Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как си рециклирах виското на фрий-то.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как си рециклирах виското на фрий-то.

Използвах метода на тоя рускак. https://m.youtube.com/watch?v=rkJuQ-fGLW8
    Закупих си силиконово масло от. моделиските сайтове. 4 броя по 60мл. с вискозитет 100 000.
    От един магазин тук в Търговище закупих и едно със 1000 сантистокса вискозитет.
    За разлика от рашката разпробих само от едната страна два симетрични отвора и им нарязах резби М8. Веднага след разпробиването започна да излиза една газирана гняс вижда се на филмчетата. Моята бе доста по рядка, не като на рашката. Обърнах муфата и я оставих да изтече колкото може, след това с компресора издухах колкото можах. След това сипах бемзин колкото хвана завъртях единото каре няколко пъти и така докато текна чист бензин. Когато реших че е вече чисто нагрях с пистолет за горещ въздух муфата леко колкото да изпаря останалия бензин. От тук започват разликите от това на автора/той ползва 10000 затова успява със спринцофка/. На единия оттвор навих една гресьорка. От другия отвор налях /става лесно/ опаковката с 1000 вискозитет и въртях карето 4-5 мин. Да се разнесе навсякъде, притеснявах се дане въртя чаркалаците на сухо. Следващата стъпка бе да напълня такламита със гъстия силиком и да започна да шприцвам във муфата. 4-5 пъти шприцвам и спирам защото от другия отвор той е свободен се показва силиконец, и така докато започна сляга по бавно. Реших че вече е време за почивка. На другия ден пак продължих докато прецених че е пълна до горе. Завих две болчета в отворите, изрязах ги и ги заварих с СО-то/нямам свое ползвах на познат/. Реших че и 60-70 000 км. Да искара все е файда.
    Цени и време.
    Силикон 100000 4 броя.х 6.80лв+ 1 бр. * 6.20лв.
    Бензин 2 литра. Отиде по малко от един.
    Метчик М8 2,5лв.
    Свредло 6.8мм. Едно *0.89лв.
    Гресьорки 2*0.30лв. Останаха и двете.
    Такламита го имах купен от преди за 18лв.
    Време.
    Саляне на каретата от карданите 30мин
    Разпробиване и и нарязване на резби около 45-50 мин.
    Измиване на стария силикон около 2-2.5 часа. Запълване 2-3 часа общо, въпреки че примен продължи и на другия ден. Заваряване и пришлаифане 30 мин.
    Ако имаш удобно место за работа /работилница/ за един ден става всичко. За цените под 50 лв. с бирата.
    Според мен по тази процедура , цена над 120-150 сие спекулация.
    Пак според мен по другия начин с отваряне на муфата е още по лесно и бързо, стига да си го правил поне веднъж. Проверих разфасовка от 1лт. Закупена на дрбно е е 120 лв. Стиха за 3 муфи и артисва.
    Успех на всички който искат да си свършят работата сами. Трябват дрелка и компресор от хладилник СО от приятел.. Товаса всички високо технологични инстроменти. Ако оима любопитни да питат тук в темата така ще помогнем на много, обещавам да помагам.
    Последно редактирано от zmiori; 13-05-15, 14:37. Причина: допълване
    Ако можеш да помогнеш на един човек , направи го и веднага го хвърли в морето.
    freelander 1,8 2001g.

От: Как си рециклирах виското на фрий-то.

Само едно допълнение, кръстачки за каретата стават едно към едно от лада. /някой от колегите тук го бе споделил/Единствената разлика освен цената е че в ладовия комплект няма зегерки. Цена 12 лв. + 2лв. за зегерки. Най евтиното за фрий което ми предрложиха бе24,80лв. уж японско.
    freelander 1,8 2001g.

Коментар

За това виртуозно изпълнение и 120лв. си е чиста спекулация!
      Jeep Grand Cherokee 5.2; GSM - 0892-757-619

Коментар

Аз казах с подробности моя метод аиде сега кажи ти твоя с разбивки по цени.
        Според теб е неправилен аиде сега илюстрирай твоя правилния със снимки и подробни обяснения и цени. Нали се сещаш за онази проказка който казва доказва. Така да вдигаш "пушилка е много лесно.
        Желая ти успех.
        freelander 1,8 2001g.

Коментар

Браво колега zmiori за хубавата тема.
          Би ли споделил малко повече информация като цяло за колата как се държи преди, след?
          Твоята муфа много ли беше запекла?
          Как се държи в момента колата, има ли проблем при навит волан?

Коментар

Преди интервенцията на прашен асфалт се усещаше как задните колелета превъртат. На Гегьов ден ходих за риба и известно време карах в кал и от пред и и от зад калниците бяха пълни. Минахме една Нива преди мен и аз. Всички друго си оставиха колите на поляната. Едно момче с рендак РХ4 се пробва но май го достраша и се отказа. Преди интервенцията женами като караше на заден с напълно навит волан колата и гаснеше, сега не се е оплаквала/ на същия прашен асфалт сега със сихурност не превъртат . Според мен има разлика към по добро.
            До месец май ше "правим и на един познат и неговата. Аз съм доволен.
            freelander 1,8 2001g.

Коментар

Супер, и при мен го има това задържане с задния и навит волан но е леко не много. Но ми се ще да се отремонтира проблема за да не се налага ремонт на раздтката.
              Ако може да споделиш за силикона откъде го закупи.
              Блогадаря

Коментар

Силикона го взех от от интернет. Пиши на гоогльо" силиконово масло 100000" и той ще ти каже. Мисля че от първия сайт. Поисках 6 броя но имаха само 4. Пратиха ми ги и аз заложих още едно с 1000
                freelander 1,8 2001g.

Коментар

Развитие по темата.
                  Вчера направихме още едно фрий да е 4х4. Направлението същото пътя малко по друг.
                  Направихме го на място без да демонтираме нищо от колата. Повдигнахме я на трупчета от дясната страна. Със свредло 6,8мм и заварена опашка към него 100мм. разпробихме муфата. Нарязахме резбите много внимателно поради терсене мястото не ползвахме върток з метчика а го въртяхме с гаечно ключе 7мм. като с ключето захващахме не опашката на метчика а самата режеща част максимално близо до муфата. Използвахме 1 и 2 метчик и един машинен. като след 1 минавахме с машинния и тогава 2 като на втори метчик изрязахме/изпилихме/ върха. с компресорчето издухахме колкото можахме без много да де стараем. В така направените отвори завихме медни тръбички около 3-4 см. на тези тръбички надянахме щлауфки /прозрачни/ . Приятелчето имаше една външна бензинова помпа, мисля че от опел. вързахме тази помпа към шлауфките и през един съд с бензин около 1,5 литра започнахме за измиваме муфата за по малко от час птотече чист бензин. Периодично завъртахме задното колело за подобро измиване. Като решихме че муфата е чиста спяхме помпата и с пистолет за горещ въздух подсушихме виското.
                  Разхвърляхме инсталацията и след подсушаването на едната от дупките /отворите с резби/ завихме гресьорка и с такламита започнахме да "блъскаме" силиконовото масло вътре. Пак с превъртане от време на време на колелото. Когато от горната дупка започна да се показва /прелива/ завихме и другата гресьорка. Същите са уплътнени с тефлонов конец на Локтайт и течен тефлон. Вкарахме още 6-7 "дози" масло и с това приключи рециклирането. Направих едно клипче с телефона как се държи виското "теста с тубата" ако мога ще го кача тук. Рамото на което закачих тубата е 85-90 см. нямах по дълга тачка тубата е да кажем 5,5 литра.
                  Ако не се моташ и всичко върви добре за около 4-5 часа процедурата е приключила.
                  freelander 1,8 2001g.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20150611_111257.jpg
Прегледи:1
Размер:65.3 КБ
ID:5666045
                    Това е рамото. Тубата от почти вертикално положение до хоризонтално слиза за около 30 сек.
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20150611_121718.jpg
Прегледи:1
Размер:96.5 КБ
ID:5666048

Това са следите след изрязването. Ясно се виждат превъртанията на четерите колела.
                    Посоката е на ляво на снимката.

Не мога да кача клипчето който иска да го гледа да ми прати меил да му го пратя.
                    Последно редактирано от zmiori; 11-06-15, 12:19. Причина: допълване
                    freelander 1,8 2001g.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X