Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Discovery 1 тресе при натискане на педала на спирачката.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Discovery 1 тресе при натискане на педала на спирачката.

Здравейте колеги! За много Ви години първо!
    Опитах се да намеря инфо с търсачката но така и не успях. Мисля да си купувам Дискавъри1 но е със следния проблем- при натискане на педала на спирачката се получава ритане на педала на спирачката, проблема е само когато колата е в движение и като се натисне педала. Мислите ли, че е само от спирачен диск, или накладки - какво друго може да е, няма ABS.
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 02-01-10, 12:36.

До: Discovery 1 тресе спирачката

Честита и на теб! Проблемът се отстранява със смяната на дисковете (и барабаните на задните колела, ако е с такива). Пазари продавача да отбие "некой леф" и ако всичко друго е наред, това е дребен проблем. Едва ли подлежат на шлайфане така, че не си губи времето и парите. Слагай нови.
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

До: Discovery 1 тресе при натискане на педала на спирачката.

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
      Честита и на теб! Проблемът се отстранява със смяната на дисковете (и барабаните на задните колела, ако е с такива). Пазари продавача да отбие "некой леф" и ако всичко друго е наред, това е дребен проблем. Едва ли подлежат на шлайфане така, че не си губи времето и парите. Слагай нови.
      Няма барабани, и отпред и отзад е с дискове.

Първоначално публикуван от plboy Преглед на мнение
      Здравейте колеги! За много Ви години първо!
      Опитах се да намеря инфо с търсачката но така и не успях. Мисля да си купувам Дискавъри1 но е със следния проблем- при натискане на педала на спирачката се получава ритане на педала на спирачката, проблема е само когато колата е в движение и като се натисне педала. Мислите ли, че е само от спирачен диск, или накладки - какво друго може да е, няма ABS.
      Виж ориентировъчно какви са цените и си направи сметка.
      Предни:
      http://www.paddockspares.com/sp/cat/...ront+Axle.html

Задни:

http://www.paddockspares.com/sp/cat/...Rear+Axle.html
      Land Rover Discovery:
      - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
      Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
        И аз мисля, че проблема е в дисковете. Обикновено в предните. Не са скъпи и не са трудни за ремонт. Провери дали предните дискове са вентилирани, защото ги има и в двата варианта. Взимай направо комплект с накладки.
        Тази земя, по която тъпча сега,
        тази земя, която пролетен вятър пробужда,
        тази земя – не е моя земя,
        тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Не обърнах внимание но почти съм сигурен, че отзад е с барабани но как не се сетих да го пробам да спирам с ръчната и щях да установя дали тресат само предните, но и аз мисля, че е от тях...
          Благодаря Ви за бързия отговор, ако се сетите друго какво мога да проверявам пишете.

Съобщение от модератор:
          Моля, напишете си в профила от къде сте,
          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 02-01-10, 12:38.

Коментар

Първоначално публикуван от plboy Преглед на мнение
            Не обърнах внимание но почти съм сигурен, че отзад е с барабани но как не се сетих да го пробам да спирам с ръчната и щях да установя дали тресат само предните, но и аз мисля, че е от тях...
            Благодаря Ви за бързия отговор, ако се сетите друго какво мога да проверявам пишете.
            Най-напред послушай модератора и напиши откъде си. Така някой може да ти помогне и на място.
            Второ, Дискавърито е с дискови спирачки.
            И трето, ръчната е на кардана. Така че дърпал - не дърпал, се тая.
            Прикачени файлове
            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 02-01-10, 14:35. Причина: снимки

Коментар

При мен играеше волана при натискане на спирачка при скорост над 70 км/ч, при по - ниски скорости - спиране на тласъци.
              След смяна на предни дискове и накладки и смяна на спирачна течност камилата вече има и спирачки и спира почти като лека кола.
              Ако предните Ви дискове са плътни дебелината не трябва да е под 12 мм, моите бяха 11,5 мм, нови са 14 мм. Може да се премери след сваляне на колелото.

Ако нещата отиват към смяна - комплектите от Падок съдържат всичко необходимо. Аз купувах от Тех Ко и МПф и доста се ошарих, ама със спирачки комромиси не правя.

Спирачната течност на моделите с АБС е към 2 литра (по едно шишенце във всеки кръг).
              Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

Първоначално публикуван от vladstudio Преглед на мнение
                Най-напред послушай модератора и напиши откъде си. Така някой може да ти помогне и на място.
                Второ, Дискавърито е с дискови спирачки.
                И трето, ръчната е на кардана. Така че дърпал - не дърпал, се тая.
                За да е по-ясно на младия участник, който явно не е много в час ще допълня: това че ръчната спирачка е на задния кардан, не означава че хващат само задните колела. Машината е с постоянно 4х4 и се отразява на цялата трансмисия т.е. ловят всички колела (с много условия преди това).
                Никога не дърпай ръчната при висока скорост - много е опасно, но не ми се пише защо.
                Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
                LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
                Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Първоначално публикуван от Радослав Райчев Преглед на мнение
                  ....
                  Никога не дърпай ръчната при висока скорост - много е опасно, но не ми се пише защо.

Дърпал съм я, мамка му ! И повече няма да повторя.
                  Писал съм в една тема за спирачна помпа. Прибирах се веднъж без грам спирачки, уекинко,уекинко с не повече от 30-40 км/ч. На светофарите в Дупница /а те са много/ трета, втора, пръва и стоп. Ама един път ми писна тая операция и реших с ръчна. Добре че бях с не повече от 25км/ч. Скитника се разтресе и разбуча като ранен слон. Изкара ми акъла. Абе почти и спря, но аз си знам как ми се сви стомаха.
                  Айде сега Радо да обясни защо така се получи.
                  Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 04-01-10, 12:07. Причина: цитат

Коментар

Защото ти държи ръчната. Мойта спокойно я дърпам в движение, защото не се връщат челюстите. Смених накладки, жило, щифт, всичко е смазано, ама задържа. И тресе като не е върната докрай /при определена скорост - 10-15км/ч/. Та затова дърпам-пускам докато някоя центробежна сила се смили и накладките отпуснат. И нещо много странно: на наклон /нагоре/ по посока на движението, като спра и отпусна педала на спирачката, колата не тръгва назад, а все едно е дръпната ръчната. Това явление по нанадолнище липсва. Колата кротко си тръгва по инерция.
                    Дддаааааааа, странни птици са това Ленд Ровърите.

Коментар

Дддаааааааа, странни птици са това Ленд Ровърите.
                      [/QUOTE] И техните корабособственици бих казал.
                      А спирачките им си ги бива, както някой каза спира почти като лека кола.
                      Е като какво аджеба да спира ? То или спира или неспира. След като спира значи всичко е ОК.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                      X