Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Замръзнала нафта или друг проблем на LR Discovery 300Tdi

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Замръзнала нафта или друг проблем на LR Discovery 300Tdi

Здравейте колеги , първо да Ви пожелая весело и щастливо (Безаварийно )посрещане на Коледа и Нова година .
    Прирових доста теми , но никъде не открих подобен проблем.
    Диско 1 300Д .При съботния студ -15 запали нормално и след 7-8 км.загуби мощност и мотора заработи само на тихи обороти .
    Не гасне, но и от време на време се изфорсира до към 1800 оборота.
    И така повече от час . сипах 6 литра бензин на около 50 л. нафта с мисълта око е замръзнала нафтата да помогне но уви оставих го цял ден на Орландовци и към 16 часа опитах пак .Да ама Не.
    Закачих го с буса и както си работи на тихи си го задърпах обратно . до нас не угасна , и като трябваше да го вкарам в двора вече се беше оправило всичко.
    Миналата година при най голимия студ ми го направи същия номер.
    В неделя въпреки стода източих резервоара , извадих сондата , Е по чисо не съм виждал и на нова кола нито вода нито утайка .
    Щях да съм по доволен ако проблема беше там , но уви .
    Продухах трабите до филтъра ,а него го сминих . Тръбичките до подкачващата и горивната помпа всичко чисто и отпушено
    Мозъкът ми вече блокира
    Намам идея от какво може да го прави това .
    Ако някой знае нещо по въпроса моля да го сподели , защото е много притиснително да ти го прави това зимата около -15 *.
    И само искам да вметна ,че в резервоара помпа няма .
    А ръчно подкачващата никога не ми е работила - така си го купих
    Благодаря предварително за всяка хипотеза .
    Последно редактирано от весо; 23-12-09, 19:33. Причина: правописна грешка

До: Замръзнала нафта или нещо друго

Изчисти ли седиментния филтър?
    И напиши от къде си.
    Последно редактирано от velio; 23-12-09, 19:40.

Коментар

А пробва ли с друга нафта? Възможно е да прави много парафин и да запушва филтъра.
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Стария филтър който е на три месеца т. е. около 1000 км беше абсолютно чест и нафтата си изтиче чиста . От същата нафта карам и буса и камьона ШЕЛСКА никакви проблими. И понеже предният пост нещо не излизе ще попитам пак . Къде е този седиментен филтър. А на входа на помпата да ли нямаше някаква цедка .
        Ако е от повече парафин не мисля че ще замръзне след 7 км. каране ,при положение ,че обратната нафта е загрята ,а двете тръби на сондата са на 2 см. една от друга .
        В неделя не беше кой знае колко по топло и щях да забележа ако има парафин.А и факт че буса си работеше не ми се струва , че проблема е в нафтата.
        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 24-12-09, 07:58.

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=30333

Коментар

То в понеделник и аз и ядох папарицата на таз ШЕЛСКА наФта,че не съм и единствен, май има някъква мошенгия ама ще си проличи. Между другото, зареждам само от ШЕЛ над 5 години и такъв проблем ми се случва за сефте.
            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 24-12-09, 07:58.
            Големите мъже си играят с големи играчки

Коментар

Утре ще залегна да видя дали има такова нещо но факт , че свалих сондата и развих и двете тръби от филтъра и връщащата и след като изтече нафтата от тръбичките надух и с уста - въздухът си минаваше свободно ми се струва че не би било проблем за нафтата .
              А ако се запушва от гняст защо не го прави през лятото , а само при минус 15 и нагоре . вчера при -10 намаше този проблем.
              Дано този пост стигне побързо защото двата предни някъде изчезнаха по трасето .
              За колегата Вельо - от Чепинци съм някъде близо До София .
              Този филтър прид резервоара ли се пада ?

Коментар

Първоначално публикуван от pepo 75 Преглед на мнение
                То в понеделник и аз и ядох папарицата на таз ШЕЛСКА навта,че не съм и единствен,май има някъква мошенгия ама ще си проличи.Между другото ,зареждам само от ШЕЛ над 5 години и такъв проблем ми се случва за сефте.
                И аз така преди време Шел ... докато не изядох дървото.
                После от ОМВ (алпин дизел уж) пак същото но следващата година. И после, задължителто антибиотици (добавки зимата), и не съм имал проблеми.

Съобщение от модератор:
                И изреченията започват с главни букви, Моля.
                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 24-12-09, 08:02.

Коментар

Първоначално публикуван от весо Преглед на мнение
                  Стария филтър който е на три месеца т. е. около 1000 км беше абсолютно чест и нафтата си изтиче чиста . От същата нафта карам и буса и камьона ШЕЛСКА никакви проблими . и понеже предният пост нещо не излизе ще попитам пак . Къде е този седиментен филтър .А на входа на помпата да ли нямаше някаква цедка .
                  Ако е от повече парафин не мисля че ще замръзне след 7 км. каране ,при положение ,че обратната нафта е загрята ,а двете тръби на сондата са на 2 см. една от друга .
                  В неделя не беше кой знае колко по топло и щях да забележа ако има парафин.А и факт че буса си работеше не ми се струва , че проблема е в нафтата.
                  И на мен ми е замръзвала по този начин. 3 часа стоя джипа на един ветрилник и като тръгнах, след 3-4км замръзна. Според мен в резервоара поради голямото количество търпи, ама като тръгне по тръбичките.....и до там.
                  За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

На мен ми се е случвало подобно нещо на бензинов ДВГ.
                    Проблема беше в запушен отдушник на р-ра .Сложих бензин от цистерните които са под земята и са най вероятно по затоплени от горивото в р-ра. Потеглих и след около 10 км като се охлади бензина взе да гасне колата . Отстраняването на проблема беше каране с отворена капачка и голям тормоз докато я развия направо се чу как си взе въздух резервоара . След като се прибрах естествено си оправих задънения отдушник.
                    Dimitar Dyakov

Коментар

Помпа-подкачваща. Клапани. Друго невиждам.
                      ПП ПП/помпа подкачваща не е в резервоара, а в коша/
                      За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Т.Е. пак се връщаме към най лесния обясним проблем -НАФТАТА.
                        Превъртях и този казос -мислех да ги омотам стези донапреновите изолации за водопроводни тръби ,но тогава щеше да се получи обратния ефект . При попиване на вода и замръзване през ноща какво правим на другия ден?
                        Фъпросът е защо на място на малки обороти работи , а като речеш да тръгнеш няма мощност .
                        Все пак гориво отива до помпата , но не е достатъчно за да го вкара в обороти .
                        Абе Английска работа -направили го само за(ГЪЛСТРИИН) плюсови температури.
                        Че си го карам само летото-поне не ми загрева

При теб колега се е получил вакуум . И на пен преди 20 -на години ми се е случвало същото с москвича . Изравнява се налягането помпа резервоар и неможе да смуче гориво .
                        Но тук не ми се струва , че е такъв проблема .
                        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 24-12-09, 08:00.

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
                          Помпа-подкачваща. Клапани. Друго невиждам.
                          ПП ПП/помпа подкачваща не е в резервоара, а в коша/
                          Ей за това реди Цецо.
                          Прикачени файлове
                          Тази земя, по която тъпча сега,
                          тази земя, която пролетен вятър пробужда,
                          тази земя – не е моя земя,
                          тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Като сме се заговорили за нафта и бензиностанции, аз сипвам само на ЛУКОЙЛ, от там наистина съм най-доволен и най-много ми върви джипа RR P38 2.5DSE. Като натисна газта от тая нафта и направо се изтрелва иначе шуми дигат се оборотите и ряз кой знае какъв не се усеща!! Днес сипах на едно топливо в моя квартал и още повече върви, имам чувството, че тия шанаджийските бензиностанции понякога не са чак толкова лоши, а именно обратното!!! Ппосто няма такъв оборот и клиенти като масовите и не ги магерат много много , а на ония другите, кой знае кво ги правят. Всеки знае за нафтата по германия и швейцария, че там пали и на -30 и нафтата си е идеална и колите вървят на уволнение, а тука му даваш газ и то неще да се изстреля!!!
                            Направих си експеримент в неделя , махнах тръбата след филтъра на -17, като бях на планинската вила и нафтата от ЛУКОЙЛ си беше повече от идеална!!!

Коментар

До: Замръзнала нафта или друг проблем на LR Discovery 300Tdi

Здравей . Имал съм същия проблем с Диско 97г. и в зависимост от времето, с което разполагам или разменям щуцерите на засмукващата с връщащата нафта при двигателя / правил съм го на фенерче за около 20 мин./ или в подходящ съд с вряла вода след трудно напъхване под джипа / от дясно към задния мост / внимателно подлагам под седиментния филтър като внимавам да не се попаря . След две-три хубави подгревки на филтъра внимателно развивам пластмасовото болтче / направено е като перчата гайка за на ръка / и източвам водата, докато потече чиста нафта. Това е от мен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X