Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Range Rover 2003 3.0D оставя ме на пътя в движение на няколко пъти !?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Range Rover 2003 3.0D оставя ме на пътя в движение на няколко пъти !?

За 10 дена ме остави 4 пъти! Обикновено извънградско за да ми е най-гадно и е почти сигурно, че ще е до завой за да е най-опасно!
    Изписва ми "FUEL INJECTION FAULT" и угасва.
    Вече ме е страх да я карам!

Днес ходих за диагностика на горивната система в Мото Пфое и там не откриха нищо, дори напротив - всичко било перфектно !?

Първия път се случи като бях по средата на резервата на резервоара и си мислех, че е засмукала някой боклук.
    Въобще нямаше гориво в маркуча преди филтъра и не подкачваше като давам на контакт.
    Долях 5 литра с една тубичка и с много опити и натискане на педала до край, малко преди да падне акумулатора, успях да запаля.
    На следващия ден ми изписа грешката веднага след като заредих 25 литра. Не можах да тръгна от колонката за дизела. Маркучите празни - не подкачва гориво.
    Този път акумулатора не ми стигна и виках пътна помощ. След това в един сервиз с нужния софт правихме много опити, доливахме още гориво и изведнъж тръгна.
    Според майстора съм прецакал връзката между двете части на резервоара и вече трябвало или да сменям резервоара или да го карам винаги с над 50 литра дизел !?
    Допитах се и до друг майстор, но той каза че ако това е проблема количеството не трябвало да пада под 25л. или че проблема може да е в помпата под задната седалка и за всеки случай сменихме едно реле под жапката
    2 дена след това отново угасна като в резервоара имаше 30 литра. Извиках пътна помощ и точно като идваше успях да запаля. Естествено платих им.
    Чета из нета за други коли дизели и се чуват мнения най-различни и всичко е гадаене: резервоари, помпа, подкачваша помпа, клапан на коляновия вал, гълтане на въздух отнякъде. Но пък МотоПфое казва че всичко е ОК.
    Незнам какво да правя !? Скоро ми предстоят пътувания Бургас-София и ако това продължи да се случва ще е бедствие и за портфейла и за нервите.

Ако някой има опит с подобни случаи и може да каже по-точно къде е проблема според инфото което съм дал ще съм безкрайно благодарен.

От: Range Rover 2003 3.0D оставя ме на пътя в движение на няколко пъти !?

Имах подобен проблем след каране с почти празен резервоар. Смених горивния филтър и нещата се оправиха, но не почистих резервоара. Наскоро пак карах на "резерва" и започна едно тракане, не можеш да си представиш... Смени филтъра, дано да е от него. P.s. Сега видях че няма гориво ПРЕДИ филтъра. В резервоара също има цедка и тя може да се запуши от "парцалите" вътре.

Коментар

Стига бе, тая година нафтата отсега ли почна да прави тапи? Още не е падало под 5 градуса в София, в Бургас сигурно е и по-топло.

Коментар

На любимата фото-мое, никак не бих се доверявал безрезервно....
        "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Първоначално публикуван от MagnetiC Преглед на мнение
          ...
          Изписва ми "FUEL INJECTION FAULT" и угасва ...
          Тая информация е крайно недостатъчна!
          Първоначално публикуван от MagnetiC Преглед на мнение
          ...
          Въобще нямаше гориво в маркуча преди филтъра и не подкачваше като давам на контакт ...
          А така е нормално да не качва гориво, тъй като подкачващите помпи не работят на "контакт"!
          Тоест, не е ясно проблема в системата на ниско налягане ли е, или в системата на високо налягане.
          Направете една пълна и качествена диагностика, тази кола има маса датчици по всички системи, които ще дадат насока къде е проблема.
          Иначе може да се сменя на принципа проба - грешка до полуда. И да се дават пари за пътна помощ.

Коментар

Откачи маркуча от подкачващата помпа към горивонагнетателната и врътни за малко да видиш пръска ли. На базата на резултата ще прецениш къде е грешката. След това провери основно както е писал АНДРО сътветната система - ниско или високо налягане.
            Последно редактирано от bubolino12310; 26-10-15, 14:54. Причина: правопис

Коментар

Re: Range Rover 2003 3.0D оставя ме на пътя в движение на няколко пъти !?

Колега, преди време Гранда ми правеше подобни чакмаци. Оказа се буксата на бензиновата помпа. Не даваше добър контакт и помпата не работеше, джипа гаснеше в завой или след като мине през дупка и буксата се размести. Звучи доста тъпо, но провери тоците към помпата и дано и твоя проблем да е там.
              Grand Cherokee ZJ 94 5.2 + Rough Country 3.5" + BFG Mud Terrain KM2 31x10.5x15
              0886/872-646

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X