Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Land Rover Discovery 1 - Бушони.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Land Rover Discovery 1 - Бушони.

Някой да има схема кой бушон за каде е, че изобщо не мога да схвана от картинката която ми е лепната на задната страна на капака.
    Блокчето с бушоните е едно с три реда, а на картинката има три отделни блока.
    LR DISCOVERY I, 1989 / 2.5TDi

Re: LR_Disco I -Бушони?

хаха, ами и аз съм Ф тоа филм... принципно са А, В и С. и 123456....

при мен обаче се оказа поне частично пренаредено.

та може и да се наложи с проба грешка да се ориентираш, ако и си така...

Коментар

Имам проблем, като сложа едно 20А бушонче в гнездото веднага изгаря((
      Как да хвана къде прави късо?

Коментар

хмм, знаеш ли за какво отговаря?

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
          хмм, знаеш ли за какво отговаря?
          Ами не съм много сигурен но имам три предположения:

1. Ел. джама на навигатора не бачка
          2. Запалката за цигари - тоже!
          3. Нещо друго :-)

Коментар

джамовете са разделени на предни и задни ако не бъркам. задните поне, предните мое и да са с 2 отделни бушона но се съмнявам.

така че 2 бушона ако намериш изгорели, просто ги смени. кадето и да се намират по панела. ако няма изгорели бушони... начи не е от тях...

аз не мога да си намеря бушона за мигачите. би следвало да са 2, 1 за аварийни 1 за нармалните. ама за аварийните се оказа преместен. пък друг изгорял няма.

Коментар

ах сега видях за късото...

лошо. проследи кабелите трябва да се поразглоби обаче.

късото мое да е както от запалката, мойта пуска искри ако хакнеш нещо наистина мощно в нея, така и от прозореца, който както ти писах би следвало да е на 1 бушон с твоя. ама ако е така, като ти гори бушона и ти няма да имаш прозорец. пък при мен на тоя бушон някой е вързал и музиката, пък не гори ... та по мое да е от запалката...

Коментар

Ето схема

Да помагам ли с описанието?

Прикачени файлове
                A Land Rover would never turn up to collect an Oscar.

Коментар

Ха! най-накрая.Схемата.
                  Иначе късото беше от запалката.Нова за 2-3 лв. с леко преправяне и заспа.))
                  (този път ми се размина тънко)))

Коментар

СХЕМАТА УРА !

Коментар

Първоначално публикуван от cop187 Преглед на мнение
                      Ха! най-накрая.Схемата.
                      Иначе късото беше от запалката.Нова за 2-3 лв. с леко преправяне и заспа.))
                      (този път ми се размина тънко)))
                      Значи на запалката имаше сложен 20А бушон? Вземи си прегледай всички и си ги смени според схемата ако има други такива гениални намеси (стига да ти е оригинална схемата де...)

Също виж, за новата запалка, бях писал някъде като си слагах втори извод за запалка... Купих една за 7 лв (ти къде я намери тази запалка за 2-3 лв, бе? ) и още на първата проба спраска бушона... После се оказа, че това, което на нормалната запалка е керамичен изолатор, на тази беше един метален пръстен, и при малко по-силно натискане окъсява в корпуса на запалката и БУМ!

Коментар

Значи при мен беше същото самата запалка се скапа .Купих нова от Люлин 1 -на изхода за към гр. Сливница преди караулката има един ШЕЛ-(бензиностанция) малко преди него от същата страна има магазин за ел.части за коли.Та от там-2.50 ли беще 3.50 нещо такова не ми направи впечатление, но мога да мина и да проверя точно.

Коментар

Първоначално публикуван от cop187 Преглед на мнение
                          Значи при мен беше същото самата запалка се скапа .Купих нова от Люлин 1 -на изхода за към гр. Сливница преди караулката има един ШЕЛ-(бензиностанция) малко преди него от същата страна има магазин за ел.части за коли.Та от там-2.50 ли беще 3.50 нещо такова не ми направи впечатление, но мога да мина и да проверя точно.
                          Няма нужда да проверчваш, просто ми стана интересно, щото аз моята запалка я взех за 7 лв Ти само запалка ли взе, или и гнездото?
                          Ако искаш, погледни тази тема - там съм показал оригиналната запалка и керамичното пръстенче, за което стана въпрос.

Коментар

Запалката с гнездото.
                            Да ти кажа чесно имаше малка разлика в запалките (тази с която бях незнам дали е орг.) но ми харесва повече.Затова вместо да сложа директно новата си взех каквото ми трябваше и така, иначе има един метален зъб който пречи да я нахакаш моментално но той се отстранява с клещи за секунди и пасва идеално.Цената не я знам точно просто не ми направи впечатление ( не че съм червив от кинти))) ама за ремонта дето се готвя просто не ми направи впечатление:-))

Коментар

Главен бушон на Диско1, 200

Вчера открих главния бушон на Диското
                              Както много колеги знаят, имам един от най-скъпите вентилатори за парно. На връщане от Ком, миналата неделя, вече в София, вентилаторът спря отново И понеже едно зло никога не идва само-изчезнаха и мигачите Беше вече късно, леко попсувах кралицата и се прибрах. В понеделник сутринта показвам ключа, паля и "О, чудо!" - всичко си работи. Да обаче на 4-дневна работна седмица. В петък-сутрин, автобусът на децата закъсня. Качвам 5 деца да ги карам на училище. Беше си лапавица и съответно включен целият отоплителен ресурс. След 20-тина минути работа на макс, усещам че нещо не е наред. Беше спрял вентилаторът на парното, мигачите и нагревателят на задното стъкло.
                              Та диагнозата-стопен предпазител /20А/-главен бушон на отоплителната система. Смених го с 30А и махнах пломбата на пожарогасителя.
                              Просто бушонът се е топил без да гърми. И като си почине малко-пак е правил верига.
                              За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X