Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На Land Rover Discovery 2 TD5 може ли да сложа двигател TDV6 или TDV8

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: На Land Rover Discovery 2 TD5 може ли да сложа двигател TDV6 или TDV8

Чип вече нямам , карам си с ириджинъл комп, а и нещо не ми се слага. Иначе кутията ми утре влиза в на едно място за ремонт , ако съм доволен после ще споделя.

Коментар

Автомат беше, нали?
      Според мен решенията са (в тази последнователност):
      1. По-голям голяма турбина и/или кулер. Има бая китове за този двигател. Разгледай Td5 Alive.
      2. По-бавни предавателни числа.
      3. Тунинг на автомата.

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
        Спри да мислиш! Забрави 8-ка. ТД-5-та е в пъти по-надеждна и икономична.
        пп Не помня, ама имаше чип, нали?
        Цецо, не съм съгласен! Освен ако имаш в предвид, че на "5-та" скорост ТД5 е по надеждно, ама пак може да поспорим.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
          Цецо, не съм съгласен! Освен ако имаш в предвид, че на "5-та" скорост ТД5 е по надеждно, ама пак може да поспорим.
          Еее, айде стига де. Или давай с факти, или спри да го ядеш тоя Ленд Ровър и Тд5 във всяка трета тема.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
            Андро, не си вади изводи от ТД5-цата на Брадата. Той сигурно е пре.бал мотора, ама още държи на легендата, че 5-така е нежен. Знаеш си човека. Неможе дизелов агрегат да се счупи на толкова малко километри. Но за конспиратора няма невъзможни неща. Принципно един дизелов мотор е много по-надежден, непретенциозен и икономичен и с по-голям въртящ момент от бензинов аналог. И това не е само при ЛР.
            Така че като подпийне Вальо, го поразпитай. Може, естествено още днес към обяд.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
              Автомат беше, нали?
              Според мен решенията са (в тази последнователност):
              1. По-голям голяма турбина и/или кулер. Има бая китове за този двигател. Разгледай Td5 Alive.
              2. По-бавни предавателни числа.
              3. Тунинг на автомата.
              Яро, да автомат е. Проблема се оказа че не е от автомата, а от тръбите които водят маслото за охлаждане към радиотора на автомата, някоя от тях се пука и докато се прибирам по магистралата всичко е станало мазаво ... Реално автоамта не е имал проблем с каране по горите, за съжаление датчика ми за маслото в скоростната ( има един за температурата там ) не е сработил ....

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
                Андро, не си вади изводи от ТД5-цата на Брадата. Той сигурно е пре.бал мотора, ама още държи на легендата, че 5-така е нежен. Знаеш си човека. Неможе дизелов агрегат да се счупи на толкова малко километри. Но за конспиратора няма невъзможни неща. Принципно един дизелов мотор е много по-надежден, непретенциозен и икономичен и с по-голям въртящ момент от бензинов аналог. И това не е само при ЛР.
                Така че като подпийне Вальо, го поразпитай. Може, естествено още днес към обяд.
                Не, истината е, че е "служебен". В гората не е стъпвал и на магистралата сигурно са му заварвали газта, щото нали много върви. А може и някоя дюза да е припикавала. В общи линии тия фактори са смърт за ПД-та и КР-ейла. Имаме приятели в няколко официални сервиза и сменят мотори като луди. А и тук има колеги работили с доста реномирани марки, които могат да потвърдят.
                Нашия човек няма нищо общо.
                Сега, дали са "надеждни" е условно. Надеждни са докато са по нови и се подържат. После, ако се подържат безкомпромисно сигурно пак ще са надеждни.
                Но да се сравняват по надеждност със стария V8, където на полето може да извадиш 2-3 бутала и компа няма да усети, и да се прибереш е малко... За 200тди пък да не говорим.
                Поздрави!

Коментар

Но да се сравняват по надеждност със стария V8, където на полето може да извадиш 2-3 бутала и компа няма да усети, и да се прибереш е малко... За 200тди пък да не говорим.
                  Поздравления ! Верно е.
                  Тази земя, по която тъпча сега,
                  тази земя, която пролетен вятър пробужда,
                  тази земя – не е моя земя,
                  тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 190,092 в 13:50 на 21-08-26.

Зареждам...
                  X