Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Range Rover (P38A) разлика в моделите от 1994 до 2001 год.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Range Rover (P38A) разлика в моделите от 1994 до 2001 год.

Здравейте на всички.
    Извинявам се ако се е говорило вече за това просто не открих нищо до момента от изписаното за марката Range Rover P38A. Според wikipedia моделът Range Rover P38A се произвежда от 1994-2001 год. въпросът ми е следният. Има ли разлика в електрониката и в агрегатите на модели произвеждани в началото и в по късният период. Не говорим за разлики като екстри, кой имал шибидах, халогени, чистачки на фаровете, подгряващи и т.н. За двигателите е ясно 3 вида, 2 бензинови и 1 дизелов. Както повечето автомобилни компании като пуснат един модел и го произвеждат за такъв период от време (7год. което не е малко) те подобряват и отстраняват дефекти които са излезли в първите години. Мисълта ми е модела на: компресор за въздуха на въздушното окачване, възд. възглавници, спирачни апарати, раздатки, динамо, стартер и каквото се сетите, дори било то и в двигателя и скоростната кутия. Всичко ли е станало от първият път при този Рейндж и не е притърпяло изменение, освен побългаряване това със замяната на окачването с пружини не е Българско да се разберем от сега и не се брои.
    А случайно някой да има информация за Recall(открит дефект който Land Rover решават да го отстранят безплатно на всички собственици за дадена марка при която са се получили много дефекти на дадена част през годините).Дано ме разбрахте с това последното изречение.
    Благодаря и се извинявам ако темата е коментирана вече, тогава нека някой от модераторите е премести където трябва да бъде.
    Последно редактирано от nicobelic; 26-09-11, 05:06. Причина: отстраняване на правописни грешки
    Range Rover (P38A) 2.5 L BMW M51 Turbodiesel I6

От: Range Rover (P38A) разлика в моделите от 1994 до 2001 год.

След 98 височинните сензори са влагоустойчиви.

Коментар

Въпрос всичките ли модели 1995-2001год. са с Air Bag/въздушни възглавници?
      Няко имат разлика в таблото като този на снимката и имат друго изпълнение където на ограденото място на таблото от пътническото място е с малка жабка. Нямам снимка в момента да покажа. Това значе ли че тези модели нямат въздушна възглавница?
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:range1.JPG
Прегледи:1
Размер:15.9 КБ
ID:5307391

Коментар

Първоначално публикуван от nicobelic Преглед на мнение
        Въпрос всичките ли модели 1995-2001год. са с Air Bag/въздушни възглавници?
        Няко имат разлика в таблото като този на снимката и имат друго изпълнение където на ограденото място на таблото от пътническото място е с малка жабка. Нямам снимка в момента да покажа. Това значе ли че тези модели нямат въздушна възглавница?
        [ATTACH=CONFIG]367981[/ATTACH]
        Точно така, упоменатия от теб модел няма Air Bag.
        Има и други разлики в моделите освен датчиците, казани от колегата:
        използването на по-качествени материали за интериора след '98-ма,
        смяна на ресийвъра с трето поколение, който не се влияе толкова от gsm клетките,
        по-качествена музикална система и т.н.
        Поздрави
        Последно редактирано от valdivladi; 04-10-11, 07:43.
        "Bis dat qui cito dat"

Коментар

То май без въздушна възглавница,са само 95г.Поне аз не съм виждал....

Коментар

NOTE: On vehicles up to 99MY, the Anti-lock Brake System (ABS) is a standard feature, with Electronic Traction Control (ETC) optional. On vehicles from 99MY the ABS and ETC is standard on all models.

Има два вида компютри за ABS до 99 е с един куплунг а този след 99 е 3 куплунга!

Има и два вида брави, едните по-старите куплонга е на бравата а по новите имат кабел около 20 см и тогава е куплинга
            При височинните датчици ситуацията е идентична но обратна по новите куплонга е директно на датчика
            Последно редактирано от dignatov; 08-10-11, 21:03.
            Диагностика на Land Rover и Rover - GSM нула 888 67 44 две две

Коментар

А каква е разликата между 2.5 DT и DSE.
              В буквите имам впредвит DT е с турбина и интеркулер а другото какво е?

Коментар

Буквите показват нивото на оборудване на колата.

1. DT се води базов модел, т.е. без екстри - на някой модели
                даже HEVAC-а е с врътки, а не с дисплей.

2. DSE е автоматик, кожен салон, електрически седалки с подгряване,
                има реотани на предното стъкло, шибидах, чистачки на фаровете,
                управление на музиката от волана, памет на седалките(след '98-ма),
                радио касетофон, тонколони + SubBuffer Harman\Kardon,
                CD Changer Clarion, джантата на резервната гума е алуминиева,
                модел същият с каквито е продадена колата.

3. DHSE(много рядко се среща) е като DSE плюс подсветка и на задните врати,
                фарове за мъгла, плафоните на пътниците отзад също имат насочена светлина, Bluetooth Parrot,
                мисля, че има и сателитна навигация на мястото на отвора до часовника,
                но не мога да си спомня дали беше екстра или си ходи към модела.

Между моделите DT И DSE има и модели, които са автоматик и са с кожен салон,
                или ръчка с кожен салон, но са без останалите екстри, при тях обикновено няма обозначение на багажника.
                Та общи линии е това.
                Поздрави

п.п. Митко да ме допълва, ако съм пропуснал нещо.
                Последно редактирано от valdivladi; 11-10-11, 14:44.
                "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Не е баш тъй ВАЛДИВЛАДИ.МОЯ Е DSE ама е ръчка нямам ел седалки, шибедах нямам, суббуфър немам.А останалите екстри са ми като гореописаните

Коментар

Първоначално публикуван от stefan_top Преглед на мнение
                    Не е баш тъй ВАЛДИВЛАДИ.МОЯ Е DSE ама е ръчка нямам ел седалки, шибедах нямам, суббуфър немам.А останалите екстри са ми като гореописаните
                    Ами може някой да е разменил буквичките ти или да е сменил задният капак и изведнъж от DT станало на DSE то има и 1998 год в мобилето които също нямат възд. възглавници. Как става тази работа някой може ли да обясни. Аиде моят е 95год няма, но другите дето ги продават за по горни години а пак са същата базовка като парвите.
                    Мерси Valdivladi много изчерпателна информация предостави.

Коментар

Глей ся м-р nicobelic разликата между ДТ и ДСЕ външно се състои в броя на ауспусите.ДСЕ е с 2 броя.Най-ме кефи как някой се прави на разбирач без да е в час.А моя беше нов внос от Германия.Там едва ли някой ше си играе да "побългарява" каквото и да било

Коментар

Влади, това което описваш е по-скоро Vogue според мен /не твърдя, че съм капацитет по темата/. Моя също е DSE/според документите от Италия/ , но е ръчка и няма доста от нещата, които изброяваш -управление на музиката от волана, седалките се наместват ръчно, нямам subwoffer и CD changer. Разбира се, нямам претенциите, че това е оригиналната окомплектовка.
                        Land Rover FREELANDER 2 td4 S 2013г. Facelift
                        0886030780

Коментар

И аз не твърдя да съм капацитет, но съм писал, че има модели с много от описаните неща,
                          но без оригиналните обозначения DSE, DHSE - на запад също се продават "буквички",
                          като на Илиянци - само дето хората са по-малко по кича, да не казвам,
                          че можеш да отидеш в официалното представителство и да си навземеш каквито искаш,
                          а специално наличието на SE продава повече една кола на запад.....SE -> Special Edition
                          Винаги можеш на такава кола да й сложиш едно предно стъкло с подгряване и да пре-тапицираш салона,
                          да й лепнеш DSE и да я продадеш на много по-добра цена, особено на човек, който не разбира.
                          Да бъдем честни, всеки един собственик на Р38 във форума, знае, че тази
                          машина си има много особености. За "външните" хора всички са еднакви освен разликата бензин/дизел.

Принципно SE и HSE са обозначения на V8 4,0/4,6 двигателите.
                          Дизелите не влизат в категорията на луксозните возила по онова време,
                          така че буквичките идват малко по-късно при тях.

"Н"-то в обозначението навлиза '95-та и е копие на това как изглежда скоростния лост на автоматика,
                          защото до преди това, Land Rover са били с 2-ри лост за превключване бързи/бавни и това
                          е първата машина на марката само с един лост.

Име:1996 DSE dash.JPG
Размер:57.6 КБ
ID:5311544Натиснете снимката за да я уголемите

Име:19954dash.JPG
Размер:26.7 КБ
ID:5311483

При дизелите, както казах, нещата са със забавяне, защото се имат за 2-ро разредни коли.
                          На снимката горе виждате точно копие на моето табло(включително и цветово), но колата се води DSE,
                          защото, няма предвидените допълнително:
                          Фарове за мъгла, памет на седалките, сателитна навигация, подсветка на задните врати, насочени светлини за пътниците отзад.

Ето и как изглежда табло на DHSE:

Име:2000 DHSE dash.JPG
Размер:91.7 КБ
ID:5311545
                          и по-централно, но не можах да намеря на дизел, та снимката е на V8, но е същата работа:

Име:2000 V8 dash.JPG
Размер:36.2 КБ
ID:5311546

До колегата stefan_top: броя на ауспусите не е определящ за модела, с 2 "кюнеца" P38 ги правят от края на '96-та, началото на '97-ма.
                          На моя са му трябвали още 4 месеца за да се роди с два броя

До колегата babuka: моделите P38-> Vouge, AUTOBIOGRAPHY и Anniversary са само и единствено V8 и са голяма рядкост

Поздрави
                          Последно редактирано от valdivladi; 15-10-11, 21:22. Причина: корекция
                          "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Първоначално публикуван от stefan_top Преглед на мнение
                            Глей ся м-р nicobelic разликата между ДТ и ДСЕ външно се състои в броя на ауспусите.ДСЕ е с 2 броя.Най-ме кефи как някой се прави на разбирач без да е в час.А моя беше нов внос от Германия.Там едва ли някой ше си играе да "побългарява" каквото и да било
                            Ами не си жижял на запад не знаеш. Но ще ти обесня накратко аз едно време като живях в Америка и ми бяха блъснали бронята трябваше да е сменя и обиколих всички морги намерих съшата но друг цвят, цената за боядисването беше колкото бронята и в БГ вече клони натам везната при старите коли, та реших да почакам малко и след месец отидох пак и намерих същият цвят кола като мойта и така си спестих боята. Та сега разбираш ли ме какво имам впредвид, знаеш на запад никой не се занимава да ти изчуква, кърпи китосва и боядисва, много скъпа манипулация, затова има теоретичен шанс да се случи. А кой какви шашми прави рано или късно всичко се разбира.
                            Ти я кажи оправи ли твоя Рейндж или още не се е намерил майстора на тази кола в Русе. Виж за виското май имаше ремонтен комплект не се хвърляй пак на 2рата употреба.
                            И недейте скачайте всички срещу Влади, защото той само ни отваря очите а ние трябва да му благодарим.
                            2те бурии на редови двигател малко смешна работа, повече на V образните им ги слагат.
                            Въпросче а имат ли тези дизеловите от 95год катализатори?

Коментар

Който разбира тук се спира.
                              Тоест който разбира англинчански може да преведе...
                              http://www.rangerovers.net/modelspecs/index.html
                              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 17-10-11, 13:10.
                              Диагностика на Land Rover и Rover - GSM нула 888 67 44 две две

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X