Здравейте колеги! Искам да споделя с вас една моя неприятна случка от закупуването на части за моя Дефендър. Края на миналата година направих ремонт да задния дефенциал на Дефендъра ,тъй като имаше износване на сателити,планети,касетата също и разбира се клечката. Всичко това закупих от една прехвалена фирма в с. Момин сбор Търновско. Изпратиха ми частите, монтирах ги и с удоволствие тръгнах да се повозя. Да обаче радоста от пътуването ми трая много кратко. След едно леко изпукване на което аз не обърнах толкова внимание послева друго по силно и следващо и накрая джипа остана на место. Добре ,че беше равно и включих средния дефенциал на раздатката за да мога да се прибера до вкъщи. Заех се с разглобяването на диференциала за да видя какво се е случило. Още на пръв поглед имаше дупка в кожуха където е поместен задния деференциал. След пълното разглабяне видях,че от зъбите на сателитите и планетите няма и помен. Обадих се веднага във фирмата и им казах за случилото се. Техния отговор беше ,че сигурно не са монтирани както трябва или са ми голеви гумите или ми е много мощен двигателя и т.н. Всичко друго но причината не била в качеството на частите. Накараха ме да изпратя касетата без да я разглабям и след дълго протакане ми казаха ,че немогат да направят нищо защото е счупено насила. Джипа ми е 70 к.с. Може ли при нормално каране без екстремни изпълнения да се случи това. Все пак колеги аз имам собствен сервиз и претендирам че имам някакви и то не малки технически познания по този въпрос. Споделих това с вас за да знаете за "КОРЕКТНОСТА " на тази фирма и да не изпадате като мен в безтегловност с 500 лева назад. Благодаря ви за търпението. С уважение към вас! Фирмата се казва Wildrovers4x4 и се намира в с. Момин сбор. Велико търновско. Собственика е англичанин и е дошъл да прецаква нас с части който явно не стават!!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Части за Land rover
Свий
X
-
-
От: Части за Land rover
Здравейте,
всички тук знаят за Wildrovers и доколкото знам са с положителни мнения. Това което описвате е определено странно.
Ще е добре да споделите какви части сте си поръчал по-конкретно и по-важното от кой производител. Няма да е лошо и снимки на счупения диференциал да пуснете.
При неправилно сглобен диференциал, първото което страда е пиньон и корона, ако там нямате проблеми, а само в планетите и сателитите, то тогава, няма много варианти за грешки.Land Rover Defender 110SW 300tdi
Коментар
-
Да колега,на пиньона и короната слава богу им няма нищо. Повредата е само в сателитите и планетите. И ще се опитам да кача снимки. А що се отнася до правилната сглобка мисля,че не е нужно да коментираме! Частите дойдоха опаковани в кутия без никакъв надпис. Поръчвал съм доста пъти преди това. Обикновенно са Britpart но в случая не бяха.Последно редактирано от milen_di; 16-02-15, 20:50.
Коментар
-
Познавам човека лично.Правил съм с него доста неща и в началото вървяха много добре.От един момент нататък обаче сякаш при него нещата излязоха от контрол и трудно комуникирам и трудно стигаме до споразумение.А това,че на последък бяга от отговорност също е вярно.Говорете с него сериозно,кажете му,че сте направили тема тук и ако Ви се реваншира може да се изтрие петното.Ако не сработи-сезирайте комисия за защита на потребителите-дано да имате документ за покупката.2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS
Коментар
-
И при мен горе-долу стоят така нещата.Опитах се да разговарям и то съвсем колегиално,но не се получи. Не ми се иска да стигаме до крайности. Все пак работя с него от доста години. Но напоследък нещо не се получава. Все пак благодаря за съвета!!!
Коментар
-
Това счупване ми се струва доста необичайно. Правилно ли съм разбрал, че и касетата сте си я купили нова. Да не се окаже нещо сбъркано по нея? Когато монтирахте касетата предполагам сте пробвали как работи диференциала. Като гледам отчупените места материала поне на око изглежда според лома изглежда наред. При всички положения даже и частите да са Бритпарт те си идват в кутийки или пликчета... Според мен е добре да се установи кой наистина е производителя.Land Rover Defender 110SW 300tdi
Коментар
-
Всичко е сменено. Касета , сателити,планети, и клечката с нови. Това за произхода могат да кажат само Wildrovers4x4. Въпреки, че по стокова са Britpart.След монтажа всичко се движеже локо и нормално. Маслото също е по списификация. Измит и почистен кожух. Сменен симеринг на пиньона. Случват се такива проблеми с авточастите. Въпроса е да се прояви разбиране. Аз като собственик на автосервиз работя с моного фирми доставчици и производители.До сеге не съм имал проблем с рекламацийте,дори и да са били твърде рядък случай.
Коментар
-
Те не си вдигат телефона и не отговарят на мейли отдавна.....Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 18-02-15, 09:52.Land Lord Discovery II TD5 + Garmin Oregon 450 + Norica Marvik Gold + Sprint Apolon + Liverpool fan.
LZ2РSD
Коментар
-
Аз лично за няколко години почти нищо не съм успял да купя от тях и тихомълком съм ги отписал като хора, които по някаква, безинтересна за мен причина, не искат да работят. Има вносители, които работят много по-адекватно.
Коментар
-
Първоначално публикуван от P2P Преглед на мнениеАз лично за няколко години почти нищо не съм успял да купя от тях и тихомълком съм ги отписал като хора, които по някаква, безинтересна за мен причина, не искат да работят. Има вносители, които работят много по-адекватно..
И въпреки това - би ли споделил информация за други вносители? Може и на лични.
Предварително благодаря!
Коментар
-
Първоначално публикуван от сто Преглед на мнениеФилтри, тампони, тръбни съединения, накладки, гумено и метални карета - без особени проблеми, с изключение на една пратка, дето беше забила към Видин но с известно закъснение си я получих. За качеството и цените не мога да коментирам понеже не съм толкова в час но нямам нещо от тези дреболии, дето е траяло от ден до пладне.
И въпреки това - би ли споделил информация за други вносители? Може и на лични.
Предварително благодаря!
Коментар
-
Първоначално публикуван от P2P Преглед на мнениеПисах на лични, да не нарушаваме правилата.2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар