Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ресет на датчиците за гумите!

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Ресет на датчиците за гумите!

    Купих си нови гуми днес и отидох да ги сменя,джантите са със винтили за измерването налягането на гумите,смениха ми гумите но сега са разменили джантите и примерно задна лява гума е задна дясна,задна дясна е прядна лява и тнт, казаха ми че като покарам ще се ресетнат но досега нищо не се ресетва,та питам някой има ли идея дали ще се оправят сами,ще трябва да ги обучават наново или да хода да се разправям да ги сменят пак както са?

  • #2
    Първо каква е колата. Моята например си има ресет, това е първото нещо, което трябва да направиш. Ако не стане така, отиваш в сервиз, където имат уред за обучение и ти ги обучават. Преди няма месец се занимавах с моите, два бяха дали фира. Извода е, че повечето сервизи гледат умно на тези датчици. За универсални ми искаха 100 кинта, аз си взех от дилъра за по 80. Из интернет има и по-евтини. Та търси си процедурата за ресет на твоята кола като за начало.
    Ford Maverick II 2.3 XLT
    Ford Mondeo MK5

    Коментар


    • #3
      Колата е land rover discovery sport 4 2015год, в сървис инфо нямам опция за ресет, в сервиза за гуми ми казаха да покарам малко и щяли да се ресетнат сами но положението е същото,датчиците са ок, питането ми е да ходя да се разправям в сервиза ли или да търся някой със софтуер да ги оправи?

      Коментар


      • #4
        Този сервиз за гуми явно не знаят нищо и не се занимавай с тях. Би трябвало да имат уред, но явно не им се е давало пари за такъв. Отиди в сервиз да ти ги обучат. Аз ходих в нашето Мото Пфое, там сменях и датчиците. Но все си мисля, че трябва да имаш ресет из менютата.
        Ford Maverick II 2.3 XLT
        Ford Mondeo MK5

        Коментар


        • #5
          Благодаря ти за отговора, предполагам и аз ще ходя в Мото Пфое, спомняш ли си колко пари ти взеха за обучаването на датчиците на винтилите?

          Коментар


          • #6
            Без да задълбочавам много на прима виста ми излиза това за Discovery Sport:

            With the vehicle off, turn the key to the “On” position without starting the vehicle. Hold the TPMS reset button until the tire pressure light blinks three times, then release it. Start the car and wait 20 minutes for the sensor to refresh.


            Where is the TPMS reset button on Discovery Sport?


            The tire pressure monitor reset button is typically located under the steering wheel.





            Георги Танев (0+)
            Land Rover Discovery 1 300 TDi
            Land Rover Club Bulgaria
            0887 930 238, 0878 797 768

            Коментар


            • Roboaudi
              Roboaudi коментира
              Редактиране на коментар
              Колега,като натисна на контакт без да паля колата във сървис инфо ми излизат няколко опции, Tyre Pressure Check, Tyre Pressures,Diesel Exhaust Fluid Last alarm и VIN Display, във Tyre Pressure Check ми показва налягането на гумите, във Tyre Pressures имам три опции, първата е Handbook Pressure във която ми показва какво трябва да е нарягането в предни и задни колела, във второто TPM Load Setting е Normal и Heavy, във третото Pressure Units мога да ги променям на psi,kPa и bar, други опции нямям!

            • Жоро Танев
              Жоро Танев коментира
              Редактиране на коментар
              Това което съм написал горе е друго. Не влизаш в сървис инфо. Просто даваш контакт без да палиш, после натискаш TPMS ресет бутона, който се намира някъде под волана и задържаш TPMS натиснат до като индикатора на таблото ти мигне 3 пъти и след това пускаш бутона. Стартираш колата и чакаш 20-на минути за да се опреснят стойностите от датчиците.

          • #7
            За смяна на два датчика, нови вентили и обучение нещо като 60 лв. беше за труд. Датчиците бяха по 81 лв. бройката, общо 220. За Форд продават едни уреди, най-базови, за обучение. По 10-12 долара в алиекспрес. Замислям се да си купя, дава го 20+ долара с доставката.
            Ford Maverick II 2.3 XLT
            Ford Mondeo MK5

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X