Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Range Rover P38 2001 автомат.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с Range Rover P38 2001 автомат.

Range Rover P38 гасне при тръгване. От какво може да е ?

Съобщение от модератор:
    Моля, напишете си в профила от къде сте.
    ...ЦЪК
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 14-05-13, 21:25.

От: Range Rover

Прочети си пак въпроса и сам прецени дали информацията която даваш и искаш да получиш отговор е достатъчна.

Коментар

От: Range Rover

Имам Рейндж 2001 автомат .... когато потеглям заглъхва и загасва. Прави го на всеки един режимите на скоростната кутия и много ме дразни защото често се случва да гасне по кръстовищата . Моля помогнете !!!

Коментар

От: Проблем с Range Rover P38 2001 автомат.

Въздушен филтър, горивен филтър, лоша центровка на ГНП и т.н.
        Без да дадеш повече информация колега, можем само боб да хвърляме.
        Рейнджа сервизиран ли е, ако да, къде и какви заключения са направени, ако не е ще е хубаво да се направи.
        Има ли трудности при палене студен/топъл?
        Въпросите мога продължат до безкрайност, а повтарянето на едни и същи по смисъл думи от твоя страна,
        не ги правят по-ясни за другите участници във форума за да могат да ти помогнат
        "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Ако си 2.5 върви да ти бутнат плочката на ГНП-то и ще се оправи(по описаните симптоми)

Коментар

Не може да се каже че е сервизен , рядко се кара. Двигателя е 2.5 мотор на БМВ . За палене проблеми няма но като е студен се усеща как двигателя се затормозява (прекъсва) .Това наи-вероятно е от ГНП-то защото миналата година ГНП-то протече и се наложи да сменям един пръстен на капачката , най-вероятно тогава съм напражил някоя беля .

Коментар

Първоначално публикуван от Тони1 Преглед на мнение
              Ако си 2.5 върви да ти бутнат плочката на ГНП-то и ще се оправи(по описаните симптоми)
              "Бутнат" някакъв нАучен метод ли е и помагането сигурно ли е? И къде ги "бутат"?
              Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Автомат ... при тръгване на светофар заглъхвал ... само не ми казвай, че изключваш на неутрална докато чакаш!
                Първо .. така не се прави, освен ако не висиш по 3-5 минути с гаранция. Ако колата се кара на бензин .. и при вкючване на Д гасне ... това може да е от много гореизброени причини - аз бих заложил на замърсен и омаслен всмукателен колектор и дросел. Чисти се лесно със спрей.

Ще е полезно за всички, ако после напишеш как се е решил проблема, успех.

Коментар

Колата е дизел . Възможно ли е да има някакъв проблем в скоростите (това най-много ме притеснява)

Коментар

Написах "сервизиран", а не сервизен.
                    Имах предвид, колега, дали колата, след покупката й от твоя(на собственика) страна е посетила сервиз,
                    за бъде уточнено какво евентуално не е наред по нея. Да не забравяме, че колко и да е готин П38,
                    си машина прехвърлила десетилетие, а по документи са необходими определени обслужвания на дадени километри
                    и когато тези обслужвания не се спазват - "духчето" на Рейнджа 'почва да върти номера.....
                    Щом скоростите те притесняват, ето ти лесен начин да провериш какво е състоянието на маслото в тях:
                    1. Побръмчи извесно време с машината - поне 30 мин.
                    2. Сложи една дървена гредичка със страна поне 8-10см зад задните гуми някъде на наклон,
                    като предницата на колата сочи ниското. (можеш да ползваш висок бордюр също)
                    3. Сложи скоростния лост в позиция "R" и подавай леко газ.
                    Ако прескочиш гредичката, без да си стигнал ламарината с педала, на 90% може да си спокоен, че са ОК
                    Ако обаче това не се случи - смени маслото.
                    Ако и и след смяната не стане, тогава можеш да започнеш да се тревожиш за скоростите.

За бутането на плочката, при мен го направиха в "Супер дизел" при сервизиране на ГНП,
                    защото беше като лейка и след като изрично ме попитаха дали искам.
                    НО(не случайно с е големи букви)разхода се вдигна чуствително. Вярно върви, ама и харчи ................. много....
                    Поздрави
                    "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Първоначално публикуван от valdivladi Преглед на мнение
                      За бутането на плочката, при мен го направиха в "Супер дизел" при сервизиране на ГНП,
                      защото беше като лейка и след като изрично ме попитаха дали искам.
                      НО(не случайно с е големи букви)разхода се вдигна чуствително. Вярно върви, ама и харчи ................. много....
                      Поздрави
                      "Супер Дизел" зеха четвърт шапка пара и проблема пак си стои.
                      Ако ставаше с "бутане" щеше да е в сервизната докИментация

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
                        "Супер Дизел" зеха четвърт шапка пара и проблема пак си стои.
                        Ако ставаше с "бутане" щеше да е в сервизната докИментация
                        Е, то е ясно за докИментИтИ!
                        Може би, аз нещо не се изказах правилно в контекста на темата.
                        "Бутането" беше направено, след като ми задоха въпроса: "Искаш ли да върви повече?", а не,
                        че съм имал подобен проблем(да гасне) и така съм го решил.
                        А искаш да кажеш, че и на теб ти гасне?!? Или аз нещо не разбрах?
                        Мен май ми се очертава събота да ходя до младост1, та ако искаш остави на лични един телефон
                        и мога да дойда до при теб да си поиграем на "10-те разлики" с по биричка в ръка
                        "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Първоначално публикуван от valdivladi Преглед на мнение
                          Е, то е ясно за докИментИтИ!
                          Може би, аз нещо не се изказах правилно в контекста на темата.
                          "Бутането" беше направено, след като ми задоха въпроса: "Искаш ли да върви повече?", а не,
                          че съм имал подобен проблем(да гасне) и така съм го решил.
                          А искаш да кажеш, че и на теб ти гасне?!? Или аз нещо не разбрах?
                          Мен май ми се очертава събота да ходя до младост1, та ако искаш остави на лични един телефон
                          и мога да дойда до при теб да си поиграем на "10-те разлики" с по биричка в ръка
                          При мен диагнозата е ясна - гасненето е поради изтъркана бемти пистата на мястото на празния ход.
                          Събирам смелост и пари за нова платка, май е единственото читаво решение на тази детска болест.
                          Поне за балъци кат мен, дет си правят жиповече за още стотина иляди, не до продажбата само.
                          Иначе събота ще съм на Лазарово...

Коментар

Това с изпробването на скоростите трябва да се пробва . А за помпата дано да иска само бутане назад а не смяна на плочка . Първо мисля да проверя дали всички филтри са чисти . А знаете ли какъв е този първи съединител на скоростите , чувал сам за него но нямам ни най-малка представа какво е всъщност. Четох по форума че гасненето може и от това да е . В нашия град няма много хубави сервизи затова искам ако мога сам да разреша проблема си , а ако не щесе ходи до Мото Пфое или до някой друг.

Коментар

Колеги имам нов проблем днес ми се случи много странно нещо. Колата беше на паркинг , натиснах спирачката и колата загасна. Същата ситуация стана и като колата беше на неутрална . Вече не знам какво да правя. Гасне дори когато е в движение , което ме притеснява.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X