Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Движение без преден кардан

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Движение без преден кардан

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
    Е на какво, нали говорим за обикновен кардан?
    Ако има място за зегерки няма нужда от баланс .Ама има кардани без зегерки и там вече е филм....
    ТЛК 90 120кв Дайхатсу Ф20 Няма да пия повече .....ама и по малко няма да пия...

Коментар

Диско 300тди 1996, на морето му замина карето. Свалих кардана на плажа и понеже нямах всичките инструменти за смяна на карето си качих кардана в багажника. Познат изтегли караваната по черният път че да не го тормозя много и после 590км от които 370 магистрала карах само на задно с караваната. Джипа си се държеше идеално. После трябваше и градско 3-4 дни да покарам и накрая смених каретата (пускал съм снимки) и от тогава имам 6-7 хиляди и няма проблеми. Баланс ми казаха само ако се вади от шлиците, а аз не съм го вадил. Успех.
      LR Discovery 300Tdi 1996
      Subaru Outback 2.5 1998
      Subaru Legacy 2.2GX 1995 - продадено ;(

Коментар

Първоначално публикуван от meha1971 Преглед на мнение
        Ако има място за зегерки няма нужда от баланс .Ама има кардани без зегерки и там вече е филм....
        От джипките се сещам само за една без зегерки, ама чак па "филм" ....

Коментар

Кат си продавах П38-ка, майстора на клиента като го преглеждаше - пита дали съм балансирал кардана след смяната на карето
          Така разбрах, че някои го правили. Ясно, че беше заяждане, ма тва па му беше единствената "забележка"
          Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
            При смяна на каре си носите карданите на баланс???????????????????????????????????????
            Къдрав, всеки има право да се гъзарее колкото си иска, а и парите са си негови...

Аз преди да видя с очите си колко е огънат задния кардан на Франко можех да споря, че карданите ми са прави и не бият, при все, че съм си ги правил в гаража-на менгемето, с шублера и правия ъгъл. Та даже и с кривия кардан не тресеше(поне не съм го усетил(знам знам, че по Франко всичко тресе, та може и затова да не съм го разбрал), а съм карал със 100(по ГПС).

Сериозно по темата-баланс на кардан се прави в завода, и ако не се огъне, или да се сглоби неправилно при ремонтни дейности-не се налага да се балансира повторно. Смяната на каре е тривиален ремонт, то ако при всяка смяна се носеше на баланс-тези в Кубрат щяха да са милионери.
            Или пък щеше да има баланс машини по няколко във всеки град, и по една във всяко село.

Ма както казах в началото на поста-всеки има право да си харчи парите по какъвто намери за добре начин.
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X