Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Животът и чудните приключения на Disco300tdi в страната на сервизите и майсторите

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    От: Животът и чудните приключения на Disco300tdi в страната на сервизите и майсторите

    Мда аз точно така станах хоби механик, на въпреки. Изобщо нямах желание да се занимавам с това, исках да плащам някой друг да го прави а аз само да карам. Пробвайки през най различни майстори и сервизи обаче открих че да се уча, да купувам инструменти и да правя нещата сам като тегля чертата ми отнема по-малко време и пари отколкото да ходя по сервизи, въпреки че със сигурност ги правя по-бавно от хората дето се занимават с това по цял ден. Просто сервизи/майстори които наистина вършат работа са изключително редки, а каквото аз съм направил винаги става от първия път и става добре.

    По сервизите масово цари тотална некомпетентност комбинирана с тотална наглост. Включително по големите и скъпи, включително по официалните представителства на марките. Реално от сервизи съм излизал с неработещи спирачки, с кормилен прът който се откача от рейката на първата дупка, с масло което шурти върху изпускателния колектор и се пали....а за по-дребните неща списъка е километричен. И пак казвам това не от квартални майстори.

    Сега няма да кажа че няма такива които вършат работа, има но са толкова редки, че пак стават неизползваеми защото на общия отвратителен фон стават толкова популярни че или се чака ред месеци или започват да подбират и да правят само някой типове ремонти (от които печелят най-много, което си е нормално). Така че крайния резултат пак си остава невъзможност да се прави поддръжка на колата изцяло в сервиз и човек нищо да не разбира и да не пипа сам.

    Доста е тъжно това но не виждам какво може да се направи. Конкретно със сервизите положението беше същото и в Щатите примерно, а там без кола си като без крака. В Германия също имам някакъв ограничен опит със сервизната дейност и съдейки по него нещата не са много по-различни.

    Коментар


    • #17
      От: Животът и чудните приключения на Disco300tdi в страната на сервизите и майсторите

      Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
      В тоя ред на мисли - едва ли съм единственият, който си е купувал конкретна марка автомобил, имайки предвид точно кой ще я поддържа... Без да ми се влиза в пререкания - съвсем не малка част от механиците тип "праим сичко" са трагични.
      И марката и модела избрах точно с идеята да се поддържа там по ред уважителни причини. Самият аз понаучих от доста неща там. Както и да е.

      И отново в темата - за това, как се учим в движение: Пак около това време в гумаджийница ми продадоха едни рошави "гуми за Лендровър, по-широчки са от твойте ама стават, даже ще е по-добре." Монтираха ги и се прибрах. Като паркирах , чувам нещо стърже отпред деба и не ще да завива докрай жиба. Гледам - опират с вътрешната си страна. Та, така после се научих кои размери са за мен без доработки, фланци и т.н. Вече не слушам гумаждии а си ги знам и насън.

      оффтопик: едни други лауреати от Примекс старателно монтираха 4те си гуми в обратна на указаната посока на колата на жена ми.
      Ако искаш да караш стара кола, трябва да си или милионер или монтьор. А за някой марки и модели се налага и двете.
      "Хилядолетния Сокол" LR Disco 300TdI '96
      Suzuki DL650 V-Strom

      Коментар

      Активност за темата

      Свий

      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

      Зареждам...
      X