Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за покупка на LR P38

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Съвет за покупка на LR P38

Здравейте,

Днес ми звъня собственика на P38-цата с "да си измисля цена"..
    Често на кантар бях да кажа 3500 и да ми затвори хахах
    Според вас каква е реалната стоиност на джипа.
    Моля да се има предвид, че джипа е стегнат и направен от човека, познавам го и жена му вози децата.
    Автомат е! При 5-та скорост ми каза, че когато дава гас все едно няма никой.. и превърта така му се струва.
    Тавана и предния капак е паднал лака.., което не ме притеснява. Джипа е негов от 2000 година се кара в БГ.

Поздрави,
    Ник
    EX: Vitara 1.6 8v / 1995
    Toyota RJ70 2.4 EFI / 1996
    O878 / 588388 - Ник

Коментар

Добър вечер !
      Зная четох вече за мнения относно марката ,50на50 така че за сега всичко което трябваше да се замени е заменено . Кое колко ще издържи е друг проблем . За тая цена не очаквам качество но имам си гаранцията на частите така че нека времето покаже. Няма човек на когото да съм толкова благодарен за съветите както на
      PinMaster

въпреки това мисля че не съм направил лошо да заменя дефектните части със някакви читави такива .
      А сервиза си е мой това че питам и се интересувам е защото не съм запознат със даденият автомобил и още повече че е моят автомобил . Зная че го казвате от опит не от лоши чувства за това но пред прее...ни възли предпочитам поправени със не толкова добри части отколкото нищо . Лека вечер на всички !!!!
      Последно редактирано от krackman; 10-11-15, 22:19.
      о897ч87о3о

Коментар

Първоначално публикуван от nelenkov Преглед на мнение
        Здравейте,

Днес ми звъня собственика на P38-цата с "да си измисля цена"..
        Често на кантар бях да кажа 3500 и да ми затвори хахах
        Според вас каква е реалната стоиност на джипа.
        Моля да се има предвид, че джипа е стегнат и направен от човека, познавам го и жена му вози децата.
        Автомат е! При 5-та скорост ми каза, че когато дава гас все едно няма никой.. и превърта така му се струва.
        Тавана и предния капак е паднал лака.., което не ме притеснява. Джипа е негов от 2000 година се кара в БГ.

Поздрави,
        Ник
        А сега де последно автомат или ръчна кутия?
        автомата при ВСИЧКИ П38-ци е 4 степенен на 4-та с повече от 70 (знам че е 65 но пи разлините години е различно) заключва торкконвентора (хидротрансформатора). Това е един съединител във хидротрасформатора който се активира от клапан във автоматика.
        Та ако при леко подадена газ стигнеш 70км и след 10 секунди не паднат оборотите със около 600-800 имаме някакъв проблем.
        Последно какви са му проблемите.

Коментар

Първоначално публикуван от krackman Преглед на мнение
          Добър вечер !
          ...Зная че го казвате от опит не от лоши чувства за това но пред прее...ни възли предпочитам поправени със не толкова добри части отколкото нищо . Лека вечер на всички !!!!
          Абсолютно - случвало се е и да има попадения сред тях. Още повече ние караме по по-различен начин
          Просто да имаш едно наум - ако смениш каре след седмица/месец/3/6 - да знаеш, че с тези от 40+ кинта ще държи в пъти повече
          И винаги е по-добре да сложиш ново каре, отколкото да чакаш да бие докато скъса ушите на кардана.
          Сервиза дали е твой или не - няма значение - направи така следващият път - сметни колко ще плати клиент при теб за този ремонт и си мисли, че си ги платил (или ако искаш си ги премести от левият в десният... джоб), щот и твоят труд пара струва
          Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от nelenkov Преглед на мнение
            Както е казал колегата, автомата е 4-степенен. Към 70-80 се включва твърдата връзка в турбината (lockup), това се бърка с 5-а скорост. При подаване на газ е нормално да изключи и оборотите да се вдигнат. Ако наистина приплъзва значи си за смяна/ремонт на турбина. Операцията не е евтина. Разликата е диликатна и е трудно да се опише. Трябва да я пробва някой, който малко поназнайва.

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
              Абсолютно - случвало се е и да има попадения сред тях. Още повече ние караме по по-различен начин
              Просто да имаш едно наум - ако смениш каре след седмица/месец/3/6 - да знаеш, че с тези от 40+ кинта ще държи в пъти повече
              И винаги е по-добре да сложиш ново каре, отколкото да чакаш да бие докато скъса ушите на кардана.
              Сервиза дали е твой или не - няма значение - направи така следващият път - сметни колко ще плати клиент при теб за този ремонт и си мисли, че си ги платил (или ако искаш си ги премести от левият в десният... джоб), щот и твоят труд пара струва
              Добър вечер!
              Клиентите тук не са като във София или по големите градове !! Платежоспособноста е регионален критерий повярвай. Тук не е дива индия но хората са много по свити и ако следвам примерът който ми казваш трябва да сложа ITN от китай на еврото. Правя по около 1500-2000 на месец и не жаля колата,ясно ми е че щом го казваш е защото знаеш че си прав но ---- очаквам поне малко да се порадвам на сменените части а после малко по малко ще сменям пак. Когато взех Рейнджа всичко беше за смяна така че това беше моят избор от към цена компромис може би . Искам просто да сменя което трябва а колко ще му е животът ще си покаже. Ама защо да спамиме темата на човекът ще се видим във събота в Шумен ,ще ме познаеш джипа е мнооооооого шарен и без задна броня.Това за бронята не ми се коментира че стана легендарно изработването на парчето желязо. Приятна вечер на всички !
              о897ч87о3о

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X