Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Корозия по купето на Дискавари 1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Корозия по купето на Дискавари 1

Колеги харесах си едно Дискавъри 1997г внос от Англия. Притесняваме, че има корозия по задните калници, задните врати и предния капак. При условие, че тези детайли са алуминиеви ми е много странно как изобщо се е получило. Моля дайте съвет как се лекува проблема и дали изобщо да копувам колата.

До: Корозия по Диско-1

Зависи от цената и за какво ще се използва.По принцип всичко се прави ама дали има смисъл.Виж и пода на багажника през задния калник дали е гнил.Огледай хубаво шасито.
    M.P.

Коментар

Обясни, моля те какво значи "корозия" по алуминий???? Детайлите, които си посочил са алуминиеви, но са закрепени върху стоманен скелет. Корозията по стоманата се вижда на местата на свързването с алуминиевите панели, врати и т.н. Това ли имаш предвид? Ако е това.....разглобяване, почистване на корозиралите места по познатите стотина начина...и така...
      00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

Нямам предвид изгнила стомана а корозирал алумин.
        Най-долната час на задния калник направо се чупи като я хвана с ръка.

Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 13-12-09, 16:25.

Коментар

До: Корозия по купето на Дискавари 1

Цитат от Дядо Владо:
          "аз пък се мъчих да кача снимки за "Златото Зд" как корозира алуминия на "Диското" заради въпроси в една друга тема, ама не мога (много ми е стар компа) но си корозира, разпада се на бял прах.."
          Благодаря! ..ама ако е стигнал дотам (алуминият) какво да му "спасяваш"....иначе при допир с кислорода, алуминият незбавно окислява, но пък слоят алуминиев окис ПОЧТИ спира окислението на материала под него..
          00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

Първоначално публикуван от zlatoto_zd Преглед на мнение
            Цитат от Дядо Владо:
            "аз пък се мъчих да кача снимки за "Златото Зд" как корозира алуминия на "Диското" заради въпроси в една друга тема, ама не мога (много ми е стар компа) но си корозира, разпада се на бял прах.."
            Благодаря! ..ама ако е стигнал дотам (алуминият) какво да му "спасяваш"....иначе при допир с кислорода, алуминият незбавно окислява, но пък слоят алуминиев окис ПОЧТИ спира окислението на материала под него..
            Това ако ми го кажеш по-простичко, като за неграмотен ще съм ти много благодарен.

Коментар

Първоначално публикуван от drat Преглед на мнение
              Това ако ми го кажеш по-простичко, като за неграмотен ще съм ти много благодарен.
              Това означава, че по някакви си тяхни причини ( може би електрохимични) алуминиевите части се отделят от железните (за които са хванати с точкови заварки) и започват да се разпадат на бял прах и люспи. Не съм се задълбочавал по темата как може да се ремонтира, ама ако говорим за външен панел на врата, май е по-лесно да се смени цялата врата с друга
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Алуминиевите панели не са хванати към желязния скелет с точкови заварки а със винтове. Поради тази причина панелите се подменят... примерно ако трябва да се смени панела със задния калник.. то се развиват винтовете от вратата на багажника до предната врата.. но си е голяма хамалогия
                Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                  Това означава, че по някакви си тяхни причини ( може би електрохимични) алуминиевите части се отделят от железните (за които са хванати с точкови заварки) и започват да се разпадат на бял прах и люспи. Не съм се задълбочавал по темата как може да се ремонтира, ама ако говорим за външен панел на врата, май е по-лесно да се смени цялата врата с друга
                  От това по-простичко...не знам. Алуминият се е превърнал в алуминиев окис, алуминиеви соли (хлорид например)..т.е. смяна на целия детайл - врата, калник..това не се ремонтира
                  00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

Много съм ви благодарен за отговорите, този джип не е за мен.
                    Току що капарирах ето това Вторник съм в КАТ и после се почва ходене по сервизи и т.н.
                    Ще пусна нова тема да се похваля като го регистрирам. Внос е от Италия няма никакви ражди. На първо четене му свети АВСа и май няма термостат.

Съобщение от модератор:
                    Моля, напишете си в профила от къде сте.
                    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 23-05-11, 10:07.

Коментар

Браво! Изглежда запазен. Със здраве да си го строшиш и по-хубав да си вземеш!!
                      00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

Честито!!!
                        Много е хубаво !
                        Разумният избор, че ръжда, свлачище и ..... трудно се спирали

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X