Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нестабилност при десен завой Land Rover - Freelander

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нестабилност при десен завой Land Rover - Freelander

Забелязах, че когато влизам в десен завой (с голяма дъга, напр. по магистрала Тракия) с повече от 90-100 км/ч, моя фриилендер се държи много нестабилно, все едно ще се преобърне наляво, и като че ли задницата се стреми да се изнесе настрани, също наляво. На ляв завой е стабилен дори и при 120 км/ч.
    Много е дразнещо и неприятно ако се изпреварва, а ми се струва и опасно, поради което намалявам скоростта под 100 км/ч.
    Някакви идеи каква може да е причината за това?
    P.S. По разпечатка реглажа е ОК

От: Нестабилност при десен завой Land Rover - Freelander

Като за начало може да дадеш малко подробности за модела, години, привод и прочие .. След това си направи проверка на гумите (абсолютно еднакви ли са отпред и отзад) провери и изравни налягането на гумите ! Както и провери амортесьорите - възможно е да е изпуснал някой. След това проверка на тампоните по ходовата част.
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 14-06-14, 08:21.

Коментар

Моделът е от 1999 г., а тампоните са сменени.
      Налягане в гумите 2.3
      Колата беше на сервиз в източната част на София, където един майстор ми смотолеви нещо от рода, че така било и повече нищо не можело да направи
      Четох в този форум, че при проблем с виско муфата колата започва да се държи странно на завоите - явно трябва да търся наистина добър сервиз и специалист.

Коментар

Муфата е обичайният заподозрян при Фрилендър. Свали кардана и покарай така. Муфите ги рециклират вече, гледай да не потрошиш раздатката и дифовете.
        Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Надявам се да не виско муфата, но не съм сигурен - поднася само на десен завой при висока скорост.
          Къде рециклират тези муфи? Някой сигурен сервиз, без реклама, просто да с акоректни и да работят сигурно ...
          Вече бях в един сервиз след препоръка от интернет и сега се чудя как да оправям последствията

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X