Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Замяна двигател Спринтер 315 СДИ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Замяна двигател Спринтер 315 СДИ

От известно време ме гризе една мисъл- да заменя проблемния двигател на Спринтера 315 СДИ с 300ТД 147 к. или 300 ТД 177 к. Намерил съм донор -перф. 124-ка 147 к. Искам да си оставя 6-степенната скор. кутия с ляв стартер , спринтерите СДИ 311 ,313 и 315 са с еднакви блокове, та питането ми е ,ще пасне ли ориг. кутия на новия мотор 300 ТД . Идеята е да запазя ориг. ел. инсталация и да пусна успоредна с компа за новия мотор.
    Приемам всякакви мнения и упреци!!!!!
    ...от друга страна, ако беше така, можеше да бъде и ако беше - щеше. Но не е така и след като не е, няма и да бъде.

От: Замяна двигател Спринтер 315 СДИ

Колега ,не се засягаи но от написаното е видно че въобще не си наясно с модели и модификации на мерц...
    Тва дет го искаш няма как да стане или да кажа тъй -може да смениш мотор+кутия от 124 и ще трябва да преправиш цялата инсталция на спринтера. Накрая дали ще е успешно ....господ знаи.
    на ЦДИ -там иам много сериозна моторна и въобще всякаква електроника, на цитираните от тебе мотори - единия е 603 а другия е 606 -на първия за огромно щастия електроника няма ,ана 2рия е минимална но при добро желание може да се скопи.Ама ако трампиш само мотора ,да приемем че някакси механично напаснеп оригиналната кутия ,кое ще праща КАН телеграми към кутията на спринтера....Въобще на новите коли даже да смениш 1 блок с друг които е същия ,пак иска напасване и незнам си какво а кат махнеш оригиалния мотор ....

Коментар

Не се засягам ! Наясно съм докъде ми стигат знанията , затова и питам .
      ...от друга страна, ако беше така, можеше да бъде и ако беше - щеше. Но не е така и след като не е, няма и да бъде.

Коментар

Ами за съжаление даже и моита любима марка Мерц и те почнаха одавна с циганиите.На новите коли е направено тъй че клиента да ходи в сервиза за всичко...усетиха се че могат да издоят клиента и със скъпи резервни части ....Няма вече каквото беше едно време за съжаление...
        По мое време,когат бях в Мерц сервиза -таман бяха направили първите Спринтери ,а старите бусове тип булдог си бяха модерни още ,ами от тия старите имаше една камара милионници и пак всичко бачкаше.... спомени....

Коментар

Първоначално публикуван от brpi Преглед на мнение
          Колега ,не се засягаи но от написаното е видно че въобще не си наясно с модели и модификации на мерц...
          .... ....
          Колега, какъв точно е проблема да се сложи мотор от 124ка 603 на ръчна 6 степенна кутия на Спринтер, освен АБСа?
          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
          Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

Например кат пъхнеш ключа и електрониката на ключа прати КАН месесиджа до моторната електроника а тая електроника я няма ...какво става ....
            Тва дет ти го правиш е обратното - на дрът модел се слага по нов мотор които пак за твое щастие е с минимум електроники....
            Другия път като доида в Пловдив ако искаш ще се закачим на твоита кола с диагностиката и ще ти покажа че пак мотора работи релативно кофти що просто ти само го лъжеш с информация която реано не е истинска ама теб те устроива това положение предполагам... просто за спорта дет се вика може да се включим.

Коментар

Например кат пъхнеш ключа и електрониката на ключа прати КАН месесиджа до моторната електроника а тая електроника я няма ...какво става ....
              .....
              Ми...мотора си пали без да чака тоя КАН месия, щото не е чувал за него и му е през аспуха дали ще дойде или не.

Що се отнася за моя случай, то информацията която получава моторната електроника не се различава по нищо от наличното в оригиналната версия, като изключим излъгания АБС. Не отказвам обаче като дойдеш в Пловдив да ми покажеш кое не му работи добре на мотора. Човек като мен винаги намира нещо да научи.

И не. Не ме устройва как работи моя мотор. Може би защото съм го приближил прекалено към фабричното изпълнение, което иска да преценява вместо мен кога как да дава газ
              Последно редактирано от drukman; 29-12-10, 04:50.
              Вальо. О888 557Ч7Ч
              Silverado 1.3 i

Коментар

Виж -в твоя случи може да стане щото модела е от по старите -на ЦДИ е друго -нали това се опитвам да ти кажа-там е сменена концепцията изцяло.Например инфото за километри,обототи и т. в таблото идва от модулите по КАН - е кат го няма тоя модул таблото как ще показва нещо.....

На тия коли вече има Нетвурк мениджънт и една кофа простотии,модули и т.н - демек не е лесно да се чепка 1 към ......... Специалнио за Спринтера съм достатачно в час -може да ти звучи като самохвалство но си е факт - що аз лично съм правил електроника за него....

Коментар

....но си е факт - що аз лично съм правил електроника за него....
                  Дай да пострижеме един АБС и всички кенефи които са вързани към него. За кутия 722.6
                  Вальо. О888 557Ч7Ч
                  Silverado 1.3 i

Коментар

Добре де Продане (колегата brpi),разбирам че си много мноого в час с тия пусти нови Спринтери, правил си електроника и таблото е твое дело, за което - моето уважение !!! Но няма начин да няма начин да разменим тия двигатели ,разбирам ,че някои екстри от спринтера ще дадат фира, ако е толкова сложно ще се смени и таблото с уредите и ключа за запалването ,разните му ДПФ филтър ,ЕГР система и катализатор отиват в коша. Нещото с което не искам да се разделям е АВС-а, много го ценя . Има ли вариант да се запази ?
                    Последно редактирано от Младен Кънев; 04-01-11, 20:53.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X