Здравейте колеги и приятели ! Нов съм във форума и реших да се обърна към вас, тъй като вярвам, че точно тук е правилното място с правилните хора, които да ме насочат към най-удачния вариант в моя случай. Става дума за следното: Притежавам Дискавъри 1 300 Tdi 98 г. в напълно оригинално състояние, имам предвид откъм ходова част (не е повдигано и т.н) Няма някакви усилени щанги, демфери, тампони и т.н. Проблема ми е, че амортисьорите ми и вероятно пружините са много меки, джипа много се клати и все по зле става. Тъй като ми изпаднаха читави гуми за без пари почти BF GoodRich AllTerrain, размер 265/70/16 ги сложих, но от там нататък стана още по зле тъй като освен при завой, опира и при неравности и подскоци горе в веждите на калниците. Подмяната на амортисьори и пружини съответно стана неизбежна и реших да попитам тук кой е най-удачния вариант за лифт, като се има предвид, че нямам желание да го правя мега висок, а искам просто малко да се повдигне, ако е възможно без да се преправят спирачни маркучи, някакви неща по ходовата част и т.н. Гледам в един сайт Амортисьори + пружини на BRITPART (Heavy Duty, Light Duty, Medium Duty) +40mm lift kit + пружините за 200 паунда. Та въпроса ми е следния : Според вас добри ли са ако не са защо и дали са двойно действащи, ще се налага ли да преправям някои неща или може свободно да си ги подменя ? Приемам и всякакви други предложения за повдигане, като пак казвам не търся кой знае какво 3-4-5 см максимум или там колкото е възможно, без да се преправя нещо или да е минимално. Ползвам джипа за лов, като терените не са от най-тежките, но все пак има и лоши места. Ще съм благодарен много за компетентни мнения и дискусии по въпроса, за да стигна по бързо до правилното решение. Благодаря Ви много и поздрави на всички фенове на марката !
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Как да повдигна (лифтна) Дискавъри 1 ?
Свий
X
-
От: Как да повдигна (лифтна) Дискавъри 1 ?
42 паунда са удължените маркучи, така поне ще си сигурен в спирачките (ще смениш цялата течност)
Виж ето тази тема, а като марки предполагам всичко зависи от $така че си прецени. Това са амове за по 28 паунда бройката, Heavy,Light & Medium са ти зависимост колко кила ще товариш в багажника и какви екстри накичени имаш (като броня лебедка и всякакви други щуротии) Terrafirma Big Bore са двойно по скъпи, но ако прочетеш темата ще видиш че някои колеги са ги сменили с такива, аз лично сигурно ще се възползвам от въпросните удължени маркучи + 4br ProComp , които предполагам за моето натоварване ще свършат работа, но виж има достатъчно писано.
LR Discovery 300Tdi 1996
Subaru Outback 2.5 1998
Subaru Legacy 2.2GX 1995 - продадено ;(
-
Благодаря ти, колега ! Не е проблем, да се поръчат удължените маркучи, въпроса ми беше дали ще е нужно със 40 мм лифт на това окачване, за което съм питал BRITPART Heavy Duty +40mm лифт (амортисьори + пружини) ? И другия ми въпрос е ако някой знае дали амортисьорите са двойно-действащи ? Приемам всякакви други предложения за лифт-ване на джипката и като цяло всякаква информация би ми била полезнаБлагодаря предварително !!!
Коментар
-
Никои наизуст не може да ти каже за маркучите. Моите с +5 санта си идваха добре и си стоя с оригиналните.
Слагаш новото окачване и го чепиш - каквото сабя покаже.Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!
Коментар
-
Добре, благодаря за отговора колега !
Да се надяваме, че всичко ще е ОКи все пак някой ако е карал с такова окачване на марката BRITPART, моля да сподели мнение.
Поздрави !Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 15-10-14, 05:30.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Stefin1990 Преглед на мнениеБлагодаря ти, колега ! Не е проблем, да се поръчат удължените маркучи, въпроса ми беше дали ще е нужно със 40 мм лифт на това окачване, за което съм питал BRITPART Heavy Duty +40mm лифт (амортисьори + пружини) ? И другия ми въпрос е ако някой знае дали амортисьорите са двойно-действащи ? Приемам всякакви други предложения за лифт-ване на джипката и като цяло всякаква информация би ми била полезнаБлагодаря предварително !!!
"Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."
Коментар
-
Благодаря ти за точния отговор и инфото колега !Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 07-12-14, 09:37.
Коментар
-
Съжалявам, че късно видях темата но дано да съм полезен.
Преди 2 години си поръчах от "Падок" бритпарт удължени пружини и амортисьори с 2.5 инча лифт, но и сложих 30мм. фланци на колелата и цялата опция ми струва около 515лв. за амове и пружини и 330лв. за фланците без труда по смяната.
За Диско 1.
Съобщение от модератор:
Моля, напишете си в профила от къде сте. ...ЦЪКПоследно редактирано от PETER PETRAKIEV; 07-12-14, 09:38.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар