Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пазарувате ли части за LAND ROVER от България

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Пазарувате ли части за LAND ROVER от България

Проби ми се маркуча на хидравликата на дискавърито, а риболовния сезон започва .

Не ми се чакаше две седмици и реших да си взема от тук.

Ето ги офертите:

Популярен английски сайт : 30.45 лв с VAT
    БГ търговец 1 : 57 лв
    БГ търговец 2: 49 лв

Незнаен интеренет моргаджия:
    Моргаджия: Имам за 20 лв ама е напукан.
    Аз: Нов е 30 лв за напукан не давам 20 лв, давам 10.
    Моргаджия: Не, затваря ми.

Изводът, най - евтината оферта на търговеца е 60% над цената от Англия.

Мога да дам подобен пример със задни амортисьори за дискавъри подкачваща помпа за нафта и много други.

Темата не е с цел злепоставяне на търговци или членове на форума, моля без имена.
    Последно редактирано от vas33; 04-06-15, 15:47. Причина: цена
    Land Rover Discovery
    Където е текло пак ще тече ...

От: Пазарувате ли части за LAND ROVER от България

Редовно пазарувам предимно по дребни части от тук.За по голями като лифт кит например съм пазарувал от УК. Да от там е по евтино но си зависи, ако си на зор и колата да виси 10 дена вместо да се кара, алтернатива да си пазарувам от магазина тук в София /нали без имена/ ме устроива като цена.Пресен пример от миналата седмица мигач за диско1 по моргите 1во че ги няма,2ро онея играчи като почнат от 20лв та стигнат до 30.а от магазина си го купих за 23лв. с ддс чисто нов на бритпарт
    Pathfinder 4.0L

Коментар

Забравяш (поне) 40 лв. за доставка.
      Ако мислиш, че е пазарна ниша - всеки момент може да я запълниш.
      Трябват ти само свободни пари (за поръчки, нали, щот на клиентите ти няма да им се чака, подобно на теб).
      После заплата - да кажем за двама човека, осигуровки, едно-друго.
      Наемче лекинко - колко па да са у софето наемите.
      Всякакви други разходи за разрешителни, аху-иху...

Отстрани изглежда лесно, винаги.
      Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Ценнобразуването е сложен процес.

Всеки е в правото си да купува и продава както му е изгодно.

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
          Забравяш (поне) 40 лв. за доставка.
          Ако мислиш, че е пазарна ниша - всеки момент може да я запълниш.
          Трябват ти само свободни пари (за поръчки, нали, щот на клиентите ти няма да им се чака, подобно на теб).
          После заплата - да кажем за двама човека, осигуровки, едно-друго.
          Наемче лекинко - колко па да са у софето наемите.
          Всякакви други разходи за разрешителни, аху-иху...

Отстрани изглежда лесно, винаги.
          Доставката е 2 лв на килограм.
          За поръчка над някакви паундове имаш безплатен шипинг на острова и после с карго фирмите.
          Търговеца на едно гарантирано попълва квотата за безплатен шипинг.
          Ако се оправдават с доставката не съм съгласен.
          За другото съм съгласен.
          Последно редактирано от vas33; 04-06-15, 16:11. Причина: пояснение
          Land Rover Discovery
          Където е текло пак ще тече ...

Коментар

Хич не си прав и за тези два лева/кг, но ще ти оставя възможността сам да се убедиш в това

п.п. а и не е само доставката, нали

Коментар

По-голям проблем е, че българските търговци като практика предлагат само шитпарт стоки. Ако в Англия мога да избирам между две-три нива на качество, тук избора е силно ограничен. Вероятно пазара е малък.

Коментар

Първоначално публикуван от P2P Преглед на мнение
                По-голям проблем е, че българските търговци като практика предлагат само шитпарт стоки. Ако в Англия мога да избирам между две-три нива на качество, тук избора е силно ограничен. Вероятно пазара е малък.
                Не си съвсем прав - имаме си официален представител на Биърмах
                За съжаление има изградено лошо име в миналото и сега малко хора ми вярват като им кажа да проверят първо в ...
                Почти всички други предлагат и Allmakers.

Все по-често засичам Делфи, Лемфьордер и други ОЕМ части по традиционни (неспециализирани) фирми за части.

Коментар

Първоначално публикуван от P2P Преглед на мнение
                  Понеже отдавна следя оригиналните части как, кое къде ги има в Англия, от 2-3 години тенденцията е на изчезването им.
                  Все пак говорим за Диско 1 което става на почти 20 години от излизането му на пазара и не е класически автомобил.

Проблема не е в търговците тук, а в джоба на клиентите.
                  Всички гледаме цените там и въздишаме кое колко било евтино, за справка ще кажа почти всеки месец пускам по една поръчка.
                  В поръчките ми знаете ли колко хора се включват за да си поделим транспорта, не повече от 2ма и то хора който ме познават лично и поддържат контакт с мен.
                  Всеки сиу говори за цените, проблема е в парите. Когато си на зор и колата ти виси в сервиза, няма значение кое колко е важното е да я оправят и да си в движение.
                  С доставчици тип паунд за кило не е никаква оферта, една пратка да ти загубят и си в първи клас (изгоря камиона на куриера на път за България, някой клиент си поръчал 5 кашона с флакони боя в най големите жеги, пратката дори застрахована ми я изплащаха 3 години)

Другото което не е на оферта с този тип кило за лев доставки, частите който често се поръчват са тежки, при мен поръчките се правят не само за детайлите, поръчва се всичко до последния болт, гайка и Зегерка което на един кашон с болтове на цена от 20 лева да платиш 20 паунда доставка вие преценете сами оферта ли е.

Форумите като този са много удобни когато голям кръг хора са фенове на определена марка и има поне един от тях който да има нерви да организира групови поръчки, поне има кой услужливо да ти покаже кое как, ако ли не има и теми кой кога пуска доставка и може да се закачиш към неговата.

Коментар

Конкретно на колегата vas33, и аз като него закъсах за маркуч на хидравликата, но нали сме "българчета" и с питане всичко се оправя: На "Ботевградско шосе" преди жп линията в блоковете в дясно-по посока Враждебна има фирма за хидравлични маркучи за мотокари и др. хидравлики. Носиш старият маркуч, и ти слагат нов със същите накрайници и дължина/ условието е да са ти "читави" накрайниците/. По памет беше 15-20лева. Съжалявам, че късно прочетох темата, дано съм бил полезен.

Коментар

Първоначално публикуван от Fipa Преглед на мнение
                      Конкретно на колегата vas33, и аз като него закъсах за маркуч на хидравликата, но нали сме "българчета" и с питане всичко се оправя: На "Ботевградско шосе" преди жп линията в блоковете в дясно-по посока Враждебна има фирма за хидравлични маркучи за мотокари и др. хидравлики. Носиш старият маркуч, и ти слагат нов със същите накрайници и дължина/ условието е да са ти "читави" накрайниците/. По памет беше 15-20лева. Съжалявам, че късно прочетох темата, дано съм бил полезен.
                      Или по друг начин, след като излезеш от Моста на Подуяне, караш направо и след Бензиностанция Еко единствената пряка в дясно преди светофара и си пред магазина

Коментар

Фирма Папе. При тях си направих и удължените спирачни маркучи, премахнах демфера на съединителя и ми направиха маркуча. Много доволен !!! ГОЛЯМ +
                        LR Discovery 300Tdi 1996
                        Subaru Outback 2.5 1998
                        Subaru Legacy 2.2GX 1995 - продадено ;(

Коментар

И друг път съм го писал - ползвал съм услугите на фирмата на 2 пъти за спирачни маркучи. Много съм доволен от скоростта на изпълнение (на момента), от цените и от компетентността (единия път правих преработени спирачни маркучи, чиито накрайници бяха особени и трябваше да се подбере най-удобния от наличните за последваща преработка и това всичкото по телефона).

На светлинни години са от конкурентите им на пазара - ханзафлекс.
                          о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X