Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Диско 3.9 V8 96г- възможно ли е да имам само бързи и бавни?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Диско 3.9 V8 96г- възможно ли е да имам само бързи и бавни?

Това е първият ми 4x4 и много неща не са ми ясни. Първото което ме притесни е че малкото лостче има показани четири позиции, а аз мога да включвам само бързи и бавни,другите две позиции ''diff" и ''lock'' тях не мога да включа,това проблем ли е или така си е произведен. В техническите характеристики за модела прочетох че е постоянно зацепен какво точно означава това и двата ли моста въртят постоянно и по равно или някои има предимство и кой? Званях на колега от форума да споделя за това че включвам само бързи и бавни и той ми каза че нямам блокажи на мостовете а само на раздатката но той се включва на положение ''lock'' и светва лампа но аз това положение както казах немога да го включа,говорих и с майстори те ми казаха за това че може така да си е само с бързи и бавни без другите 2 позиции,но като ги питам-тогава на моя джип какви са му блокажите на мостове ли,на раздатка ли никои не може да ми обясни категорично и получавам все различни мнения и се обърках доста. Моля ако някой има същия модел да ми разясни тези неща,или някой които е нясно с задвизването на този модел. Благодаря предварително.

Съобщениеот модератор:
    Моля, напишете си в профила от къдесте.
    Прочетохте ли това
    ...ЦЪК
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 20-10-11, 21:38.

От: Диско 3.9 V8 96г- възможно ли е да имам само бързи и бавни?

Постоянно зацепени са и двата моста. Сиреч, не можеш да караш само на заден мост. Лоста е запекъл и това може само да те радва. Явно не е ходил много по горите. Легни под пасажера и гледай на скоростната кутия къде са приводите които влизат в купето. Купи си едих флакон силикон и го изпръскай. После дърпай късия лост на ляво. Няма значение дали си на бързи или на бавни. Дърпай мъжката наляво и като поддаде обратно. Ще се развижи. Няма къде да ходи.
    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Забравих да поясня че джипа е автомат и е с десен волан, ако това има значение.
      Значи е невъзможно да имам само бързи и бавни.Още утре лягам под него но не ми е ясно точно кЪде да гледам и пърскам но ще се постарая да го открия. Искам да те питам само отдолу ли може да се раздвижи или трябва да се разглобява и лостчето.

Коментар

Като си с десен волан, трябва да легнеш от страната на волана и да буташ на ляво. Отдолу не можеш да го раздвижиш. По точно, може, но си е зор при положение, че не знаеш какви ги вършиш. Сигурен начин да се ориентираш къде да пръскаш е да сте двама. Един трябва да включва от купето на бързи-бавни, а другия да гледа с прожектор къде точно е оста около която се върти. Е тая ос, освен да се върти, трябва ди излиза навън и да се прибира при движение на лоста наляво-надясно. И там трябва да се смаже. Има голяма вероятност да тръгне и без смазване. Пробвай с по-голямо усилие от купето.
        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Прочети тези теми:

Възможни позиции на малкия лост при LR Defender/ Discovery 1/ Range Rover Classic

Въпроси за Блокажа и Раздатките при Land Rover

Има писано доста, иска малко търсене:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:011.jpg
Прегледи:7
Размер:171.9 КБ
ID:5312545
          Land Rover Discovery:
          - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
          Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Колеги всичко вече е наред, раздвижих лоста наляво доста трудно наложи се да го разглобя отгоре защото само с пръскане и напъване не стана наистина беше запекъл много яко. Благодаря на targa че ме ориентира в тази ситуация и на

PETER PETRAKIEV

за предложените теми научих доста за ЛР Дискавъри, всъщност няма достъп до първата но и другата ми помогна.
            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 22-10-11, 18:22.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X