.
Аз говоря за мотор и кутия дет са пасвани в завод-ако искаш да сковеш нещо самоделно –тва е друга работа....
Коментар
-
Първоначално публикуван от miro krosa Преглед на мнениеКво говориш Пламене ощте не съм се пенсионирал за тези двигатели 2,2 и 2,3 представи си че съм карал мото крос дори със твои градски сме карали на ендуро шампионат е не завършихме зле 7 место от 42 двоики Антон Золума от Асенов Град,беше споменал че си от тук.По темата понеже без да искам си прецаках кутията като дърпах едно дърво на задна скорост и раката ми беше на лоста за скоростите при дърпането тялото с раката ми отидоха на пред и остана на задна скорост след като свалих кутията останових следното,счупен редач провлачен лагер на помпата за празен ход и есцентрика които и подава.За в бъдеще мотора които съм избрал е 3,2 редовия .Какви скорости би сложил на този мотор?Мен ме влечат тези 6 скоросните коя е наи подходяща за този мотор....TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО
Коментар
-
Първоначално публикуван от asen_dp Преглед на мнение.... няма да стане 6степенна кутия,тя е с десен стартер.
Мисля да я слагам на 2.5 турбо, ляв стартер.
Пламен каза, че е с ляв стартер.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар