Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Механична скоростна кутия на 280GE

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Механична скоростна кутия на 280GE

Интересува ме каква кутия със ръчни скорости мога да сложа на този мотор,някаде бях чел че може 6 степена да се сложи но как като на останалите стартера е от ляво.Ще съм благодарен на мнения по въпроса.

От: Механична скоростна кутия на 280GE

До скоро Любака продаваше оригинална 5 степенна кутия от Гелендия за такъв мотор, барабар с лоста, щангите и кардана.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

Интересува ме само 6 степена кутия.Пламен Тенев беше споменал че става но каде не мога да открия.Ако някои може да даде съвет по слагането на тази кути,благодаря предварително

Коментар

Става. Търси маховик или от 310 бус или оригиналния. Само там е проблема. Другите ядове са дължината на кардана до раздатката и цената на кутията.....1000-1500лв. Гледай да я вземеш комплект с лоста. Има една кутия тук в Пловдив ама е над 1000лв и няма лост.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

Кутията от какво е от цлк ли е и претискателния дис с феродовия от същтия бус ли да е

Коментар

Кутиите за Мерцедес, като корпус, са с ляв и десен стартер. Дизелите предимно с ляв, бензина десен.
            Първичните валиве са къси и дълги.
            Дългия вал е за по-старите съединители - едномасовите. Къс вал предполага двумасов маховик или някой маховик от бус. Пр. 310.
            Едномасовия маховик трябва да е тежък за да нямаш ядове. На старите едномасови маховици феродовите дискове са сериозно демпферирани. На бусовете се разчита на тежък маховик.
            Ако сложищ кутията с маховика и всичко останало комплект ще имаш пртоблеми само с двумасовия маховик, който обикновенно е на края на живота си, а струва над 1000 лв.
            Шлиците, камбаните, лагерчето в маховика са еднакви.
            Лоста и управлението на кутиите е различно на 6така и стандартните за старо Г.
            Моя съвет е да търсиш всичко комплект- кутия, лост и маховик.
            Другия проблем е дължината на кутията. Почти се доближава до автомата на дължина.

6-степенна кутия съм виждал на Е класа. Дали има слагана на друго не знам.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

Вальо да те помоля да питаш за тази кутия 5степената Любака не го познавам,каква е цената или тел.

Коментар

По новите двигатели са с ляв стартер,независимо бензин или дизел.На 2,8-цата няма да стане 6степенна кутия,тя е с десен стартер.

Коментар

Най-общо казано, маломощен, тежък и здрав мотор е 2,8. Любимата ми замяна е с 2,2 или 2,3 бензин, модела111. Тежи наполовина и е също толкова мощен, че и повече! И е ефтин. И е масов.
                  ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Кво говориш Пламене ощте не съм се пенсионирал за тези двигатели 2,2 и 2,3 представи си че съм карал мото крос дори със твои градски сме карали на ендуро шампионат е не завършихме зле 7 место от 42 двоики Антон Золума от Асенов Град,беше споменал че си от тук.По темата понеже без да искам си прецаках кутията като дърпах едно дърво на задна скорост и раката ми беше на лоста за скоростите при дърпането тялото с раката ми отидоха на пред и остана на задна скорост след като свалих кутията останових следното,счупен редач провлачен лагер на помпата за празен ход и есцентрика които и подава.За в бъдеще мотора които съм избрал е 3,2 редовия .Какви скорости би сложил на този мотор?Мен ме влечат тези 6 скоросните коя е наи подходяща за този мотор.

Коментар

Ами зор ще видиш да нагласиш 6 степена кутия на твоя мотор ,които би трябвало да е М110.
                      Последните ръчки на 6 цилиндрови мотори са на 103 и 104 ама и там е огромна рядкост а и са с 5скорости.Тия дет са с 6 почват от 211,203 и т.н мерцове а там моторите са съвсем друга генерация а и са само на 4 цилиндрови ,колкото по нова е колата на голям мотор ръчка не слагат.
                      Както ти я казал Пламен – взимаш едно 111 2,3 –такива с 5 скорости има в огромни количества и си готов. 104 с ръчка е тук там на някое 124 купе или на некое 129....то самите коли са рядкост а пък и с ръчна кутия е като бялата лястовица почти.
                      Аз говоря за мотор и кутия дет са пасвани в завод-ако искаш да сковеш нещо самоделно –тва е друга работа....

Коментар

Първоначално публикуван от miro krosa Преглед на мнение
                        Кво говориш Пламене ощте не съм се пенсионирал за тези двигатели 2,2 и 2,3 представи си че съм карал мото крос дори със твои градски сме карали на ендуро шампионат е не завършихме зле 7 место от 42 двоики Антон Золума от Асенов Град,беше споменал че си от тук.По темата понеже без да искам си прецаках кутията като дърпах едно дърво на задна скорост и раката ми беше на лоста за скоростите при дърпането тялото с раката ми отидоха на пред и остана на задна скорост след като свалих кутията останових следното,счупен редач провлачен лагер на помпата за празен ход и есцентрика които и подава.За в бъдеще мотора които съм избрал е 3,2 редовия .Какви скорости би сложил на този мотор?Мен ме влечат тези 6 скоросните коя е наи подходяща за този мотор.
                        Най-достъпни са скоростните кутии от 2,2 или 2,7 цди. Предложението за 111-мотора го дадох като разумната алтернатива на 280-ката. Иначе погледнато 3,2, 104-мотор е едно рядко издръжливо жилязо. Старата бегачка (лека и пепел) бе точно с този мотор и 6-ца. единственото неудобство бе изобретяването на маховика (едномасов) и пакета на съединителя и притескателя. Ще е доста надълго да си разправям битието с първата 6-тка. От тогава съм си слагал на два други мотора такава кутия и става сравнително лесно.
                        ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Ясно ,е естествено ,че във процес на работа излизат неодачите,по преправянето ама това не е проблем, ще ги нагласям нещата като му доиде времето.Е това е достатачно за сега.Благодаря.

Коментар

колата ще е от англия S класа със 3.2 редови сивия капак

Коментар

Първоначално публикуван от asen_dp Преглед на мнение
                              .... няма да стане 6степенна кутия,тя е с десен стартер.
                              Сигурен ли си?
                              Мисля да я слагам на 2.5 турбо, ляв стартер.
                              Пламен каза, че е с ляв стартер.
                              Вальо. О888 557Ч7Ч
                              Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X