Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Още един Range Rover P38 в групата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Още един Range Rover P38 в групата

Първоначално публикуван от иван кад Преглед на мнение
    При мен четерите лампи светват само когато колата работи на място с вдигната ръчна.Някой път след 3-4мин,някой път след 10мин.,няма някаква закономерност.В упътването пише че това е някаква грешка е се ресетва с изгасване на мотора и затворени всички врати и прозорци за повече от две минути.До сега винаги нулира грешката.
    И при мен се получи нулирането, днес отново извадих проблемните клапани и пак нови О-пръстени, но този път беше разглобен и самия клапан, подменени затварящите гумички които стоят във сърцевината на подвижната част на клапана. В горният край на сърцевината на бубината има тънък уплътняващ гумен пръстен-намазан със силикон /О-пръстените също/ зглобен и за сега не се виждат гадните мехури.Дано, като се събудя утре е на положението на което го оставя.Благодаря за съветите и подкрепата.Наистина хубава екстра/възд. окачване/ която не си струва да бъде загубена.
    0897/833 689 - Николай Божков

Коментар

Не очаквай в това студено време сутринта да го намериш в същото положение,защото въздуха в възглавниците се свива в следствие на студа(когато си паркирал е бил топъл).Представи си да изкараш сутринта от вас една бутилка от мин. вода празна с затворена капачка и виж какво ще стане,същото става и със възглавниците.А и не забравяй,че той се самонивелира,ако не си спрял на равно място,с две думи изпуска въздух от часта намираща се по-високо.
      Големите мъже си играят с големи играчки

Коментар

До: Още един Range в групата

Първоначално публикуван от nikiib Преглед на мнение
        след изваждането на клапанният блок бяха нарязани резби на мястото където влизат т.нар. цанги и О-пръстени, след което всичо беше подменено с бързи връзки -струва ми се доста удачно.
        Това пък с каква цел е? да замените една бърза връзка с друга, гледам вместо да си поръчаш пълния комплект и като другите колеги да го смениш по инструкция, вместо това си се вкарал в преключение. Но както съм казвал не веднъж "За народното творчество почивен ден няма" Упех в начинанието и дано излезе нещо сполучливо, че май си тръгнал към пуржини! За съвет от препатил колега можеш, да ми звъннеш на 0888674422 или на лични!
        Диагностика на Land Rover и Rover - GSM нула 888 67 44 две две

Коментар

Здравейте колеги,
          искам да ви кажа че алармите които ми се появяваха за положение на колата по височина вече изчезнаха.Смяна на предни възглавници и датчик на предно ляво колело.За това искам специално да благодаря на dignatov и mumbler за съветите и помоща.Сега обаче имам друг проблем.Указа се че ми е сменяван BeCM-а на колата.Номера на шасито и този на компа не са еднакви.Отказа да работи дистанционното.Преди това съм сменял батериите и следе това си го сетвам и всичко е ОК,сега обаче не.Току що взех колата от дару кар и те обесниха следното:
          свързали са се с BeCM-а и са установили че той бил за смяна.Сетвали дистанционното но то веднага си губи кода.Най-вероятно са правили нещо щото сега колата показва други колометри.Искат 2500лв. за нов.Давайте съвети.

Коментар

Карай го зимата така, че ми е студено да работя (ще натрошим всички декоративни пластмаси ако почнем тотално разглабяне) та първо питай valdivladi, дали няма някакъв "човешки" сет (той вече се изучи върху своя "Рейндж" по трудния начин) и после на "Пфоето" и "Дару" не им се вързвай това си могат това си баят- малко време, много пари , голям кеф
            Никой финансов шеф не обича да чува "шефе два дни го търсихме, оказа се счупено куплунгче...и струва 0.50лв."...в смисъл и така да е пак ще кажат че ВСМ-то е било сменено щот` там е бил проблема
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Това което ми казваш е много добре,защото от дару ми казаха да не я карам понеже може да ме остави някъде заради това.Между другото на таблото ми свети engine disable а пък колата работи и ми казва да натисна бутона на дистанционното.

Коментар

Това което ми казваш е много добре,защото от дару ми казаха да не я карам понеже може да ме остави някъде заради това.Между другото на таблото ми свети engine disable а пък колата работи и ми казва да натисна бутона на дистанционното.
                Чесно казано незнам дали ще те остави , но в тази тема компютъра пишеше на екрана ужасии за автоматика и неговия собственик, а се оказа елементарно електро-механично управление с ключе и моторче, а контактите на моторчето пък казват на "Великия Комп" какво да пише....всъщност компа участва повече в писането по дисплея на сърцераздирателни съобщения отколкото в реално следене и регулиране на нещо
                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                  Чесно казано незнам дали ще те остави , но в тази тема компютъра пишеше на екрана ужасии за автоматика и неговия собственик, а се оказа елементарно електро-механично управление с ключе и моторче, а контактите на моторчето пък казват на "Великия Комп" какво да пише....всъщност компа участва повече в писането по дисплея на сърцераздирателни съобщения отколкото в реално следене и регулиране на нещо
                  Дори собствената жена не може да ти вгорчи живота така както ВеСМа в П38цата Ако тя(жената) пропусне да чуе и види нещо,то ВеСМа никога. По въпросния джип наистина има пипани неща,наистина има(вече няма доколкото разбрах) разлика в километражите записани в ВеСМа и таблото с уредите и по мое предположение на джипа е монтиран ВеСМ доста по старо поколение.За съжаление вероятност да не запалиш при тази охранителна у-ба винаги съществува.

Коментар

Благодаря на всички за съветите и в този ред на мисли някой може ли да ми каже как да си заключа багажника та все пак да мога да го карам докато отстраня проблама,защото пущината си върви идеално,пък и в това време.
                    П.С. Всъщност от ровене във форума разбрах че под корите които се намират до педалите от вЪншната страна както и при пасажерското място има куплунзи които отиват към вратите. Въпросните връзки от влагата се влошават и започват да правят проблеми. Ако ги разкача и почистя с контактен шпрей мога ли да навредя нещо?
                    Поздрави.
                    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 21-01-10, 09:02.

Коментар

......и някой може ли да ми каже как да си заключа багажника .....
                      Това колега не го разбрах?!? Принципно багажника си се заключва заедно с централното,
                      но ако то нещо не работи вече е друга работа - вариянти много.
                      А за това дали можеш да навредиш нещо - едва ли,
                      но пък е хубаво такива интервенции да правиш на разкачен акумулатор за да не дообъркаш "Великия компютър"
                      "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X