Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дали може да има Диско с ЛСД

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дали може да има Диско с ЛСД

Здравеите вапроса ми е до хората които са по навътре в нещата.Имам диско 3.9 бензин/тип катафалка/ и когато забуксува винаги варти минимум две гуми от зад и една от пред. Та въпроса ми е дали може да е с ЛСД от зад че на дифа нищо не пише и му сложиха обикновено масло а до колкото знам това е пагубно за тоя тип диф.Кадето и да съм питал винаги са ми казвали че на диско 95/96 няма такъв диф но съм узадачен.

До: Дали може да има ЛСД

Няма Диско с ЛСД. Имаш междинен диференциал, когато боксуваш го блокирай.
    Когато го блокираш би трябвало, ако боксуваш да има една гума отзад и една отпред които боксуват.
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 11-09-10, 21:48.
    Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Е да де аз за тва се чудя кво става колата е с сертификат за поръчков автомобил внос от острова и колкото пъти съм катерил някаде винаги три гуми работят ако е кално.Поръчков е до толкова че е наи грозното диско на света /маи се оказва и наи проходимото/има една странна надстроика около пол.метар над тавана

Коментар

Има много писано как се проверява LSD-диференциал.Тук и тук пише...
        Най-общо,вдигаш задния мост и въртиш едното колело,тогава и другото трябва да се завърта в същата посока,а не в противоположната.
        Може и да му вдигнеш едната страна на крик и да пробваш дали ще тръгне.Или даже и само едно от задните колела да вдигнеш,без да включваш блокажа на междуосевия,пак ще разбереш отговора,като се опиташ да потеглиш.
        И аз мисля,че не е възможно да имаш,такъв диференциал,ама щом е толкова поръчково...
        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Единственото което съм виждал е афтърмаркет блокажи. Или 100% ви тип ARB или процентови тип торсен, квайф има и детройт локер и трутрак. Но наистина пробвай теста с гумата. Ако се въртят и двете ще трябва да почерпиш. Най- евтините почват от 385 лири без доставка....
          Я дай малко снимки

Коментар

Проверено по този начин преди смяната на маслото. Но имам претенцийте че разбирам малко от коли, и това поведение на задния мост не е естествено без неква намеса по задния мост.За това задавам тъпия въпрос каво по дяволите го кара да върти и двете задни гуми ,задния диф немам никва идея какъв е/до сега съм карал Нисан с ЛСД поведението е аналогично/.
            А е поръчково до толкова че е толкова грозно че никои в Англия не го щеше, въпреки че е на релни 80К мили от първи собственик, та го играха 7-8 пъти в ибея, и на края го зех за без пари. Само и само да се отЪрват от него.
            НякоЙ да е виждал или чувал как се държи детройт и как мога да проверя дали не живеее в моя заден мост.
            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 01-02-10, 16:24.

Коментар

Амии трудно е да разбереш, поне аз не мога да се сетя за нещо. Това което може да те успокои е че всички изброени от мен не се нуждаят от друго масло. ЛСД работи чрез триене на съединителни дискове. Тези за които аз говоря представляват сложни зъбни предавки. Единствено ако се чува щтракане при завой може да се каже че е един определен вид. Но никой не го препоръчва него за ровър и никои не го слага в UK.

http://www.youtube.com/watch?v=lZmsY2YvVsc
              http://www.youtube.com/watch?v=8IA9DVnkIaI

Прикачени файлове
              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 11-09-10, 21:51. Причина: TrueTrac

Коментар

Добре да започнем с това:не съм карал преди това Диско ако ви кажа че го купих на маЙтап няма да ми повярвате ама май ще се окаже, че това ми е новата състезателна кола. Та въпросния автомобил при подаване на газ рязко завърта задницата около оста си все едно е блокирана, при изкачване на препятствие три гуми вартят та се късат. За чуването на щракане гумите които съм сложил са толкова шумни, че едвам чувам мотора на асфалт да не говорим за задния диф, но пък са най-проходимите които съм карал/говорим само за кал и сняг на асфалт 80км= самоубииство/
                А моторчето не е от наЙ тихите.
                п.п.Снимки нямам налични но ако влезеш в темата за шумен500 или покана за разходка в Бс и търсиш наЙ странния автомобил аз съм/Както обичам да се изразявам токлова е грозен че чак е симпатичен/
                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 01-02-10, 16:26.

Коментар

ОО да правиш Диско за състезание е интересна тема. Ако имаш път към Варна... да се видим. Ще се видим с Таргата Ти виж моята тема : моята нова играчка в ЛР раздела. Скоро ще има снимки с новото оТкачване )

Коментар

Сега ти видях бременното диско Така ги правят когато са за ползване в Холандия. Ако искаш да го правиш бегачка има много мегдан, особено по двигателя. Само пари да имаш.... А иначе с тавана, бих си помислил дали няма как да му се насади покрив на класик

Коментар

Ще споделя от личен опит и наблюдение.при Ленд Роварите в дифа има само една двойка сателити и според някои майстори това помагало на самия диф по трудно да превъртат двете полуоски и за това многочесто боксуват и двете гуми заедно.Това последното съм го наблюдавал не само на моя Рейндж но и при Дискавърита,примерно на сняг са ми боксували двете задни гуми заедно и джипа си седи на място.
                      [SIGPIC][/SIGPIC]
                      RR Classic

Коментар

Ами за сега му сложих едно окачване сега ми доиде и системата за двоини амортисйори и защитите.Трипа и седалки с колани си ги имах от патрула.А празната тиква ми е даденост.Просто не бях си мислил за ровер по скоро за Y61 като състезателен автомобил в отбора имаме един.Ама тоя прасчо/това е галено/ми показва разни дадености и май ще се окаже че има какво да покаже.Пък дано сме живи здрави като го поорежа да заприлича на джипка.Само тъпите му ел проблеми да озаптя и сме на линия за тая година.Но наистина като катерих за първи път една могила и ми казаха че върти трите гуми си помислих че е от въртящия но последвалите стотина опита показват че вартят три гуми май ще накарам Явор да надникне в задния диф да видим дали не се крие нещо там.
                        П.П. може и да е това.Явно мога да съм спокоен относно маслото друго само ще се покаже.
                        А сега относно двигателя даваи идеи докато стане купето да го понатоваря малко че тоя автомат много го умаря.
                        Последно редактирано от deqn5181; 31-01-10, 21:22.

Коментар

Е то надникването е лесно, сваля се прасето и се гледа. Какво окачване си поръчал. Сменяш ли щангите с такива с корекция на кастора. Махна ли стабилизиращите. Ако си мислиш за тунинг на двигателя... има много варианти които му вадят спокоино 250коня. Такива китове има за около 700 лири , за още толкова става вече чудно.Но щом си решил да го правиш бегачка помисли за покрива.

Коментар

Тавана съм го решил единствено умувам над пикап или с таван под надстройката има основни греди които са идентични с оригинала само са удължени ще ги сваля и най вероятно ще сложа рифел като бюджетно решение за момента.Окачване сложих от падок установявам че май не е моето окачване но ще му дам шанс на откриването на сезона с по два амортесйора пък да видим,щангите остават не ми трябват ходове а устоичивост на скорост,поръчах един кит фланци/май ще ми трябва още един /и джанти силвер едишан втора употреба от острова само за гумите не мога да реша.Тия маркучи каде съм с тях сега са уникално проходими но на скорост са Ад та се чудя дали да не зема същите по широки.Относно мотора и 250 то коня софтуерно ли го базикате или си иска груба игра.А така и така сме се разприказвали направих му шнорхел/отново бюджетен че много ги губя по състезанията/възможно ли е да намаля мощността при положени че слагам спортен филтър и ползвам тръби които са с сечение 85мм и накрая са 65мм само в тия накрая малко се самнявам че го душат
                            п.п. Ако може по подробно за тия китове че сумата ми хареса а маи съм се запознал само с падок до сега.

Коментар

До: Дали може да има Диско с ЛСД

Ето няколко сайта за туннинг на двг.

http://v8tuner.co.uk/

http://www.realsteel.co.uk/
                              M.P.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X