Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми с Land rover Freelander td4

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблеми с Фрилендър

А де? Кой, кой?
    От този Форум:
    дядо Владо
    Андро160
    потърсете в раздела "търговски партньори" - там има някой и друг сервиз

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      А де? Кой, кой?
      Или ... vladi333
      Land Rover Discovery:
      - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
      Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Колата стигна до мен....вярно е само със задно, предните полуоски са си здрави и на мястото, кой какво е сътворил със скоростите не знам. Няма никакви паразитни шумове. Виското май се е спекло здраво (ако го има) защото си тръгва от място с хъс....препоръчах от GB-то нова кутия и готовност после и виско. Някой има ли схема ( чертеж ) на кутията да му мислим къде са ги "сглАсили" .....и сервиз за смяна, Андро и аз за сега сме "пас" по казуса.
        П.П. "кутия" да се чете "скоростна кутия"
        Последно редактирано от дядо владо; 21-12-13, 18:19.
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Дядо Владо, като гледам това:

http://www.awdwiki.com/images/land-rover-freelander.jpg

препоръчай "раздатка". Не разбирам кой-знае-колко, ама нонер 3 на схемата ще да е виновен. Друг вариант да има задно, и да няма предно не виждам.

Източник:

http://www.awdwiki.com/en/land+rover/
          Последно редактирано от krasi-mir; 21-12-13, 19:24.
          Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
          Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
          Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Първоначално публикуван от krasi-mir Преглед на мнение
            Дядо Владо, като гледам това:....
            Пък ако го намериш и на английски или руски....че на това език баш му нищо не разбирам.
            П.П. пак мерси намерих го на английски .....към пусналата темата. Иди при първия майстор да ти свали и провери двете предни полуоски.
            Предполагам , че една от двете е скъсана .
            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 25-12-13, 11:51.

Коментар

От: Проблеми с Land rover Freelander td4

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
              Пък ако го намериш и на английски или руски....че на това език баш му нищо не разбирам.
              П.П. пак мерси намерих го на английски .....към пусналата темата. Иди при първия майстор да ти свали и провери двете предни полуоски.
              Честито Рождество Христово! Весела Коледа за всички тук и за теб "дядо" Владо, освен безкрайните ни благодарности за прекрасното ти отношение, няма да ми стигнат думите за всичко, което бих искала да кажа, по-скоро са слаби, за да изразя възхищението си от хора като теб!
              Това за полуоските за нас ли се отнасяше (извинявай за неграмотния въпрос)?
              Весели, весели празници!

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                ...към пусналата темата. Иди при първия майстор да ти свали и провери двете предни полуоски.
                Аз го изпитах на CRV-то. На един светофар предна дясна полуоска се извади от външното каре. Оставащите почти 2 км. ги минах само на задно.

п.п. А възможно ли е да е изпилила шлиците, щом (според първия монтьор) няма видими повреди?!
                Последно редактирано от krasi-mir; 25-12-13, 17:49.
                Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto,
                Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Manual
                Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

Коментар

Чакаите сега нещо не схванах! Като вдигнете предният мост и завъртите гумата на ръка другата върти ли се в обратната посока??? Карах такова чудо пет години но такъв проблем не ми е изниквал.

Коментар

Първоначално публикуван от violina11 Преглед на мнение
                    Това за полуоските за нас ли се отнасяше
                    за вас, за вас.

Първоначално публикуван от krasi-mir Преглед на мнение
                    възможно ли е да е изпилила шлиците, щом (според първия монтьор) няма видими повреди?!
                    Шлици не се пилят тайно и полека и да не разберат. Това става с тракане, тропане и дрънчене. Макар че от Фрийлендър всичко може да се очаква.

Коментар

Първоначално публикуван от dand79 Преглед на мнение
                      Карах такова чудо пет години но такъв проблем не ми е изниквал.
                      Така де, тук е някаква странна патология ....
                      Първоначално публикуван от violina11 Преглед на мнение
                      Това за полуоските за нас ли се отнасяше (извинявай за неграмотния въпрос)?
                      Както Ясен е писал "за вас, за вас"
                      Още не мога да намеря читава (много подробна) схема на кутията на "Фрилендъра" (не че коледно-новогодишно съм се съсипал от търсене ) мисля си че ако опашката на вътрешното каре на която и да е предна полуоска влизайки в кутията минава през семеринг, после през лагер и после влиза в шлиците на диференциала, е възможно при скъсването и между лагера и шлиците хем да нямаме предно, хем да няма и въшни белези.....

Коментар

Дедо - бе аз не съм спешалист по Фри, ма у Рейва тва не ти ли стига - то си е ремонтно, има картинки и други шукаритни.
                        Наричат я "transfer box IRD".
                        Ако е друга - да помагаме да тражим...

п.п. те така изглежда:
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ird.jpg
Прегледи:1
Размер:68.0 КБ
ID:5550740
                        Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
                          Дедо - бе аз не съм спешалист по Фри, ма у Рейва тва не ти ли стига -
                          Не деб'неговотомам. Ако е "Диско", "Рейндж" или амерички чевенокож, там има експлодиран вю на све, а на тоз курник (с таз картина) ми трябваха 4 дни и половинка ракия за да се сетя че мотора върти кух вал, през който минава лявата поуоска. На таз (тя и единствена намерена от мен в нета) няма дясната поуоска, нейното захващане към кОтията, дифа и т.н.

Коментар

Ма туй ли ти требе - ако го нямаш - да те снабдя - има и още странички след таа - стъпка по стъпка...
                            Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X