Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за скорости на Discovery за двигател 4.0

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за скорости на Discovery за двигател 4.0

Здравейте търсих навсякъде и не можах да намеря такава тема, става въпрос имам двигател 4.0 безин от discovery 2 автоматик интересува ме какви ръчни скорости, маховик и съединител могат да станат на този двигател.
    Мерси предварително
    Land Rover Discovery 1
    0878280995

От: Въпрос за скорости на Discovery за двигател 4.0

Каква точно е целта на упражнението?
    Заводски този двигател е излизал с кутия R380 на Рейндж П38, на Диското мисля, че само с автомат. При Рейнджа обаче кутията е с по-дълга задна секция.
    Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
      Каква точно е целта на упражнението?
      З. одски този двигател е излизал с кутия R380 на Рейндж П38, на Диското мисля, че само с автомат. При Рейнджа обаче кутията е с по-дълга задна секция.
      Сменям двигателя на моето discovery 200 с такъв, но не ми харесва автомата и искам да е с ръчни скорости
      Land Rover Discovery 1
      0878280995

Коментар

Значи в общи линии ти трябва камбана (+ маховик и съединител) от Рейндж 4.0 и кутия от Диско 300тди или тд5... ама мен ако питаш, по-добре си остани с автомата. Първо, че само камбана няма да е лесно да се намери и второ, че по мое мнение е по-надежден. Отделно, че дизеловите 380-ки са с по-къси предавки, особено първа и втора. Другия вариант е да си запазиш кутията от твойто 200тди - захващането към камбаната е еднакво при LT77 и R380 - ама тя е още по-кекава.
        Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

За да стане ти трябва камбана от какво да е V8 (което е оригинално с ЛТ77 или Р380- че да не стане грешка с едни други кутии дето го слагат на първите рейджове) - 3.5,3.9 или4.0. Разлика между 4 и 3.9 практически е минимална. Скорости от какъв да е v8 вършат работа, разбира се ако са r380 е най-добре. Нужни части са опорен лагер в коляновия вал, камбана, маховик със съединител,педал за съединителя с тръбичките, преправяне на кабелите за стартера, че е от другата страна, някой захвати по скоростите или раздатката в зависимост от типа скоростна кутия. В зависимост каква кутия ще се сложи има и разлики в първичния вал и по точно диаметъра му в областта на опорния лагер в коляновия вал. Но това е бял кахър.
          Успех
          Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Първоначално публикуван от SIMOCOREX Преглед на мнение
            За да стане ти трябва камбана от какво да е V8 (което е оригинално с ЛТ77 или Р380- че да не стане грешка с едни други кутии дето го слагат на първите рейджове) - 3.5,3.9 или4.0. Разлика между 4 и 3.9 практически е минимална. Скорости от какъв да е v8 вършат работа, разбира се ако са r380 е най-добре. Нужни части са опорен лагер в коляновия вал, камбана, маховик със съединител,педал за съединителя с тръбичките, преправяне на кабелите за стартера, че е от другата страна, някой захвати по скоростите или раздатката в зависимост от типа скоростна кутия. В зависимост каква кутия ще се сложи има и разлики в първичния вал и по точно диаметъра му в областта на опорния лагер в коляновия вал. Но това е бял кахър.
            Успех
            Намерил съм скорости от range rover 3.9 с маховик и т.н. значи ще трябва да станат така ли? Преправянето на кабелите и помпите на съединителя са най малкия проблем. Мерси предварително
            Land Rover Discovery 1
            0878280995

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X