Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на двигател на G460 (дизел)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Смяна на двигател на G460 (дизел)

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
    На 3.2 бензина, само газовата ти е 500лв.
    И в гората харчи 60/100. Емпирично установено.
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Бах мааму 60/100,я по добре да си взема едина триоска ша гори по малко(:

Коментар

Преди да ми оспамите темичката бях стигнал до монтаж на мотора в коша. Ако ме натисне ентусиазъм, ще сваля лапите и ще направя чертеж на тия от 250. Стават директно на турбото.
        Следващия проблем за решаване е кутията.
        Ако имата ръчна кутия от дизел и тя става т.е. е петстепенна си я запазвате. Пасва директно. 250 турбо и 300 турбо са с еднакви захвати като половината мотори на МБ. Ляв стартер.
        Маховика, феродото и притискателя са едно от критичните места.
        На маховика се монтират перата за датчика за обороти.
        Това е маховик от ЦДИ и пластинките са много но на същия диаметър 273мм. На 250 са 5 бр. на 300-6 бр

Това е маховик от 250ГД 84 коня с имитация на пластинки.

На този маховик съм разстъргал място за по-големия диск и притискател от ЦДИ-то. и изглежда така.

Съединителя от слабия мотор превъртя още на първото напъване с турбото.
        Така преработен маховика търси скорости с дълга ос.
        Може да се сложи диска от ЦДИ-то директно но е демпферен и мен ме беше страх, че няма да издържи дълго в гората. На демпферен диск трябват скорости с къса ос.
        Монтирането на един от посочените двигатели с неговите си автоматични скорости е възможно но за гората е провал. Аз монтирах такива и ги свалих.
        Ако ще ползвате ръчни скорости, за нормална работа на двигателя е необходимо да сте свалили от донора ЕКУто (моторния комп), имобилайзера и мултифункционалния блок (чената кутия с релета която стои до компа). За да запали и работи мотора ползвайте преработката от тази снимка.

Това задраскането се реже и се изхвърля а там където е 2ката се прави моста който е за МТ (ръчна кутия)
        Това е цялата схема на моторната електроника. Сменете .doc на .mdi иначе не мога да го кача. Схема-цък
        Последно редактирано от drukman; 15-03-11, 20:42.
        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

Здравейте,

Сдобих се и аз с такава машина, която е W460 240GD, но със сменен двигател на ОМ603. Проблема с картера обаче не е отстранен все още. Моля за съвети или на кой майстор в София мога да се доверя. Засега гледам сервиза за В. Вазов 120 е препоръчан като цяло за Мерцедес. Според продавача ще изкара по този начин доста време, но все пак. Ако не излиза много пари и нерви може да се замисля и за по-мощен двигател. Като гледам май е най-добре 250 турбодизел или на този в момента една турбина.
          тел. 0898454735

Коментар

За да се направи този болт трябва да се откачи целия тампон с петата. Мотора се подпира отдолу и с повече фантазия става.
            Болта се обръща обратно (главата към картера) и лекинко му се изпилва главата. Ако решиш да режеш и заваряваш картера, също става но е рисково.

Всичко се монтира комплект.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от ZliaShnur Преглед на мнение
              Здравейте,

Сдобих се и аз с такава машина, която е W460 240GD, но със сменен двигател на ОМ603. Проблема с картера обаче не е отстранен все още. Моля за съвети или на кой майстор в София мога да се доверя. Засега гледам сервиза за В. Вазов 120 е препоръчан като цяло за Мерцедес. Според продавача ще изкара по този начин доста време, но все пак. Ако не излиза много пари и нерви може да се замисля и за по-мощен двигател. Като гледам май е най-добре 250 турбодизел или на този в момента една турбина.
              603 без турбо и 603 с турбо са 2 съвсем различни двигателя...... мога да ти изброя разлики ...повярваи ми не си струва , поне аз така мисля.
              605 с турбо - виж темата на Вальо - тои е правил това упражнение и съответно си прецени дали е много пари и нерви или не....това е относително нещо за всеки е различно.

Коментар

Да, видях една друга тема и какви за разликите и че не е толкова лесно от ОМ603 без към ОМ603 с турбо Болта ще го мъчим засега, както и може би скоростната кутия. Не видях подобна тема, но към момента максимална скорост по шосе 65 км/ч със 4-степенна скоростна кутия и гуми 16-ки, но точен размер не мога да видя, понеже колата си дойде с тях. VIN: WDB46033117003705 . Не знам колегите колко вдигате, но си трябва повече.
                тел. 0898454735

Коментар

Да, видях една друга тема и какви за разликите и че не е толкова лесно от ОМ603 без към ОМ603 с турбо Болта ще го мъчим засега, както и може би скоростната кутия. Не видях подобна тема, но към момента максимална скорост по шосе 65 км/ч със 4-степенна скоростна кутия и гуми 16-ки, но точен размер не мога да видя, понеже колата си дойде с тях. VIN: WDB46033117003705 . Не знам колегите колко вдигате, но си трябва повече.
                  Прегледай темата на Вальо - drukman :
                  http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=46161

Коментар

.... но към момента максимална скорост по шосе 65 км/ч със 4-степенна скоростна кутия и гуми 16-ки,.....
                    На колко оборота?
                    Вальо. О888 557Ч7Ч
                    Silverado 1.3 i

Коментар

Прегледал съм я, но пак ще й хвърля едно око. Иначе нямам оборотомер, за да ти кажа оборотите. Ще търся варианти.
                      тел. 0898454735

Коментар

Тия модели нямат висока максимална скорост . 100-120 км/ч е нормално за 4 степенна кутия.
                        Кутиите са почти еднакви от гледна точка на 4-та скораст 1:1
                        Има една или две петстепенни на които 5та е директна 1:1
                        Всички останали са с 5та 1:0,8. ...приблизително
                        При 3000 об на 5та, скоростта е от 90 до 120км/ч в зависимост от дифа.
                        Слабите мотори при лек баир и насрещен вятър не вдигат повече от 90 ако са сдухани.
                        Нормално е за модела.
                        Смяната на кутията с 5степенна вдига скоростта с 20% само ако конкретния мотор може. Ако е сдухан...едвали.
                        Вальо. О888 557Ч7Ч
                        Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X