Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на болт, преден кардан

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Смяна на болт, преден кардан

Историята: Сменям каре, установих превъртяла гайка, намирам оригинална гайка - не става. И тогава видях, че болта не е като другите - сменян е и е навита старата гайка, която е с "английска" резба и се е прецакала.
    Болтът е към раздатката - не може да се извади без да се извади фланеца.
    Скапаният болт е със ситна резба, без него не нога да намеря подходящата гайка. Пък и ми писна, изгорих половин резервоар да обикалям за гайки.
    Чудя се да дали да развивам фланеца? Според схемите фланеца за кардана се крепи на една гайка - трудно ли се развива и трябва ли някакъв "английски" инструмент?
    или да резна стария болт и да навия новия наобратно? Ако опира ще му отрежа върха и на него.
    Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

От: Смяна на болт, преден кардан

Това го реших. При Дунев, че ми е близо. И си трябва условия, пред блока не става.

Коментар

Ако се публикува решението, следващият сблъскал се с проблема, няма да пуска нова тема.
      За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Това беше моето решение - отиваш на сервиз и внимаваш да не пропуснат нещо защото без малко да ми сложи кардана без да е стегнал фланеца. Други забележки нямам.
        Болтовете си бях купил предварително от ДК (към 14лв 4 болта с гайки).
        А иначе е лесно: вдигаш само предницата, така че маслото да отиде назад и да не се налага да го източваш от раздатката. И да имаш съответния инструмент. Момчето от сервиза използва гайковерт за гайката която държи фланеца, но сигурно и на ръка ще стане.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X