Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Диско-2 Тд5 не се повдига

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Диско-2 Тд5 не се повдига

Здравейте!
    Имам ЛР Диско-2, на въздушни възглавници, има проблем с повдигането на задницата. До скоро не работеше само вдигането в горно положение (с копчето на таблото). Ония ден смених колелата със зимните гуми и след свалянето на колата от хидравличните крокодили, тя остана клекнала, като горните ръбове на задните гуми останаха на нивото на веждите на калниците. Препоръчват ми смяна на компресора (който работи, но спира твърде рано) или смяна на възглавниците с пружини (което за сега не искам).
    Та: знае ли някой дали може да се оправи дефекта и как? Може ли например, да се вземе тази система от Рейндж Ровър и да се монтира на ЛР Диско-2?
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

От: Диско-2 Тд5 не се повдига

Може би е от датчиците за нивото - нещо се е ошашкало след крика.

Разкачи акумулатора (задължително), почисти контактите на куплунгите на двата датчика. Огледай дали рамената са здрави (имах пукнато на единя и ми клякаше). Закачаш датчиците, закачаш акумолатора, затваряш всички врати (и предния капак) и палиш.

п.с. от П38 няма да стане нищо по въздушното. Щом работи компресора, но спира, нещо по управлението не е у ред.

успех
    (имам и компресор, и възглавници, и един здрав датчик - ако се стигне изобщо до смяна на нещо - все ще го оправим някак)
    LR Disco II, Td5

Коментар

Първоначално публикуван от damyan_rm Преглед на мнение
      Може би е от датчиците за нивото - нещо се е ошашкало след крика.
      Разкачи акумулатора (задължително), почисти контактите на куплунгите на двата датчика. Огледай дали рамената са здрави (имах пукнато на единя и ми клякаше). Закачаш датчиците, закачаш акумолатора, затваряш всички врати (и предния капак) и палиш.
      успех
      (имам и компресор, и възглавници, и един здрав датчик - ако се стигне изобщо до смяна на нещо - все ще го оправим някак)
      Благодаря! Моля опиши къде са и как да ги позная тези 2 датчика и рамената им. Имам канал.

Още един въпрос: има ли в компресора вграден датчик за налягане?

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
        Благодаря! Моля опиши къде са и как да ги позная тези 2 датчика и рамената им. Имам канал.

Още един въпрос: има ли в компресора вграден датчик за налягане?
        Като се мушнеш отдолу в канала, ще ги видиш:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:0a.jpg
Прегледи:1
Размер:119.6 КБ
ID:5325623 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1a.jpg
Размер:124.4 КБ
ID:5325624 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2a.jpg
Размер:95.8 КБ
ID:5325625 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3a.jpg
Размер:120.1 КБ
ID:5325626 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4a.jpg
Размер:108.7 КБ
ID:5325627
        Land Rover Discovery:
        - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
        Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Благодаря! Днес огледах внимателно всичко под Диското, но не видях нищо (!!!-ха-ха-ха ) обезпокоително. Ядосах се, и предложих да продадем тази бракма... Паркирах пред дома, а сега като погледнах през прозореца, видях, че е навирила гъза като бръмбър...
          Като им завряха разни компютри и сензори на тия коли, дали нямат и сензор за чувства???
          Например: Моята клекна (за стачка) след като й смених (любимите й) колелата, ама като чу за дебелия й дойде акъла...

Коментар

Благодаря! Днес огледах внимателно всичко под Диското, но не видях нищо (!!!-ха-ха-ха ) обезпокоително. Ядосах се, и предложих да продадем тази бракма... Паркирах пред дома, а сега като погледнах през прозореца, видях, че е навирила гъза като бръмбър...
            Като им завряха разни компютри и сензори на тия коли, дали нямат и сензор за чувства???
            Например: Моята клекна (за стачка) след като й смених (любимите й) колелата, ама като чу за дебелия й дойде акъла...
            Ма само я гледа или я и опипва?
            Ако имаш лош контакт на някой от сензорите, е съвсем нормално това, което се е случило - при ЛР "аварийният" режим на системата е в долно положение и ако се губи някой сигнал точно това ще се случи. При тойотите е обратно - като има проблем се навирват, което по мое мнение е по-правилно.
            Аз съм си happy, че мойто беше заводски на пружини

П.П. Намери ли си филтри? Ако не - аз май ще пускам тия дни нова поръчка от падок, че съм позабравил някои неща.
            Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
              Ма само я гледа или я и опипва?
              Че я ритах яко помня, ама за опипването - не съм сигурен.

П.П. Намери ли си филтри? Ако не - аз май ще пускам тия дни нова поръчка от падок, че съм позабравил някои неща.
              Купих маслен ф-р и центрофугата, и днес ги смених. Трябват ми още горивен филтър, сензора за него и 1 центрофуга, но ако е възможно, прати ми цените към тебе.

Коментар

Купих маслен ф-р и центрофугата, и днес ги смених. Трябват ми още горивен филтър, сензора за него и 1 центрофуга, но ако е възможно, прати ми цените към тебе.
                Е те цените са си тия от сайта на Падок - аз там нямам привилегии. Тоя сензор за водата в нафтата хич не ти трябва - и моя го няма, пък беше на някаква много дървена цена, доколкото си спомням.

Коментар

Старата цетрофуга може ли да се рециклира, или да я пусна в контейнера за скрап?

Коментар

Хвърляй.

Коментар

Е те цените са си тия от сайта на Падок - аз там нямам привилегии. Тоя сензор за водата в нафтата хич не ти трябва - и моя го няма, пък беше на някаква много дървена цена, доколкото си спомням.
                      Добре, остават горивен филтър - 2 бр. (ESR4686X) и 1 центрофуга (ERR6299X).
                      Последно редактирано от trapper; 15-12-11, 19:07. Причина: добавяне на кодове

Коментар

В спец-сервиз с профи-комп поставиха компетентна диагноза "смяна компресор" за има-няма 1 000 лв. Кв"о му плащаш... Почнах експерименти при паркиране на различни напречни наклони. Резултатът е, че Диското кляка или се гъзи когато и както си поиска. Явно, има още много за учене по тази кола.

Коментар

Що ли ми се чини, че преди смяната може да се пробва профилактика? Ама не ми се рови из форума сега.
                          Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Нека да не е се приема като реклама но имам един приятел които ги ремонтира тези компресори до сега е направил над 20бр и нямат проблеми ако решиш да го правиш драсни едно ЛС.
                            [SIZE=4][COLOR=red]Искам България чиста[/COLOR][/SIZE]

Коментар

При мен проблемът е друг:
                              На сутринта в повечето случай го намирам леко клекнало, повече вдясно. Паля и се вдига нормално.
                              Но ако го вдигна допълнително с бутончето и го оставя през нощта - няма проблем, стои си.
                              Не знам , вероятно имам някъде пропуск на системата....

Някакви идеи?
                              Land Lord Discovery II TD5 + Garmin Oregon 450 + Norica Marvik Gold + Sprint Apolon + Liverpool fan.
                              LZ2РSD

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X