Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мистериозно скърцане в ходовата част на Range Rover 2003 !?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мистериозно скърцане в ходовата част на Range Rover 2003 !?

Скърца яко, като минава дори през леки неравности и се чува отдалеч. В Бургас чух още един такъв "скърцащ" като мен, а днес в Мото Пфое - трети Range Rover със същия проблем.
    Момчето от сервиза ми демонстрира, като го поклати леко по-задната броня. С моя се чудиха и маеха с часове. Пръскаха всеки един детайл със смазка, но НЕ.. скърцането не спира... пълна мистерия.

Скърцаме си като каруци вече 3 Range-a в Бургас и никой неможе да помогне. А не е като да се примириш с този звук като от каруца. Пръскахме по тампоните, смазвахме биалетката,
    на единия даже са я сменили с нова, но не помога. При мен е нещо отзад в ляво и като слушам другите пак е там някъде в задната част на колата.

Ако някой има идея или предположение да помага! Явно е слабо място на този модел и ще е полезно за всички собственици!

От: Мистериозно скърцане в ходовата част на Range Rover 2003 !?

Тампоните на амортисьорите пръскахте ли?
    Jeep KJ 3.7 V6 Ltd.

Коментар

Унибали?!
      Не ми се вярва в Мото Пфохе Бургас да не са виждали подобен проблем.

Коментар

Първоначално публикуван от robkobg Преглед на мнение
        Не ми се вярва в Мото Пфохе Бургас да не са виждали подобен проблем.
        Повярвай - не са ! Днес ще ходя пак за да сменям един датчик и ще им кажа да проверят пак тампони на амортисьори и унибали както предложихте.

Коментар

Нема, нема, току някой почне духове да гони...
          А те нещата са прости и логични
          Ще намерите скърцането, само да не ги мързи "майсторчетата", че тва им е нормалното състояние...
          Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Ами при мен виновника за скърцането го търсиха над час 2-3ма човека. Предполагам и на другия Range са отделили немалко време, но без резултат.
            Направи впечатление, че след като влезе в сервизен режим и изпусне възглавниците след това като се дигне пак не скърца и издържа така към 2 седмици после пак започва.
            Мисля си дали не е възможно да е от възглавницата.

Коментар

Майсторите за докторски слушалки не са ли чували? Сериозно питам!!

Коментар

анти-ролбарът където е закачен отдолу до колелата, от там може да скърца

Коментар

Първоначално публикуван от Asteri Преглед на мнение
                  анти-ролбарът...
                  А?
                  0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:antiroll.gif
Прегледи:1
Размер:3.8 КБ
ID:5677187

Коментар

На стабилизиращата щанга и антиролбар ли и викали..................баси .За скърцането трябва слушане,пръскане и време.
                      РР п38 2.5тд .Е53 чер клозет .Астра H Z13DT.

0895шест29410 .

Коментар

На леката кола ми беше влезнало камъче м/у предния диск и ламарината, която е отвътре и която трябва да го пази от гняс и други гадости.
                        Звукът беше влудяващ, интересното е че при разклащане на предницата също изквича и това ми помогна да го открия.

Свалете колелата едно по едно и погледнете м/у всеки диск и ламаринения щит от вътрешната страна да не се е загнездило нещо.
                        Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

Свали тампоните на стабилизиращата щанга навий един слои от платняния изолирдбанд и ги монтираи отново и скърцането ще ти изчезне.

Коментар

Пенчо каза по-нагоре.Влиза се в някоя аптека , купува се един стетоскоп , мембранката му се подменя с парче от електрод и с така "ъпдейтвания" инструмент се локализира причинителя на скърцането.
                            Успех!
                            Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                              Пенчо каза по-нагоре.Влиза се в някоя аптека , купува се един стетоскоп , мембранката му се подменя с парче от електрод и с така "ъпдейтвания" инструмент се локализира причинителя на скърцането.
                              Успех!
                              Нещо, нищо неразбрах. Тоз електрод за слушалката ли го заваряваш. И после се вързваш под колата , някои кара по дупки и легнали полицаи, а ти слушаш с електрода ли.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X