Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Range Rover 2002 3.0 TDI 177 к.с. - мнения за употребяван автомобил

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Range Rover 2002 3.0 TDI 177 к.с. - мнения за употребяван автомобил

Какво бихте казали за тази марка и конкретно този модел и година - ако се съди по обезценката спрямо чисто нов, трябва да са много зле откъм надеждност и цена на поддръжка... Наистина ли са толкова страшни нещата или по-скоро са предубеждения?

Ако се вземе запазен екземпляр със сервизна история от официален дилър, би трябвало да не е крайно зле?

Има ли типични слаби места?
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

От: Range Rover 2002 3.0 TDI 177 к.с. - мнения за употребяван автомобил

Обезценката по-голяма ли е от на другите подобни автомобили?

Има две болежки- скоростна кутия и кормилна колонка.

Скоростите карат около 150000км и се износват. Ремонта е около 2000лв и после караш оше 150000км.
    Колонките вече се ремонтират евтино-няколкостотин лева.

Всичко друго е бетон. Колата е много здрава и солидна.
    Недостатък е това, че мотора идва слаб за нея.Но пък е икономична.
    Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

А с бензиновите двигатели пак ли има проблем със скоростите?А те бяха 4.4 БМВ и 5.0 ако не се лъжа?
      M.P.

Коментар

Спомням си, че имаше един проблем с шлиците на кардана, който ако не бъркам е решен след 2004г.С този мотор е тромав, но мотора подлежи на чип тунинг и свързаното с него скъсяване на ресурса.Имай в предвид, че колата е около 2500кг.В колата има страшно много електроника, така че проблеми от това естество не са рядкост.Не е рядкост и да се сменят датчици за височината и положението на окачването.При проблеми електрониката помпа окачването на макс, за разлика от П38 където лягаше на тампони.За скоростните кутии колегата по-горе ти е казал.При моторите на БМВ аз лично бих очаквал предимно проблем с ангренажната верига, сменят се верига водачи и обтегачи, не е нещо нетипично за съвременните осмаци на марката, има го дори и при четрицилиндровите мотори на мини купър.Ако нещо някъде съм сбъркал, някой да ме поправи.
        Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Chico Преглед на мнение
          А с бензиновите двигатели пак ли има проблем със скоростите?А те бяха 4.4 БМВ и 5.0 ако не се лъжа?
          Няма тежък Джип или автомобил с мощен мотор който да няма проблеми с скоростите-просто се износват.
          А за мотора- първите Л322 са с 4,4 осмак на БМВ-296кс, с обичайните за тоя мотор "проблеми" . След 2006 края са 4,2 Ягуар 300кс(рядък за България) и 4,2 суперчардж 396кс пак Ягуар(чувал съм и Астон-Мартин). Последния е най-беспроблемния Ровър, върви добре, харчи като за осмак, но все пак по-добре от АМГ и електрониката му е Денсо(безпроблемна). На другите е или Сименс или Бош и се бъгва не повече от на БМВ и Мерцедес, но пък позволява да се бърника по нея.
          До 2006 края всичко като електроника на Л322 е като на БМВ 7 серия преди акулата, вкл. навигация, табло и пр.
          По въздушното окачване-височинни датчици рядко-80-90лв струват в Мотопфое. След 150 000км предни стойки-вече не са скъпи от падоците.
          След 2007 бензиновите ровъри според мен са едни от най-безпроблемните за поддръжка джипове.
          Последно редактирано от rusev; 12-03-13, 11:38.
          Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Здравей, колега. Година и половина карах такъв - 3 литров шестак 2002-ра година. За това време единственото, което се счупи, беше кормилната колона (нова идва над 2,000лв, стара не ме посъветваха да купувам понеже трябвало да се програмира към ключа и можело да не пасне). Та беше безсмислено да вземам нова, при положение, че единствената екстра, която не можех да ползвам беше up/down tilt-а. По ходовата част абсолютно нищо не мръдна, електрониката също си беше наред. Не знам какво разбираш под икономичност - на мен ми гореше около 15-18 в София и 10-11 извънградско. Не е най-пъргавата машина на света - все пак 177к.с. трябва да дърпат 2.5 тона (4.4литровият бензин носи доста по-голям кеф) . Като цяло, ако не те притеснява разхода, е супер машина, аз лично пазя само хубави спомени от нея.
            Rav 4 II D4D

Коментар

Моят лятото под 17-20 градско никога не ми е падал и то в малък град.Зимата почваше от 22 нагоре...Единствено даваше 1-2 л. по нисък разход,ако се кара само на типтроник.Извън града 9 с много коткане,а със 140км/ч около 12.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X