Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем сьс блокиращ диференциал Е 250 ТД комби

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем сьс блокиращ диференциал Е 250 ТД комби

Здравейте колеги! Извинявам се от началото щото темата е за 2х4 ама след ного читане по форума ни, заключих че диференциялите на мерцедес 124 Е 250 тд (touring) комби и някои дифове на джипките ни, си приличат (по блокирането) . Дано не сьм грешка. Пускам тука темата защото осетил сьм че някои от сьфорумците тук са доста грамотни по вьпроса блокиращи диференцияли. Ето за какво става дума.
    Мерцедеса е сьс АSD блокаж на задниа диф. Вьв него влизат две тьрбички от хидауличната система за окачване или не..не сьм баш сугурен от каде важно влизат. Когато системата работи много лекичко сьс зимни гуме се качвам на Бьндерица на Пирин планина-Банско при всякакви условия. Когато светне крушката ASD , качването е доста по трудно. От ходене по майстори и интернет научихме че системата се ресетира сьс подаване на (-)ground повече от 20 секунди на номер 5 на буксата за диягностика и почва да работи. Когато системата работи и каране след 90 km\h пали се друга крушка сьс знак (!) вьв триагьлник, като се намали скороста под 90км изгасва. След неколко часа, дни или пак чак и месеци (когато си поиска) отново се запалва ASD и отново трябва ресетиране.
    Имам и JEEP Grand cherokke 2,7 CRD сьс мерцедесовия двигател и скоро сьм сменявал маслото вьв дифовете щото трябвало да се сменява след 50.000км. Досега сьм карал 2 мерцедеса и когато ходих при майстора да смениме маслото вьв скоросната кутия и диференцияла ми се смеяха и казваха че вьв мерцедес масло там не се сменявало. Така искарах 400.000км заедно на двата без смяна на масло без никакви проблеми.
    Вьпроса ми е дали да сменявам маслото вьв този диференциял и какво да му сложа оти при джипката е ного специчялно Mopar 75W140 задолжително сьс добавка за самоблокращи диференцияли и дали проблема сьс ASD-то ще се изгуби. Извинявам се на дьлгото пишене и Мерси на всички щто исчетя тази моя история ,а поготово на онези които пишат некое мнение.
    п.с. Ас сьм от Струмица-Македония и извинявам се на вьсички за граматиката. Дано се разбира пишаното. Мерси предварително!
    Последно редактирано от ljupco; 12-10-10, 17:37.

От: Проблем сьс блокиращ диференцийал Е 250 ТД комби

Няма масло което да не се сменя.Не се сменя до излизане от гаранция ако си смел,после сменяш или маслото или скоростната кутия.

Маслото в скоростите на джипа.

http://www.mb-info.ru/liquids/oil_for_7226.htm

Това е малко инфо за АСДто

http://www.w-124.info/w124/ASD-ASR-4MATIC.pdf

Ето ти един документ за 124,там си има и кое как се сменя и как се проверява и номера по Мерцедес.

http://w124-zone.com/downloads/MB%20..._603index.html

Aral Vitamol ZH-M

MB 343.0 Hydrauliköl A 000 989 91 03

Това са ти вариянтите,спецификация МБ 343.0 което си е ФЕБИ масло.

Системата е добре да се промие с маслото посочено горе,там се ползва само и САМО това масло и не се меша с нищо друго.Зад преден ляв фар ти е резервоара и на него си ги пише номерата.Ако ти трябва повече инфо кое и как става пиши и ти го давам сьс снимки или линк кьм друг форум.

Допьлнение - виждам,че сам си намерил форума.Маслото горе ти е за блокажа на дифа,тема сьс снимки как се сменя и как се промива системата ще намериш при сьседите.

И си смени МАЙСТОРИТЕ,няма вечни неща,ако да е Мерцедес масло не е вечно.
    Последно редактирано от BENZBOSS; 12-10-10, 18:39.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

BENZBOSS Мерси ти за подробното инфо, засигурно сьм имам ного кьсмет сьс предишните мерцедеси Вече нямя никакьв шанс да се отказвам от марката ни.

Коментар

Ако след смяна на маслото блокажа не работи - НЕго пипаи повече. Моя съвет е да не даваш да го ровичкат.като гледам колко са ти компетентни маисторите .... едва ли ще ти оправят диференциала.
        До преди 10 години -от тогава сам се махнал от Бг - почти нямаше маистор в Бг които да е е в час и да РЕМОНТРА качестввено мерцов диф. -сега не знам може и да са се появили но аз ако че съм работил в фирмен сервиз не бих го ремонтирал.
        провери тия тръбички -те са вакум не хидравлика -има схема на АСД то кое как е .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X