Здравейте колеги,може и смешен да стана с въпроса си !Искам да попитам защо Диското като чукна спирачки на заснежен и заледен път задницата все иска да ме изпревари!Това имали значение че е фултаим?И можели да се кара със закопчан диф на бързи и колко може да се кара така? Това ми е първа зима със джип!
Land Rover Discovery:
- ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.". Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!
След като прочетеш темата, предложена от 5-ракиев, отиваш на някой голям и поопразнен паркинг - на МЕТРО например или нещо подобно, или на някой стар кандидат - шофьорски полигон и си отговаряш на всички въпроси на практика.
Благодаря за насочването !!! Иначе наистина задните спирачки малко не хващат добре, и това може би е причината за въртенето! Пробвах в един голям двор!
Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 19-12-09, 10:17.
Причина: главни букви
Кара се нормално, не е необходимо да заключваш дифа. За мен и моят начин на каране Диското се държи много добре през зимата, на сняг и лед. Естествено трябва да имаш прилични гуми. Проблема с това, че те изпреварва задницата е задни спирачки и по точно неравномерно (еднакво) задържане на накладките, но и ти сам си го установил вече. При движение по сняг/лед, не е разумно да въртиш рязко волана, като разчиташ само на full time 4Х4. Тогава задницата може да те изпревари опасно, а и с оглед височината и склонността за преобръщане на автомобила си е рисково.
Коментар