Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Влага в багажника на Рейндж Ровър П38

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Влага в багажника на Рейндж Ровър П38

Здравейте колеги,
    от около 2 месеца забелязвам, че в багажника на моя П38 се събира влага,
    мокетът е започнал да мухлясва, а в купето се носи лека миризма на кисело.
    По-интересното е, че влагата е в средата на багажника, където е капака за резервната гума,
    което за мен изключва да е уплътнението на капака на багажника.
    Лошото е, че при самата резервна гума си се е насъбрало около 50-100мл вода,
    а това води до ръждясване на всякакви метални предмети и мухляване на всякакви
    текстилни и кожени кърпи, гюдерии, работни ръкавици и т.н. в багажника.
    Въпросът ми е, защо започна да се събира такъв конденз като преди не го е имало?
    По корпуса за резервната гума никъде няма пукнатини, дупки или прочее работи,
    които да са външен причинител на наличната вода.
    Някакви идеи за решение?
    На пример ако го нашлякам с корабен кит и по този начин ликвидирам
    наличието на "гол" метал дали ще спре конденза ?
    "Bis dat qui cito dat"

До: Влага в багажника на П38

Колега ти направо ме хвърли в девета глуха ... Сега ще сляза да поогледам моя хубостник да не би и при мен да се е получило така. А иначе освен през няква цепнатина не виждам друг начин да е влязла толкова вода. А да си разливал нещо случайно?
    Range Rover P38 2.5DT
    Audi A4 1.8T quattro
    [B]"Ако нищо друго не ти свърши работа - прочети инструкциите."[/B]

Коментар

Водата влиза през дупката в която се навива винта държащ резервната гума.Ако махнете този винт се вижда направо асфалта.При незавит или липсващ винт водата влиза безпроблеми,след което няма как да излезе и стои кондензира и се разпространява.
      В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

И това е верно. И аз сега се загледах в багажника, но при мен няма такива поражения
        Range Rover P38 2.5DT
        Audi A4 1.8T quattro
        [B]"Ако нищо друго не ти свърши работа - прочети инструкциите."[/B]

Коментар

Лошото е, че при самата резервна гума си се е насъбрало около 50-100мл вода,
          Това, адашко не може да е кондензЪ. В такива количества.......
          По-скоро водата влазя отнякъде и задачката е откъде, но версия "конденз" я изключи.
          На мен ми е влажно в Диското, даже и една нежна тревичка беше покълнала /яд ме е че не я снимах/, но аз знам откъде ми "течат гуменяците". При мен влагицата си идва от люковете. На по малко, на по малко.........
          Та моя съвет е внимателен и щатен оглед за мънички водопропускливи местенца.
          Тази земя, по която тъпча сега,
          тази земя, която пролетен вятър пробужда,
          тази земя – не е моя земя,
          тази земя, простете, е чужда.

Коментар

На чужд "Ровър" и сто експеримента са малко тЪ разтребваш ъгълче у вас (преди това си взел съгласие от жената, кучето, тъщатата и др.) и събличаш "Ровъра" зад задите седалки до голо т.е запълваш разчистеното ъгълче с "боклуци" "временно"подсушаваш така оголеният задник на колата(или идваш да го подсушим) караш и гледаш "оно че си покАже"
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от братчеда Преглед на мнение
              Водата влиза през дупката в която се навива винта държащ резервната гума.Ако махнете този винт се вижда направо асфалта.При незавит или липсващ винт водата влиза безпроблеми,след което няма как да излезе и стои кондензира и се разпространява.
              Колега, как имаш отговор на всеки въпрос, ама вярно е проверих го, свалям ти шапка с почитание.
              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 17-12-09, 08:16.
              Големите мъже си играят с големи играчки

Коментар

До: Влага в багажника на Рейндж Ровър П38

Не е от болта. При мен ако вали дъжд при резервната гума се събираше 5-6 литра чиста дъждовна вода, без да съм карал колата. Като начало направих миниатюрен отвор с наклон, при най-ниската тапа, при резервната гума и за сега проблема се реши. Пролетта при дъжд ще проследя от къде влиза водата, но според мен е от уплътненията на задните капаци и водата идва от улеите на покрива (тези покрити с пласмасовите лайсни, където се монтира багажника).
                sigpic

Коментар

Ммммм дааааааа,
                  май ще трябва да слагам очила
                  Прав си Влад - при по-щателен оглед се оказа,че все пак дупка има.
                  Погледнах където каза Братчеда, само че при мен е една скоба заварена за
                  корпуса и в нея се навива винта на гумата.
                  Точно под скобата се оказа и виновника.
                  Самата дупка не е някакъв технологичен отвор ами чиста корозия.
                  Влади, така не получваш ли обратния ефект - от там да влиза вода,
                  когато е дъждовно и газиш в локви, щото при мен май точно тва се случва?
                  Дядо Владо, благодаря за поканата, но ще го отложа идването при теб
                  за понататък(въртят ми се едни едни порочни мисли в главата)
                  Благодаря на всички, за сега ще търся временно решение на проблема
                  "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Отвора е малък и така направен, че от пръскане не може да влезе вода. Виж ако реша да форсирам нещо по-дълбоко....
                    sigpic

Коментар

При мен тече от уплътнението на багажника, там където е моторчето за задната чистачка, но само като лисна кофа с вода и не може да се оттече бързо и прескача уплътнението и направо вътре си тече!

Коментар

Първоначално публикуван от valdivladi Преглед на мнение
                        ...въртят ми се едни едни порочни мисли в главата...
                        Колко порочни?

Коментар

Първоначално публикуван от nikidd Преглед на мнение
                          Колко порочни?
                          Амииииии, ако ми тръгнат добре нещата след нова година - много
                          "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Първоначално публикуван от valdivladi Преглед на мнение
                            Амииииии, ако ми тръгнат добре нещата след нова година - много
                            Ще маха Рейнджа и ще минава на Дискавъри 200 TDI, без клима и без ел пакет и без шибидаци, да не му тече и да няма проблеми с електрониката

ПП: Ще се самонакажа за СПАМ-а.
                            Не се сдържах.
                            Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
                            LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
                            Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Объркал си се Радо. Мисля, че говори за Спорта. То луд умора нема. И пак ще почне да пее "Нека ме болиииии"
                              За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X