Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разлики между RR Vogue & RR Sport

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Разлики между RR Vogue & RR Sport

Здравейте, тъй като си спорим тук и естествено различното мнение не може да бъде чуто, докато не се каже и от още 1012302 души. Моля Ви - Вие, по-компетентните обяснете за тези, които не вярват, за разликите в платформите на РР Vogue и Спорт, че се опитват да ми обяснят как видиш ли само нивото на оборудване било различно - демек като на МЛ 350 и МЛ 63 АМГ

Благодаря предварително!
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 06-03-13, 07:48.

От: Разлики между RR Vogue & RR Sport

Здравей,
    Vogue си е истински РР, а Sport-а е Дискавъри 3 с друго купе
    Иначе да моделът Vogue e с определена окомплектовка, същото важи и за модела AUTOBIOGRAPHY.
    По същия начин Evogue е просто красив фейс-лифт на Freelander2.
    А на тези машини се слага надпис Range Rover, по една много проста причина - името продава.
    Поздрави
    "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Съвсем точно казано в горния пост.
      Спорт-а и Диско 3 са едно и също с минимални разлики в екстериора и интериора - към по лъскаво и лЮксозно.
      РР е друго, но честно казано след 3 години каране на Диско 3 не все още не намирам разликата в цената на Д3 със Спорта за основателна... въпрос на вкус явно, както и позициониране в друг пазарен сегмент.
      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 06-03-13, 07:48.

Коментар

Предимството на Спорт-а пред Д3 е най-вече по-ниският център на тежестта. От друга страна, много по-често съм чувал оплаквания от Спорт, отколкото от Д3 - може би по-скоро плод на грешни очаквания. Не знам защо, но L322 някак не можа да не грабне. Виж този последният РР (2013) определено ми харесва.
        Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от valdivladi Преглед на мнение
          Здравей,
          По същия начин Evogue е просто красив фейс-лифт на Freelander2.
          Поздрави
          В това твърдение няма нищо вярно. Въпреки че е базиран на платформа на Freelander2 .. между RR Evoque и Freelander2 има един единствен общ компонент в шасито.. По отношение на окачване, скоростна кутия, двигател, купе /при Evogue има алуминиеви елементи и е значително по-леко/ между двата автомобила няма нищо общо..

Въпреки че и двата модела попадат в категорията SUV .. Evoque e със значително по-добри off-road възможности от Freelander2!

... и между другото модела се казва Evoque .. а не Evogue!

Коментар

Първоначално публикуван от Superchief Преглед на мнение
            .. Evoque e със значително по-добри off-road възможности от Freelander2!

... и между другото модела се казва Evoque .. а не Evogue!
            http://www.youtube.com/watch?v=nn-NaGgt5i0 виж трета минута от клипа
            това с оффроуд възможностите сериозно ли? Та в спецификациите дори не открих нищо за бавни скорости..
            Това съв-че има офроуд възможности точно колкото старата корса на баща ми не мога да си представя фрилендъра колко е зле в такъв случай

п.п http://www.youtube.com/watch?v=5fyD-mr-J4U фреето не е по зле поне според клипчето (препядствието е сходно с това от горния клип)
            I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

В това твърдение няма нищо вярно......
              Да, признавам, моя грешка, сбъркал съм една буква в името.
              А, я, да те попитам, след като си такъв защитник на EvoQue, можеш ли да си сложиш ръка на сърцето и да го наречеш RANGE ROVER?!?
              И хайде тогава пак да си говорим......
              "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Ми дизайна си му е разпознаваем Рейндж...
                Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

http://www.youtube.com/watch?v=nn-NaGgt5i0 Нещо не мога да намеря джипа в този клип.
                  Land Rover Discovery II 3,9 V8
                  Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Първоначално публикуван от mkenzie Преглед на мнение
                    http://www.youtube.com/watch?v=nn-NaGgt5i0 Нещо не мога да намеря джипа в този клип.
                    Това да не е от електронното издание на вестник "Стършел"?
                    Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Е питането е за Вог, което си е ниво на оборудване на РР, а после тръгна към иВог, което си е нещо различно.
                      А иначе - странно, ма лАни като го покарахме този Ивог някои го караха със 70 на средно неприятен път (камънак)
                      Аз нали съм лаик - по-бавничко и си е доста комфортно вътре.
                      Но ходовете му са според свесовете - малки. Определено е СУВ.
                      Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Не искам да ви убеждавам в нещо в което не вярвате .. но искам да ви представя фактите такива каквито са и то на базата на личният ми опит . Между Evoque и Freelander2 няма много общо

а доколко това е "истински" Range Rover - щом създаделят му го е кръстил по този начин, то по-това няма какво повече да се коментира - това е Range Rover!

По отношение на това дали е SUV или джип - по-горе съм го казал повече от ясно. Evoque попада в категорията SUV според характеристиките си - въпреки че разполага и някои типични характеристики на т.нар джипове /категория/ която е форумно понятие.

А защо смятам че има по-високи off-road възможности - има по-висок клиренс от Freelander2 .. има по -добри наклони за атака... но най-вече на базата на личният си опит тъй като в семейството ни имаме два Land Rover-а единият от които е Evoque /не случайно дамският ни автомобил / , а имам и добра представа и опит от Freelander2.

Колегите са пуснали някои клипчета по-горе от които правят прекалено крайни заключения. Моите са на база на личен опит! Мога да ви споделя и опит с G-класа за която предполагам никой няма съмнение че е "истински" джип която не успя да премине зимно препятствие, което без проблеми беше преодоляно от Evoque-а, но дори ти това нищо не доказва .. Между другото дори и на тези клипчета по-горе добре личи добрата работа на блокировките на колелата, която липсва при много SUV-та... При Evoque няма блокировка на диференциалите - има отворена диференциална система, но блокировката на колелата се постига чрез спирачната система на автомобила..

Вижте например това.. http://www.youtube.com/watch?v=xZUCS59rmMY .. има още стотици подобни в мрежата!

Evoque-a е много добър дамски Range Rover със сравнително мощен двигател и много висока проходимост във всякакви условия .. очевидно не е предназначен за оф-роуд траяли .

и накрая .. извинявам се на колегата nеkаdaima за разводняване на темата..
                        Последно редактирано от Superchief; 09-03-13, 23:49.

Коментар

Не искам да ви убеждавам в нещо в което не вярвате .....
                          За да не си чешем езиците, трябваше с това да започнеш, че си пристрастен......Е, срещу цена от около 75-85к и аз щях да съм, но това е друга тема.
                          "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Първоначално публикуван от valdivladi Преглед на мнение
                            За да не си чешем езиците, трябваше с това да започнеш, че си пристрастен......Е, срещу цена от около 75-85к и аз щях да съм, но това е друга тема.
                            Колега .. не съм пристрастен, а споделям личен опит, който може би малцина имат и би бил ценен и интересен за съфорумците тъй като Evoque е малко обсъждан модел във форума..

Тъй като очевидно не се доверяваш на човек с опит, поне почети малко повече .. защото дори и с посочената от теб цена не си близо до истината..

друг е въпроса че не е това темата .. но тъй като изнесените от теб факти по отношение на този модел не отговарят на действителноста поради това реших и да пиша тук..

Коментар

Аз съм напълно съгласен със Superchief, като обаче бих добавил че Фрий-то и Ивог-а имад различни оф и онроуд възможности заради спецификата на конструкцията и донякъде предназначение. Ивог е по-лек и по-къс което му помага в определени терени и настилки, но Фрий-то има, макар и малко, по-голям просвет и доста по-големи ходове на окачването, което всички се сещате къде би му помагало да се справя по-лесно. Заради ходовете и просвета пък именно Ивог-а има по-стегнато поведение и накланяне в завои. И т.н.

Ивог-а си е баш Range Rover, както и Спорта, както и L322 и L405 са. Просто модел на този бранд.

А за да отговоря и аз на колегата, ето в кратце,тъй като има много изписано:

Range Rover, най-върховия и скъп модел на Land Rover и създателя (1970 г.) на сегмента на скъпи високопроходими автомобили. Последното, 4то поколение от тази година с код L405. Поради статута си на икона в не-автомобилините среди, а често и в тях, Range Rover е възприеман за отделен от Land Rover бранд (което за мноого кратко беше и факт), поради и което често ще чуете да наричат и то уверено този модел Vogue, което би било до някъде вярно ако отзад стои този надпис, но в крайна сметка е просто ниво на модификация (оборудване) на модела, което най-вероятно поради "масовостта си" по нашите ширини е приело един вид гражданственост. Така или иначе, е най-високото стъпало на марката Land Rover и флагман на моделната линия Range Rover. От Land Rover преднамерено не му дават друго,допълнително име, за това и най-правилно би било да му се казва, както самите островитяни, THE Range Rover.

Range Rover Sport (новия) код L494. Второто ниво (за сега ) в моделната линия Range Rover. Новия е доста по-близо до флагмана, едно че се произвежда на същото място второ, че споделя същата като технология алуминиева конструкция и двигатели и трето, по дизайнерски черти. Всяко определение, както сега, още повече и преди, че това горе и това долу е едно и също е напълно погрешно.

https://newrangeroversport.landrover.com/int/en

Всъщност новия Спорт е вече много по-близо и до концепцията Stormer с която преди 9 години анонсираха идеята за него.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Land+Rover_wallpapers_212.jpg
Прегледи:1
Размер:181.0 КБ
ID:5465417

И най-накрая (пак за сега) в моделната линия на Range Rover е EVOQUE. Няма нищо общо с горните, като конструкции и двигатели, което обаче не му пречи да е истински Реиндж, в по-малка опаковка. Харесван и обичан, направил hype с напредничавия си дизайна и чест на марката, че го пресътвориха на 95% от концепцията LRX. Споделя платформено Freelander но с толкова много различия, че направо е чудно как не е в друг завод. От тази година всъщност Фрилендър взе да се възползва от някои компоненти и технологии присъщи на Evoque.

Надявам се да е станало ясно кой, кой е във веселото царство
                              Прикачени файлове
                              ТИ си Уникален! Както и всеки друг!
                              lre-bulgaria.org

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X