Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Диско 2 - проблем със стартера и решение

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Диско 2 - проблем със стартера и решение

Здравейте,

преди 2-3 седмици стартера почна да ми създава проблеми - чува се как бендикса изхвърля и ... нищо - след 5-6 до 10 пъти на контакт и обратно, най-накрая зацепва и колата си пали. Акумулатора си беше в ред - като дадеш на контакт пада на напрежението беше около волт и нещо... - Та, разчетох се, разрових се и се оказа често срещан проблем при ТД5 (диско и дефендер) - с времето медните контактни пластини и пръстена на котвата на бендикса се "изяждат" и си трябва подмяна. Стартера е Dеnso

Попаднах на този сайт - добре подреден, с подробни инструкции за подмяната на контактите, а пък от ebay си взех ремонтния комплект (13 лири с доставката)

И така, пристигна пратката вчера, и след работа "полегнах" да го сменя - видя ми се много криво да свалям стартера и работих отдолу - на канал ще е още по-удобно.

1) Разкача се масата - първо само се разхлабва, посе се дава на контакт за кратко - така алармата изключва имобилайзера и има 30 сек. да се разкачи от акумулатора)

2) разкачат се останалите кабели около стартера (дирекния плюс, управлението и другия,дето е от другата страна на кутийката на бендикса.

3) 3 месингови болта държат капака (има гарнитурка) - махат се

4) маха се старата котва

5) развиват се внимателно 2-та медни болта на които са закачени медните контакти - не бързате и си водите (фото)записки щото уж наглед лесно ама се губят разни части

6) подменяте контактите и по обратния ред сглабяте

това е - справих се, но работа която е около 30 мин, ми отне 1:30 - първо захубих една изолаторна шайба (от бакелит), после я попренатегнах и стана на парчета, после си правих заместител от пластмасова капачка ... абе занимавка голяма си спретнах - внимавайте - никакво пренатягане

има и малко прикачени снимки за илюстрация
    Прикачени файлове
    LR Disco II, Td5

До: Диско 2 - проблем със стартера и решение

Браво....следващия път като ти трябва канал, свиркай
    Информацията е ценна, а пък от тази цена на някои "доставчици" от оторизираните фирми и сервизи в България ще им стане криво
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Хей благодаря супер информация. Опитвам се в момента да я поръчам и платя по нормален банков път. Любопитен съм да разбера дали става или само с пластик мъни ще решим плащането.

Коментар

Браво. Е за това е ценен форума.
        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

От: До: Диско 2 - проблем със стартера и решение

И аз скоро сменях.Намерих частите в КОСЕР в Шумен даже бяха налични на цена 28лв
          Jeep Grand Cherokee limited LX ZJ 5.9; SUBARU VIVIO 0.66 MPI
          Land Rover Discovery II V8
          0898 пет 989 пет 9

Коментар

От: Диско 2 - проблем със стартера и решение

Същия проблем при V8
            Вчера и на мен ми отказа стартера, веднага заподозрях котвата на включвателя защото стартера беше почнал да работи по мудно, като казвам по-мудно имам предвид, че се усещаше леко забавяне от крайно положение на запалителния ключ до завъртане на самия стартер.
            И така днес сутринта се захванах да го правя. След като го свалихме с моя приятел Гошо го разглобихме и по номера на стартера потърсих вкючвател. Последния го открих в "авто+" варна на цена от 30 лв. до тук всичко идеално само, че когато почнахме да го сглобяваме се оказа, че на новата част отворите за захващане към корпуса на стартера на изместени с около 2мм към центъра. Наложи се леко престъргване на алуминиевия корпус на стартера и сме готови. Цялата работа отне не повече от 3-4 часа без да си даваме въобще зор. Ето и малко снимки и номер на Включватела.
            Прикачени файлове
            Land Rover Discovery II 3,9 V8
            Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Колеги , както пише на кутийката на шалтера той е производство (рециклаж) на FRANSIZKUP
              това е една от най голямите рециклиращи фирми у нас.
              Повечето официални сервизи използват техни рециклирани стартери и алтернатори.
              Ето и сайта на фирмата WWW.fransizkup.com
              Предполагам ,че уточнението няма да се счете за реклама.

Коментар

Мдаа - и аз прибягнах до техните услуги миналата седмица - пълно рециклиране на стартер за ТД5, с 6 месеца гаранция - 220 лв. Под пълно рециклиране се разбира, че от моя остана само корпуса, всичко вътре е ново (проверих!). Дадох им го в 10:30 и си го взех в 17:00 на същия ден.
                Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X