Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси за LR Discovery1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпроси за LR Discovery1

Здравейте,
    Имам няколко въпроса за джипката от заглавието.
    Така да се каже взех от фирмата в която работя едно Диско-подарък.Изчетох доста теми,може би недостатъчно но от прочетеното разбрах,че има и такива които са с мотор на Алфа Ромео.Джипа е 93 година, 2,5Tdi
    Как мога да разбера да ли е такъв или си е на LR?
    Понеже ми предстои сериозен ремонт въпроса ми е-наистина ли е най-изгодно да си поръчам всичко от Падок?
    По-точно ми предстой ремонт на мотора,смяна на дюзи,окачване частичен ремонт и други опреснителни.Искам да си го направя както трябва,поне не давам пари за покупка мога да инвестирам в това а и в лифтване.
    От прочетеното виждам,че повечето фирми предлагат лифт 2".
    Няма ли по голям?
    Засега това се сещам.
    Ще се радвам ако някой ме насочи.Честно казоно не ми се отдава нещо с търсачката.

Поздрави на всички!

От: Въпроси за LR Discovery

Да, не си чел достатъчно, но е поправимо. Мотора на Диското си е само английският, няма с VM-motori(т.е. от Алфа и подобни).
    Според годината трябва да е 200Tdi мотора.
    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Честито, колега! Много да те радва!

Отзад напред:
      Лифт с най-малко преработки е 2' - има и повече, но отиваш на значително повече неща за смяна. А и повече не ти трябва - 2' и гуми 31-32 и си в джаза. Ако са по-агресивни гумите и ако не те слуша главата - ще сменяш дифове, полуоски или каквото друго се счупи
      Падок е от най-изгодните, но ако ще искаш по-яки части има други магазини. Има цяла тема за магазините.
      Няма Диско с италиански двигател - за тва може да си спокоен. А на английските двигатели (странно) пише Land Rover
      Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
        Да, не си чел достатъчно, но е поправимо. Мотора на Диското си е само английският, няма с VM-motori(т.е. от Алфа и подобни).
        Според годината трябва да е 200Tdi мотора.
        Ами да си призная не съм толкова в час,но оригиналните табели си стоят на джипката и на нея си пише 2,5Tdi

Коментар

Първоначално публикуван от schakala Преглед на мнение
          Ами да си призная не съм толкова в час,но оригиналните табели си стоят на джипката и на нея си пише 2,5Tdi
          НЕма да се пУашиш. С такъв подпис, как да те прати човек да се ровиш с търсачката?! Ама нЕма да мине и без четене от теб. Моторите на Диско 1 са 200Tdi и 300Тdi. Това са техните означения, а не работен обем. И двата са 2,5 литрови с директно впръскване. На практика втория е развитие на първия и са много сходни. Има много информация за тях във Форума. (гле'й к'во става с една търсачка за 200Tdi -http://www.offroad-bulgaria.com/sear...earchid=589773 ) Обаче най-добре обърни внимание на тази тема – http://www.offroad-bulgaria.com/show...ghlight=200Tdi– ситематизирана информация.

ПП. На всички с мотора на LR пише Tdi, а на тези с VM(италианския мотор) пише Turbo D. Ама това е при Рейндж Ровър, при Дискавъри такива няма.

ПП2: Има тема завършваща с "...прочети преди да питаш". Вярно преди покупка, ама нали и ти не си го купувал, и ще ти свърши работа.
          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Здравейте,
            Имам няколко въпроса за джипката от заглавието.
            Така да се каже взех от фирмата в която работя едно Диско-подарък.Изчетох доста теми,може би недостатъчно но от прочетеното разбрах,че има и такива които са с мотор на Алфа Ромео.Джипа е 93 година, 2,5Tdi
            Как мога да разбера да ли е такъв или си е на LR?
            Понеже ми предстои сериозен ремонт въпроса ми е-наистина ли е най-изгодно да си поръчам всичко от Падок?
            По-точно ми предстой ремонт на мотора,смяна на дюзи,окачване частичен ремонт и други опреснителни.Искам да си го направя както трябва,поне не давам пари за покупка мога да инвестирам в това а и в лифтване.
            От прочетеното виждам,че повечето фирми предлагат лифт 2".
            Няма ли по голям?
            Засега това се сещам.
            Ще се радвам ако някой ме насочи.Честно казоно не ми се отдава нещо с търсачката.

Поздрави на всички!

Има и 3" има и 5" вече, зависи колко ти е "голямо желанието".
            След като прочетеш това което ти е дал cecoa1, прочети и тези теми:

http://www.offroad-bulgaria.com/show...F7%E2%E0%ED%E5
            http://www.offroad-bulgaria.com/show...F7%E2%E0%ED%E5

......... и тъсачката работи, пробвай пак.
            Land Rover Discovery:
            - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
            Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Благодарско на отзовалите се.Сега ми светна уличната лампа за някой неща.
              И ОБЕЩАВАМ - ще търся и чета повече.

Коментар

Скаран съм с англииския.Рових във дадените адреси,ама кат не хващам ни една. От къде е добре да търся лифт.Може ли някой инт.адрес.
                Като гледам кви ремонти трябва да правя как ще ги поръчвам тез части направо се плаша.
                Нема такова гадно нещо-да не знае човек английски

Коментар

Има сайт на български, в който се продават части. Търси Wild Rovers.
                  Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Скаран съм с англииския.Рових във дадените адреси,ама кат не хващам ни една. От къде е добре да търся лифт.Може ли някой инт.адрес.
                    Като гледам кви ремонти трябва да правя как ще ги поръчвам тез части направо се плаша.
                    Нема такова гадно нещо-да не знае човек английски
                    Те пък не знаят български, така че ги .... @#@%*^& : ... ЦЪК
                    Land Rover Discovery:
                    - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                    Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Ееее тъкмо се изненадах,че сайта на Терафирма е на български и видях,че лебедките WARN са преведени,като ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ
                      2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

Коментар

Първоначално публикуван от Младен Стоянов Преглед на мнение
                        Ееее тъкмо се изненадах,че сайта на Терафирма е на български и видях,че лебедките WARN са преведени,като ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ
                        Както искат да ги наричат, стига и парите, дето искат да са в лева, не в паундове
                        Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X