Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сдобих се с Дискавари 1 300Tdi 1995г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Сдобих се с Дискавари 1 300Tdi 1995г.

Взех го от един салон във Варна, докарах го с платформа, вкъщи започнах да го разглобявам, свалих водната помпа защото беше за смяна течеше доста силно.
    После започнах дасе занимавам с купето свалих всичко до ламарина от пода установих, че има изгнило в багажника и отпред от дясната страна под жапката, освен това на места боята беше тръгнала дасе отлепя. Изшлайфах всичко до метал после го минах с преобразовател, грунт и боди.
    Там кадето имаше изгнило, по точно малки дупчици 3 см. диаметър ги запълних с полиестерен кит. Сега купето е завършено, понеделник ще ми поръчват всички консумативи и водна помпа от ‘падок’.
    Обаче сега спешно ми трябва водна помпа за да го сглобя колкото да мога да отида и да го регистрирам във Варна, а като дойдат частите ще го сглобя с новата помпа и всичко останоло.
    Досега съм го карал около 100 км. с течаща помпа 80 на пътя и 20 извън него и сам доста доволен от возия и така нататък.
    И другото от което имам страШно голяма нужда да го карам отново защото започвам дого сънувам всяка вечер, а докато дойдат частите може да се влоша
    Освен това шофьорската врата не се отваря трябва да и монтирам някаква пружинка за да проработи. За сега товае което ме мъчи

Искрени благодарности на SIMOCOREX който ми обърна внимание и ми помогна за частите.
    На 11 юни тая година навърших 20 години Диското ми беше като подарък за рожденния ден или поне половината от баЩа ми, не съм спец по тая марка но съм чел доста.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:21261508268277448_3.pic.jpeg
Прегледи:1
Размер:44.4 КБ
ID:5895041 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:S.D.L-0007.jpg
Размер:146.0 КБ
ID:5895042 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:21261508268277448_1.pic.jpeg
Размер:49.8 КБ
ID:5895043 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:S.D.L-0008.jpg
Размер:125.9 КБ
ID:5895044 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:21261508268277448_5.pic.jpeg
Размер:33.6 КБ
ID:5895045 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:21261508268277448_2.pic.jpeg
Размер:38.7 КБ
ID:5895046
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 04-07-10, 10:36.
    ------->Land Rover Discovery 1 300tdi <-------

От: Сдобих се с Дискавари 1 300Tdi 1995г.

Мнооооого добро начало,като го позакрепиш,пусни снимки или ела да го полеем подоващо ,таман ще го тестващ до великата ни столица.Ха на късмет да ти е Диското!

Коментар

Честито,да си го караш със здраве.Чакаме снимки да го видим.

Коментар

Браво за ентусиазма! Пожелавам ти да те отведе там където мечтаеш!
        Много безаварийни.

П.

О.
        Land Rover Discovery 300TDI 1995 Basic

Коментар

Остана ми една помпа , рециклирана , ако искаш обади се - 0888626856 , Ивайло.

Коментар

Здравейте ! И аз ,като колегата се сдобих с Дискавари 1 300 ТДИ и моето е 1995 година, но е 5 врати 6+1 .
            На пръв поглед нямам проблеми по техническата и интериорната част, затова ще се съсредоточа малко върху екстериора и по точно да му монтирам булбар; халогени; стълбичка и теглич. Ако някой има нещо в предвид относно тези части може да драсне едно ЛС .
            Ами засега това е и весели празници ;-) !!!

А ето и малко снимки на хубавеца Натиснете снимката за да я уголемите

Име:a3254024o (1).jpg
Размер:142.2 КБ
ID:5584469Натиснете снимката за да я уголемите

Име:a3254025o.jpg
Размер:129.1 КБ
ID:5584470Натиснете снимката за да я уголемите

Име:a3254026o.jpg
Размер:115.5 КБ
ID:5584471Натиснете снимката за да я уголемите

Име:a3254027o.jpg
Размер:107.8 КБ
ID:5584472Натиснете снимката за да я уголемите

Име:a3254034o.jpg
Размер:98.3 КБ
ID:5584473Натиснете снимката за да я уголемите

Име:a3254031o.jpg
Размер:110.4 КБ
ID:5584474Натиснете снимката за да я уголемите

Име:a3254033o.jpg
Размер:85.3 КБ
ID:5584476

Обаче най-лошото е ,че ме оперираха преди 3 дена и сега 2 месеца ще го гледам през прозореца от дома. Но и това ще е времето да се планува всичко доста добре и да се запозная с техническата документация ,както и да набавя всички необходими за целите ми материали.
            Май пропуснах да спомене ,че си търся и шнорхел......лека вечер !!!
            Последно редактирано от CarTest™; 04-05-14, 08:39.

Коментар

Първоначално публикуван от BORKO_LR Преглед на мнение
              Здравейте ..........
              и по точно да му монтирам булбар; халогени; стълбичка и теглич.
              Ако някой има нещо в предвид относно тези части може да драсне едно ЛС .
              Здравей, честито, и много безаварийни километри.
              Не си споменал какъв тип шнорхел търсиш, Safari Snorkel, Southdown Snorkel или Mantec Snorkel.
              Има и още няколко варианта/марки ABS Snorkel, Lichfield Snorkel, но за тях не мога да кажа нищо като качество.
              Стълбата/Rear Door Ladder е изпълнима и в "домашни условия" стига да има МЕРАК.
              За другите неща в раздела продажби може да изскочи нещо.
              Ако нямаш тех. ръководство, дай имейл да ти го пратя.

п.п. ...преди да правиш всичките тези неща си обслужи, двигателя/ремъци ролки, и маслата на всякъде.
              Има теми където е писано къде как и колко.
              Land Rover Discovery:
              - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
              Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Здравей PETER PETRAKIEV !!! Благодаря за пожеланията !!!

Относно шнорхелът мисля ,че най-добре би му легнал Сафари-то ,като вариант.

Ръководство нямам затова ще се възползвам от предложението ти и ето емайл адреса ми ....$%^*%*&

PS: Това с двигателя няма как да не се случи ;-)))само да стана от леглото и го мятам на мига .че и риболовният сезон почва и аз си седя на
                stand by ;]]]
                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 04-05-14, 20:37.

Коментар

Първоначално публикуван от BORKO_LR Преглед на мнение
                  Здравейте ! И аз ,като колегата се сдобих с Дискавари 1 300 ТДИ и моето е 1995 година, но е 5 врати 6+1 ...!!
                  Честито, много километри да му навъртиш и много да те слуша.
                  LR Disco II 99 - TD5
                  www.lre-bulgaria.org

Коментар

Честито колега! Направил си най-добрия избор.
                    Това което построихме през социализма, Вие дори не можете да го боядисате. Тодор Живков

Коментар

Благодаря за хубавите пожелания! Е определено това си е истински джип а не като предната ми капризна кокона Фрито ;-) ,макар че и с него съм нямал проблеми ,но този красавец ме кара да се чувствам по друг начин !!!
                      Чувството е неописуемо красиво кара те да се чувстваш истински ...............абе знаете как е !!!!! ))

Коментар

Честито, Борко, много да се радвате
                        Покарай го първо и АКО почнеш редовно да си мокриш въздушният филтър - мисли за шнорхел - аз си карам без, а не е като да не съм го топил
                        Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Преди шнорхела ще ти трябва лебедка

Към автора на темата: внимавай много с Диското, не е бегачка и ако го караш като лека кола по завоите, лесно можеш да го претъркаляш.
                          За вратата отиди при ключаря до ВиК-Варна, те знаят какво да правят. Дотогава дърпай бутона или с ключа, докато отваряш.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X