Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Карантии за диференциали - KAM Differentials или Ashcroft?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Карантии за диференциали - KAM Differentials или Ashcroft?

След като лека полека поотстраних проблемите по Диското, идва време да се мисли за надграждане. Това което искам да направя се дължи на факта, че през зимата се убедих, че ТС изневерява в някои ситуации, а при проблем с някой от датчиците на ABS-а направо не може да се разчита на него.

Концепцията - пълно преоборудване на мостовете. Усилени полуоски, смяна на короните и пиньоните с малко по-бавни, заради 33-ките, касети с ограничено приплъзване.

За полуоските е ясно, че избор няма - само Ашкрофт.
    Касетите ще са вероятно TrueTrack, освен ако някой не ме убеди, че новото ATB на Ашкрофт (което работи на същия принцип) не е по-добро, освен че е малко по-евтино.
    Големия въпрос са короните и пиньоните. Не искам да забавям дифовете прекалено много и съм се насочил към нещо около 3.8:1. КАМ имат такова, за което се кълнат, че е 50 до 70% по-здраво от фабричното 3.54:1, но е на доооста солена цена. Ашкрофт имат 3.75:1, уж Хеви Дюти, на близо 1/3 от цената на КАМ. Обаче, поне на картинка, КАМ-ските изглеждат много по-истински:
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3_8frontrear-1024x630.jpg
Прегледи:1
Размер:107.8 КБ
ID:5964555 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:d495.jpg
Прегледи:1
Размер:15.9 КБ
ID:5964556

Има ли някой с преки впечатления от едните и другите, да помогне в насочването на избора?
    Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

От: Карантии за диференциали - KAM Differentials или Ashcroft?

Ашкрофт е твоя човек. Ако имаш излишни пари , раздай ги по-добре на бедните в вместо на КАМ.
    Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

+1 за евреина.
      За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Всичко,което съм сложил от Ашкрофт съм го изпитал и нямам никакви оплаквания от него-включително корона и пиньон,само че със стандартно предавателно отношение.За касетите-разликата в цената между самоблокиращ се и ръчно включваем блокаж е малка и аз предпочитам аз да казвам кога да се включва,а както виждам се опитваш да бягаш от автоматиките-помисли.
        2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

Коментар

Първоначално публикуван от Младен Стоянов Преглед на мнение
          Всичко,което съм сложил от Ашкрофт съм го изпитал и нямам никакви оплаквания от него-включително корона и пиньон,само че със стандартно предавателно отношение.За касетите-разликата в цената между самоблокиращ се и ръчно включваем блокаж е малка и аз предпочитам аз да казвам кога да се включва,а както виждам се опитваш да бягаш от автоматиките-помисли.
          OK, явно нещата отиват към комплексна поръчка от Ашкрофт. Таман и някоя отстъпка може да се върже при това положение...

За касетите съм го решил отдавна - TrueTrack-ът няма нищо общо с класическо LSD. Блокира се от механично затягане, а не фрикционно - няма дискове и работи с обикновено масло, без добавки и простотии и най-вече е абсолютно предвидим, като действие. АТВ-то на Ашкрофт работи на същия принцип, разликата е че са добавили още две "планети" - общо 6, при ТТ са 4. Диското го подготвям с профил за експедиции и това му е предостатъчно, предвид употребата.
          Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X