Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Land Rover Defender 90 BG туниин и редизайн

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Land Rover Defender 90 BG туниин и редизайн

Колеги мисля да си взема Дифендър 90 2.0i 16v
    Могат ли да му се сменят седалките с нещо по комфортно и респективно отзад да остане само една нормална седалка и всичко останало да се разкара?
    Също искам да му сменя ролбара отпред, допълнителни фарчета, дневни светлини, евентуално багажник за ски на покрива. Лети джанти с летни гуми за асфалт по широчки. Въпроса ми е има ли място където да ми свършат тази услуга наведнъж.

Съобщение от модератор:
    Моля, напишете си в профила от къде сте.
    Прочетохте ли това
    ...ЦЪК
    Последно редактирано от speshev; 06-03-12, 12:26. Причина: пояснение

От: Тунинг на Land Rover Defender 90

Може
    VARADERO SD2

Коментар

Чудесно, дай нишан къде и как?

Коментар

Аде бре майстори на "тунинга", уплашихте ли се, кво стана.

Коментар

Първоначално публикуван от speshev Преглед на мнение
          Колеги мисля да си взема Дифендър 90 2.0i 16v
          Могат ли да му се сменят седалките с нещо по комфортно и респективно отзад да остане само една нормална седалка и всичко останало да се разкара?
          Също искам да му сменя ролбара отпред, допълнителни фарчета, дневни светлини, евентуално багажник за ски на покрива. Лети джанти с летни гуми за асфалт по широчки. Въпроса ми е има ли място където да ми свършат тази услуга наведнъж.

Съобщение от модератор:
          Моля, напишете си в профила от къде сте.
          Прочетохте ли това
          ...ЦЪК
          Пред кое кафе мислиш да го караш? Щото може да взамеш идеи от Лара Крофт. Напиши в Гуглето Lara Croft Land Rover. И му сложи газова, че с тоя бензин...
          Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Аз,му сложих седалки отзад,от Паджеро,дълга база,за да могат да се сгъват при нужда.Предни сложих ме от Хонда и попромених ме интериора.Нашия мотор е 2.5 тди.Когато смених ме гумите и джантите и предната решетка нещата добиха друга визия.Аз,съм от Самоков,и ако имаш път насам,можеш,да го видиш.

Коментар

Преди да го вземеш, разрови из форума и други места за информация относно мотора 2.0 бензин, защото съм чувал доста недобри отзиви. Относно "туннинга" за който питаш, едва ли има майстор, който неможе да се справи. Успех!
              VARADERO SD2

Коментар

Вземи си УАЗка, по ще и ходи да я направиш за пред кафето, такива дефендри вече има

Коментар

Е опасявам се че друг като този втори няма :-)

Коментар

Land Rover Defender 90 BG туниин и редизайн

Defender 90 оригинално с 2.0i бензинов двигател. След преработка с 300tdi, и доста тунинг....нови седалки, ново табло, окачване, блокажи, защити, изолации и тн

Ето преди да го почнем с тунинга...

Първоначално идеята беше само за предна броня и лебедка, но в процеса на правенето преминахме към доста мащабно преправяне на цялата кола. Първоначално беше полицейска, тъмно синя с бял покрив, докарана от Италия, с повреден бензинов мотор, газова уредба и тунинг правен тук (по Пернишки), рифелова ламарина набита със самонарезни винтове, тапи от боза на тръбите и други хубавини.
                    Започнахме с изтърбушване на всичко от вътре, махане на покрива, премахване на шибидаха, заваряване на всички дупки по купето и пребоядисване в черно и сив металик на покрива. В задната част са монтирани сгъваеми нормални седалки които се прибират върху калниците.

Това е програматора-управление на печката weabasto, позволява програмиране на три пускови времена 7 дни в седмицата. Отделно има монтирано дистанционно управление за включване. Към охладителната система на колата е монтиран калорифер с вентилатор от toyota в задната част на купето върху калника и то се включва автоматично от печката и от бутон на централната конзола.

Отвътре навсякъде е налепена шумо и топло-изолация по купето. След това навсякъде е залепен нов мокет за допълнителна изолация. От вътре монтирахме допълнителни кори около прозорците и задната врата. Някои се намират в ebay а други се доставят по поръчка т.к не се произвеждат стандартно от Ленд Ровер. Такива са например кората на задната врата както и корите за монтаж на високоговорители под корите на задните малки прозорчета. Всички уплътнения на прозорци и врати са сменени с нови. Единственото което няма дори и в ebay е хоризонталното уплътнение на задните плъзгащи се прозорци, което като се разхалтави кара стъклото да вибрира и издава безкрайно неприятен и дразнещ звук. Та това уплътнение от скоро го произвеждат в САЩ от силикон с почти V образен профил.
                    Допълнително са изработени кори за големи елипсовидни говорители които идеално пасват с страничната кухина на каросерията зад предните седалки. Между двете предни седалки е монтирана кожена конзола жабка с място за чаши а около скоростния лост допълнителна поставка за чаши и други предмети

Към средата на проекта се оказа че оригиналния бензинов двигател има проблем и прегрява в резултат на което казанчето за антифриз беше спукано. Аз още като взех колата имах много дълбоки съмнения към качествата на този двигател, и реших че по-добре би било да го сменим с td5 или 300 tdi вместо да правим опити да го ремонтираме. следващия месец прекарахме в търсене на нов мотор. Насаждането на дизела беше планирано да не създава особени проблеми но изкочиха куп нови неприятни изненади, радиатора на дизела се оказа спукан а също и оригиналния вал на скоростната кутия беше доста по-дълъг от необходимото. Като резултат трябваше да свалим скоростната кутия, да монтираме подходящия вал. Също така е направено пълно обслужване на новия мотор, нова водна помпа, дифузори, перка, тръби, изпускателна система и тн.

ето и едно видеоклипче от първото запалване на дизела
                    http://www.youtube.com/watch?v=Jksb9yyJTEo

Фейс лифта по предницата включва нов булбар, нови рифели от по-тънка ламарина, като съответно са прахово боядисани в светъл и тъмен нюанс на сивото в средата. Въздухозаборни решетки КВХ, лебедка, фарове за мъгла, предна маска КВХ, NAS LED светлини за мигачи и габарити (габаритите светят достатъчно силно и биха могли да минат дневни светлини), кристални фарове с angel eyes, би-ксенон система на светлините. Има и предна камера монтирана на щита дясно от регистрационната табела, която дава добър поглед върху терена, разположението и височината на препятствията.

А ето малко снимки и от резултата. Салона е тапициран в кожа вкключително таблото, добавени са две нови конзоли на таблото с уреди и ключове а също и музиката е монтирана там. На покрива също е монттирана конзола за радиостанция и шкафчета за дребни вещи. Монтирана е гармин навигация и камера тип черна кутия. Отделно има монтирани камери за задно и предно виждане които се гледат на тфт дисплей монтиран на мястото за огледало за задно виждане.

Коментар

От: Defender 90 BG туниин и редизайн

Ехее! Браво! Благодаря за споделянето!
                      ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                      0878 23 58 34- Радо

Коментар

Яко бачкане.Красота.
                        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Браво ! Автомобилът е станал страхотен ! Това е любимият ми тип проекти в стил чудеса от храброст !
                          2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
                          ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

Коментар

Поздравления и от мен.Резултата е просто невероятен!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X