Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Реставрация" на заден мост

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • "Реставрация" на заден мост

    Като си сменя течащия заден мост с друг, пак стар, добре е да го "реставрирам". Сваленият мост ще отремонтирам и подготвя по същият начин за продължителна експлоатация. купувам друг, с цел да го подготвя и го кача в перфектно състояние плзвайки за транспорт същото возило.

    Значи ми трябва план...

    1-во да се съблече кожуха, кото е цял и 1 с каската на диф-а.

    2-ро пеакоструй...

    3-тото е малко неизяснено все още като цялостна процедура. колебая се дали трябва да се галванизира или да се грундира и боядиса, като още не съм се ориентирал към конкретна марка. има доста изписано по темата затова няма да задълбавам в технологията. бих се радвал на съвет относно предпочитани от вас технологии.

    4-то сглабяне и подмяна на нужните чаркове ... още незнам, но скоро ще ... тук може да се поразсъждава за намесата на лсд. не намирам време препрочета всичко по темата за да реша...

    5-то е ясно, качване обратно. мисля да позвам само високоякостни болтове. е гарантирано със смяна на тампони.

  • #2
    Мога да ти помогна по въпроса с песъкостуя.
    Галванично поцинковане няма как да стане защото ваните са малки и моста няма как да влезе. Този тип покритие е от порядъка на на няколко микрона и върху него много добре хващат грундове и бои.
    Другия вариант е да го потопим в разтопен цинк, но мисля, че нама да му се отрази добре тъй като моста е прецизен детайл.
    Най добре след песъкостуя да се намаже с някакви антикорозионни материали от тези с които Венци и Пламен си бяха намазали техните УАЗ-ки.
    http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

    Коментар


    • #3
      и аз така мисля, се га проучвам варянтите.

      благодарско за песакоструя, че незнам нито 1 място на практика.

      после ще има много малко време до нанасянето на покритията, знам за максимум 3, но при тая влага незнам. ще чакам слънце. утре мисля да навестя моргите за моста...

      Коментар


      • #4
        Аз лично преди да поцинковам бих прегледал внимателно моста и където е необходимо ще наблегна на кърпене и усилване. Мостовете на Диското са известни с това че лесно гният... Понякога са изтънели на места като вестник. В тази ситуация никакво поцинковане няма да помогне... А понеже са стоманени изкърпването и усилването са безпроблемни... Е внимавайте все пак със заварките да не станат криви...
        VPetrov.photography

        Коментар


        • #5
          правилно. от поцинковането май ще се откажа. то идеята е да се препокрие с антикорозиона цел. ако се наложи ще бъде усилен. моят настоящ мост също смятам да изкърпя и направя по същият начин. така или ще имам резервен или ще го продам на някой нуждаещ се...

          Коментар


          • #6
            също има в предвид че песъкоструя е много силен и където е загнил моста направо се кърти, на мен така ми изчезнаха доста от тръбите на булбара
            no signature no problems

            Коментар


            • #7
              a kak ви се струва ръчен песакоструй?

              гледах някаде приставка за компресор, с тръба за към пясъка...

              дали е удачно да пробвам, нмира ли се достатъчно ситен пясък или няма значение? а опасна ли е работата с нег? изблежда ми да фъркат бая неща и сигурно ще трябва маска и защитно облекло. някой работил ли е? или да не се занимавам... но си мисля, че ще е по контрулируема силата. пък и на места ръчно, с тел и бормашина и т.н.

              Коментар


              • #8
                Аз съм работил. Ако не си го правил хич не се занимавай. Компресора трябва да е много мощен, ставаш на брашнен чувал въпреки противогаза и дрехите и още сто неща.
                Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

                Коментар


                • #9
                  еми давам го да го издухат тогаз, и после ако липсват парчоци ще се гради...

                  Коментар


                  • #10
                    А защо не възтановиш твоя мост вместо да даваш торба пари за друг който вероятно пак ще кърпиш. Нямах представа, че се случват такива неща с ЛР.
                    http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

                    Коментар

                    Активност за темата

                    Свий

                    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                    Зареждам...
                    X