Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И аз като мъжете с Диско 1 300tTdi

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: И аз като мъжете с Диско 1 300tTdi

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
    ...Липси по салона... Няма пълно щастие.
    Имаше от "Феникса" останали малки джвъчки За гостито, съботно-неделно, или след 18.00 през седмицата (нали е криза и ми се налага да ходя на работа)
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от silata Преглед на мнение
      След няколкото километра който му направих установих следното:
      Хидравличното масло тече със страшна сила.
      На едната сфера на предния мост има малки язви.
      Централното не работи защото дистанционното на алармата е тотално свършило, добре че направиха каското.
      .
      Колега моето пристигна с подобни болежки, за алармата намира се под жабката бих ти препоръчал да я отвориш и погледнеш дали не е влизала вода в нея, не е херметическа и моята беше доста корозирала след което не само нямах централно ами и колата тотално спря да работи. По добре рано да установиш дали не е започнала корозия по платката на алармата.
      Все си мислех как само аз имам проблем с хидравликата на Диското, можеби там най малко се обръща внимание, огледай маркучите на хидравликата и на крик погледни дали кормилната кутия (няма как да я сбъркаш като погледнеш отдолу) има луфт и колко тече от нея.

Пускам ти този пост в темата тъй като не мога да ти пусна ЛС

Коментар

Измий го хубаво от долу, и си огледай маркучите който идват от казанчето на хидравликата.
        Примен течеше от сцепване в началотона маркуча, където влиза в казанчето (изрязах сцепеното, нови скоби).
        Прикачени файлове
        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 28-02-10, 16:23.
        Land Rover Discovery:
        - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
        Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Честита придобивка и от мен и дълго време да се слушате един друг!
          Само това с ускоряването не го схванах?!?!?
          Диско 300TDI
          Scott Purgatory
          0889 84 6161

Коментар

Честито и от мен, Диското е готино!
            Да му се радвате дълго и безаварийно!
            "Land Rover не губи масло, той маркира територия."

Искам България чиста!!!

Коментар

ЧЕСТИТО. Поддържай си машината за да те слуша. Тези дребни проблеми за които пишеш с времето и малко парички ще ги отстраниш и ще ти остане удоволетворението, че си станал горд собственик на една легендарна машина. Пожелавам ти с нейна помощ да стигнеш до прекрасните кътчета на нашата Родина за които преди това само си слушал и мечтал.

П.П. Но никога сам а с верни приятели за да е удоволствието на МАХ!
              ДИМИТЪР ВЪЛЕВ- ЧИЧО МИТКО /ОРИГИНАЛЪТ/
              ЛАНДРОВЪР ДИСКАВЪРИ-1
              0896 846 246

Коментар

Благодаря за добрите пожелания, вече със сигурност знам че тук има много свестни хора.

Днес след работа отидох на ведомственият канал за да се запозная с моето Диско.Бях взел приличен набор от инструменти и доста парцали. За най-голямо съжаление забравих фотоапарата за да снимам занятието. Долях в дясната сфера към 0,6л. масло, в дифовете имаше и там сипах съвсем малко колкото за протокола. С раздатката не знаех какво да правя, защото маслото в нея беше доста по-тънко от диференциалното и оставих положението така, скоростите не съм гледал. Сега чакам съвети какво масло да сложа в скоростите и раздатката. Теча от хидравликата още немога да локализирам, но когато стисна маркуча с ниското налягане от отвора на капачката излиза въздух и течност. Това нормално ли е?
                Land Rover Discovery XS 300tdi 1996 продаден
                Land Rover Range Rover Р38А - 2,5 DSE 2001
                Land Rover Freelander td4 2005
                Land Rover Discovery td5 2002

Коментар

Тънкото масло е в ск. кутия. ATF. В раздатката трябва да е гъсто.
                  За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Долях в дясната сфера към 0,6л.
                    Между отвора за наливане и този, за източване, има друга пробка, до която по спомен се събира около 0,35л. Това, което си налял, май е множко

Коментар

Всяка сферата събира 350мл. (99% съм сигурен) масло за крайни предавки. Сферите на Д1 300tdi имат пробка единствено за наливане, за разлика от сферите на 200tdi, които имат пробки за източване и за мерене на кота ниво. Същото масло се налива и в разпределителната кутия, но не помня количеството около или малко над 2л. Гресирай и каретата и шлиците на карданите - 1 гресьорка на каре и , на шлици - общо 4.
                      По спомени, обемите са 2,3л в РК, 1,7л. във всеки диф. и 0,35л. във всяка сфера. В СК, както е казал Таргата, се налива ATF Dexron IID, каквото е и в хидравликата на волана, но не знам обема, защото съм с АСК.

Коментар

Сферите на Д1 300tdi имат пробка единствено за наливане, за разлика от сферите на 200tdi, които имат пробки за източване и за мерене на кота ниво...
                        Понеже съм пишман-майстор, когато го написа си замълчах
                        Вчера легнах да видя какво има в сферите и да гресирам. Точно до болта за регулиране на завиването има един болт 11мм, който спроед мен е точно за проверка на нивото. Над него има квадрат, от който се пълни сферата, а под него е пробката за източване. За 300тди.
                        В интерес на истината - до болта за проверка на нивото хваща малко повече от това, което пише в книжките. А там пише 350ml.

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                          Понеже съм пишман-майстор, когато го написа си замълчах
                          Вчера легнах да видя какво има в сферите и да гресирам. Точно до болта за регулиране на завиването има един болт 11мм, който спроед мен е точно за проверка на нивото. Над него има квадрат, от който се пълни сферата, а под него е пробката за източване. За 300тди.
                          В интерес на истината - до болта за проверка на нивото хваща малко повече от това, което пише в книжките. А там пише 350ml.
                          Възможно е да има различни комплектации. Моето го е гледал и Лазар - и той констатира, че има пробка единствено за доливане. Около Великден ще идвам в Русе, ако искаш - може да се видим и да медитираме на бира по темата "виждаме ли 2 болта или не".

Коментар

Абсолютно точно и моето е само с пробка за доливане

Коментар

Възможно е да има различни комплектации. Моето го е гледал и Лазар - и той констатира, че има пробка единствено за доливане. Около Великден ще идвам в Русе, ако искаш - може да се видим и да медитираме на бира по темата "виждаме ли 2 болта или не".
                              С удоволствие Телефон в профила ми има - свиркаш и тичам.

Коментар

Вчера ми остана малко време се качих на канала. Когато свалих пробката на предният диф доста масло изтече и беше пресечено с цвят на боза. Мисля, че семеринга са сферата е заминал с доста други неща по-предният мост и от там се е получила тази разлика при доливане на масло в сферата. Също имам и луфт в трансмисията, но още не знам от къде точно. Може де е предният мост с въпросната сфера, но за да съм сигурен ми трябва още един човек, който да подкара колата докато аз съм в канала.
                                · Проблема с теча от хидравликата го реши с нова помпа. Когато сваляте хидравличната помпа първо разхлабете винтовете на шайбата докато каналният ремък е още наместо и ви държи контра
                                Ето снимки на сферите.
                                Прикачени файлове
                                Land Rover Discovery XS 300tdi 1996 продаден
                                Land Rover Range Rover Р38А - 2,5 DSE 2001
                                Land Rover Freelander td4 2005
                                Land Rover Discovery td5 2002

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X