Прибирайки се от морето ми искочи полуоска и маслаото на диференциала свърши, сигурно и той прегря( но не беше болкирал) отидох в сервиз и ми разкачиха карданите и виското и полуоските, остана само диференциала и каретата на колелата, та въпроса ми е може ли така да се движи устройва ме но дали ще има проблем за задния мост?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Може ли LR Freelander да се движи без кардан, виско и диференицал?
Свий
X
-
Може ли LR Freelander да се движи без кардан, виско и диференицал?
Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 06-07-10, 12:50.Тагове: Няма
-
От: Може ли Фрееландер да се движи без кардани,виско и диференицал?
С разкачен кардан и виско .... Може да се движи, НО!
В задния мост ТРЯБВА да има масло ... за да не станат на салата лагерите на полуоските.Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "
Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."
-
От: Може ли Фрееландер да се движи без кардани,виско и диференицал?
Колега, според написаното горе значи и полуоските ги няма - представям си с какво ще се напълни диференциала ако караш така - ако смяташ да го ползваш отново не трябва да караш така - или направо вземи го махни и него да не се пълни с гняс...
И понеже и аз карам Фрилендър - как точно ти излезе полуоската - нещо счупи ли се или...?Последно редактирано от Horhe; 25-06-10, 17:47.BMW R 1100 GS
Коментар
-
От: Може ли LR Freelander да се движи без кардан, виско и диференицал?
Ами то стана много грозна картинка, защото не карах аз ами една приятелка аз спах на задната седалка.
Та по едно време почна да се чува силно виене, миризма на масло и спряхме, не знам сигурно поне 30 км. съм минал така.
Оказа се семеринг на диференциала и заради него е изкочила полуоска, и заедно с нея и маслото на диф-а.
Не намерих семеринг в Бургас затова разкачихме карданите и виското (което също е заминало и сигурно е основен виновник в случая) и оставихме само каретата на колелата като запушихме маншоните за да не влиза прах.
За диференциала не се сетихме да го запушим, идеята ми е да го махна изцяло да няма нито диференциал нито виско нищо, но се притеснявам да не стане по-нестабилен задния мост, има ли значение за здравината му ролята на полуоските и диференциала....Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 26-06-10, 13:02.
Коментар
-
Здравейте,на моя ФРи,се изхлузи Демферния успокоител(мисля че така се казва) на виското,откачих карданите и минах вече 500км.Ще мисля за ремонт на разкачения-успокоител,виското изглежда здраво,поне при мен е капсуловано.От форумите квото изчетох не сам се притеснил да карам без карданите,върви си само на предно.Някои,ако може да даде савет за този ремонт,ще кача снимки.
Коментар
-
Първоначално публикуван от TONIC LAND Преглед на мнениеЗдравейте,на моя ФРи,се изхлузи Демферния успокоител(мисля че така се казва) на виското,откачих карданите и минах вече 500км.Ще мисля за ремонт на разкачения-успокоител,виското изглежда здраво,поне при мен е капсуловано.От форумите квото изчетох не сам се притеснил да карам без карданите,върви си само на предно.Някои,ако може да даде савет за този ремонт,ще кача снимки.Land Rover Discovery:
- ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!
Коментар
-
А случайно да е разисквана тема дали може да се кара изцяло на предно тоест без диференциал полуоски кардани и виско? И вредно ли е за задния мост по някакъв начин ? Моля който има идей да помага!
Благодаря !Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 29-06-10, 05:50.
Коментар
-
Може да си се кара без никакви проблеми. Аз вече съм минал над десет хиляди само на предно след като изгърмя раздатката, и след ремонта започна да вие ако е закачен кардана. Без товар не вие, явно иска някакъв реглаж, ама няма кой да го направи.
И понеже рядко го карам офроуд уж зза малко, ама ето - и зимата изкарах само на предно.
Само два пъти забоксувах. МЙНАТА МУ - ТОЯ АВТОМОБИЛ НЕ ЧУПИ НИЩО ДРУГО ОСВЕН ВИСКО, РАЗДАТКА И ЗАДЕН ДИФЕРЕНЦИАЛ - НЕ МУ ОСТАВА ВРЕМЕ.Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 30-06-10, 12:01.
Коментар
-
Урааааааа
аз съм с чисто нова раздатка ..... така си го купих ... .и имам само един въпрос, като поочетох всичко по случая
Нормално ли е да "соли" задните гуми, и да е толкова икономичен ?!?!
Съобщение от модератор:
Моля, напишете си в профила от къде сте.Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 06-07-10, 12:52.
Коментар
-
Не нормално колега, ако продължаваш га го караш така, няма да трае радостта ти дълго за новата раздатка.Не знам колко ти е икономичен и как ги "соли",но това солене не трябва да го има.Виското не отцепва и е постоянно на 4х4.Сваляй карданите!FREELANDER 2000 TDI 1999 г.
Коментар
-
Значи на завой да завива с двете задни гуми, т.е диференциала е блокиран от виско съединителя .Аз така го разбрах това "солене" , което е споменал колегата.И след известно време на задните гуми почва да им личи неравномерно износване от вътр.страна.Ако не се вземат мерки за отстраняване на проблема на виското, отива целия възел-раздатка-виско-диференциал .Има доста инфо за тест на муфата.FREELANDER 2000 TDI 1999 г.
Коментар
-
Добре де, не претендирам за особена компетентност, но нали на диференциала това му е работата да променя скоростта на въртене на задните колела в завой и така да се завива по-лесно, как раздатката блокира диференциала? Тя само подава движение, за блокаж на заден диференциал съм виждал да слагат едни други системиBMW R 1100 GS
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар