Здравейте колеги и приятели ! Нов съм във форума и реших да се обърна към вас, тъй като вярвам, че точно тук е правилното място с правилните хора, които да ме насочат към най-удачния вариант в моя случай. Става дума за следното: Притежавам Дискавъри 1 300 Tdi 98 г. в напълно оригинално състояние, имам предвид откъм ходова част (не е повдигано и т.н) Няма някакви усилени щанги, демфери, тампони и т.н. Проблема ми е, че амортисьорите ми и вероятно пружините са много меки, джипа много се клати и все по зле става. Тъй като ми изпаднаха читави гуми за без пари почти BF GoodRich AllTerrain, размер 265/70/16 ги сложих, но от там нататък стана още по зле тъй като освен при завой, опира и при неравности и подскоци горе в веждите на калниците. Подмяната на амортисьори и пружини съответно стана неизбежна и реших да попитам тук кой е най-удачния вариант за лифт, като се има предвид, че нямам желание да го правя мега висок, а искам просто малко да се повдигне, ако е възможно без да се преправят спирачни маркучи, някакви неща по ходовата част и т.н. Гледам в един сайт Амортисьори + пружини на BRITPART (Heavy Duty, Light Duty, Medium Duty) +40mm lift kit + пружините за 200 паунда. Та въпроса ми е следния : Според вас добри ли са ако не са защо и дали са двойно действащи, ще се налага ли да преправям някои неща или може свободно да си ги подменя ? Приемам и всякакви други предложения за повдигане, като пак казвам не търся кой знае какво 3-4-5 см максимум или там колкото е възможно, без да се преправя нещо или да е минимално. Ползвам джипа за лов, като терените не са от най-тежките, но все пак има и лоши места. Ще съм благодарен много за компетентни мнения и дискусии по въпроса, за да стигна по бързо до правилното решение. Благодаря Ви много и поздрави на всички фенове на марката !

Обява

Свий

Няма добавени обяви.

Как да повдигна (лифтна) Дискавъри 1 ?

Свий

X
- 

От: Как да повдигна (лифтна) Дискавъри 1 ?

42 паунда са удължените маркучи, така поне ще си сигурен в спирачките (ще смениш цялата течност)

Виж ето тази тема, а като марки предполагам всичко зависи от $ така че си прецени. Това са амове за по 28 паунда бройката, Heavy,Light & Medium са ти зависимост колко кила ще товариш в багажника и какви екстри накичени имаш (като броня лебедка и всякакви други щуротии) Terrafirma Big Bore са двойно по скъпи, но ако прочетеш темата ще видиш че някои колеги са ги сменили с такива, аз лично сигурно ще се възползвам от въпросните удължени маркучи + 4br ProComp , които предполагам за моето натоварване ще свършат работа, но виж има достатъчно писано.

LR Discovery 300Tdi 1996 така че си прецени. Това са амове за по 28 паунда бройката, Heavy,Light & Medium са ти зависимост колко кила ще товариш в багажника и какви екстри накичени имаш (като броня лебедка и всякакви други щуротии) Terrafirma Big Bore са двойно по скъпи, но ако прочетеш темата ще видиш че някои колеги са ги сменили с такива, аз лично сигурно ще се възползвам от въпросните удължени маркучи + 4br ProComp , които предполагам за моето натоварване ще свършат работа, но виж има достатъчно писано.

LR Discovery 300Tdi 1996
 Subaru Outback 2.5 1998
 Subaru Legacy 2.2GX 1995 - продадено ;(

- 

Благодаря ти, колега ! Не е проблем, да се поръчат удължените маркучи, въпроса ми беше дали ще е нужно със 40 мм лифт на това окачване, за което съм питал BRITPART Heavy Duty +40mm лифт (амортисьори + пружини) ? И другия ми въпрос е ако някой знае дали амортисьорите са двойно-действащи ? Приемам всякакви други предложения за лифт-ване на джипката и като цяло всякаква информация би ми била полезна Благодаря предварително !!! Благодаря предварително !!!
 Коментар
- 

Никои наизуст не може да ти каже за маркучите. Моите с +5 санта си идваха добре и си стоя с оригиналните.
 Слагаш новото окачване и го чепиш - каквото сабя покаже.Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!
 Коментар
- 

Добре, благодаря за отговора колега !
 Да се надяваме, че всичко ще е ОК и все пак някой ако е карал с такова окачване на марката BRITPART, моля да сподели мнение. и все пак някой ако е карал с такова окачване на марката BRITPART, моля да сподели мнение.
 Поздрави !Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 15-10-14, 06:30.
 Коментар
- 

Ако са вземеш кита с Cellular dynamic амортисьори - ще ти свърши работа за общо ползване и ще си доволен. Но не стават за офроуд рали. Аз карам Дифендър с такъв кит вече 6 години. На първо време можеш да минеш и без удължени спирачни маркучи, а като решиш да ги сменяш бих ти препоръчал да се обърнеш към Крис от Момин Сбор да ти изработи усилени, вместо да купуваш заводски.Първоначално публикуван от Stefin1990 Преглед на мнениеБлагодаря ти, колега ! Не е проблем, да се поръчат удължените маркучи, въпроса ми беше дали ще е нужно със 40 мм лифт на това окачване, за което съм питал BRITPART Heavy Duty +40mm лифт (амортисьори + пружини) ? И другия ми въпрос е ако някой знае дали амортисьорите са двойно-действащи ? Приемам всякакви други предложения за лифт-ване на джипката и като цяло всякаква информация би ми била полезна Благодаря предварително !!!"Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..." Благодаря предварително !!!"Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."
 Коментар
- 

Благодаря ти за точния отговор и инфото колега ! Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 07-12-14, 10:37. Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 07-12-14, 10:37.
 Коментар
- 

Съжалявам, че късно видях темата но дано да съм полезен.
 Преди 2 години си поръчах от "Падок" бритпарт удължени пружини и амортисьори с 2.5 инча лифт, но и сложих 30мм. фланци на колелата и цялата опция ми струва около 515лв. за амове и пружини и 330лв. за фланците без труда по смяната.
 За Диско 1.

Съобщение от модератор:
 Моля, напишете си в профила от къде сте. ...ЦЪК   Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 07-12-14, 10:38. Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 07-12-14, 10:38.
 Коментар
Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Коментар