Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Капачка за разширителния съд и вода - задължително в колата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Капачка за разширителния съд и вода - задължително в колата

Споделям едно малко премеждие, което преодолях преди няколко дни. Карам си безгрижно по Околовръстното и по едно време гледам стрелката за температурата стои в най-висока точка в червения сектор, но лампичката не свети. Спирам, изчаквам да изстине и проверявам разширителното казанче - течност почти няма, само на дъното и цялото казанче облято отвънка. Понеже съм имал проблеми в миналото с прегряване на двигателя, винаги си нося нова резервна капачка и вода 5 литра. Сменям капачката, доливам около 2 литра вода и системата заспа. Ами ако нямах капачка и не видя стрелката- ни ме се мисли какви поразии могат да се случат.
    Та носете си резервна капачка и вода - има полза.
    Поздрави
    Владо
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 10-11-09, 09:45.
    Land Rover Discovery 1-300tdi

До: Капачка и вода-задължително в колата

Аз ще ти кажа какви поразии на мен ми се случиха: спуках радиатор , и вода имах и доливах тубата ама бях доста далече от Бургас, и за капак в 1:00ч сутринта. Човек никога не знае...
    Range Rover P38 2.5DT
    Audi A4 1.8T quattro
    [B]"Ако нищо друго не ти свърши работа - прочети инструкциите."[/B]

Коментар

Първоначално публикуван от Рашконти Преглед на мнение
      ... Сменям капачката, доливам около 2 литра вода и системата заспа. Ами ако нямах капачка и не видя стрелката- ни ме се мисли какви поразии могат да се случат.
      Та носете си резервна капачка и вода - има полза.
      Поздрави
      Владо
      При горещ двигател не е ли опасно да бухнеш няколко литра студена вода? В бокса при майстора ми имаше пострадала кола от такава процедура. Нацепена глава... майсторът каза, че не било от прегряването, а от студената вода.

Коментар

" Спирам, изчаквам да изстине и ..... "
        Land Rover Discovery 1-300tdi

Коментар

До: Капачка за разширителния съд и вода-задължително в колата

... и така няколко пъти /аз де/
          Range Rover P38 2.5DT
          Audi A4 1.8T quattro
          [B]"Ако нищо друго не ти свърши работа - прочети инструкциите."[/B]

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
            При горещ двигател не е ли опасно да бухнеш няколко литра студена вода? В бокса при майстора ми имаше пострадала кола от такава процедура. Нацепена глава... майсторът каза, че не било от прегряването, а от студената вода.
            Долива се при работещ двигател и по малко /на тънка струя/.
            E = mc2 / Прави си сметката! И умната!

Коментар

На мен ми се е случвало преди няколко години с Фиестата. Най близката охладителна течност беше в едно крайпътно заведение на което чешмите бяха спряли, но затова пък имаше газирана вода в половин литрови бутилки. Сипах и четири, това беше пролетта и после чак след няколко месеца я смених с антифриз.
              Тази земя, по която тъпча сега,
              тази земя, която пролетен вятър пробужда,
              тази земя – не е моя земя,
              тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Първоначално публикуван от vladstudio Преглед на мнение
                На мен ми се е случвало преди няколко години с Фиестата. Най близката охладителна течност беше в едно крайпътно заведение на което чешмите бяха спряли, но затова пък имаше газирана вода в половин литрови бутилки. Сипах и четири, това беше пролетта и после чак след няколко месеца я смених с антифриз.
                Aaaa не! После ще има газ в охладителната течност, сигурен признак за спукан блок/глава/гарнитура

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                  Aaaa не! После ще има газ в охладителната течност, сигурен признак за спукан блок/глава/гарнитура
                  Не би ли трябвало нагретия газ пръв да излезне през капачката?
                  Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                  Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                  ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
                    Не би ли трябвало нагретия газ пръв да излезне през капачката?
                    Вярно е - колкото е по-близо до точката на насищане, толкова по-малко газове разтваря течността. Това беше закон на Хенри-Далтон, ако правилно съм запомнил имената.
                    Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

До: Капачка за разширителния съд и вода - задължително в колата

За незнаещите - ако нямате подръка резервна капачка, а оригиналната се е загубила, на първо време докато чакате доставка на оригинална си купете една за Опел (или за Астра Ф или за Кадет не помня коя беше точно) - жълта - пасва идеално резбата, но това само за временно, защото не зная клапанчето й при какво налягане изпуска.
                      "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

До: Капачка за разширителния съд и вода - задължително в колата

В краен случай може да се кара малко и без капачка. Края на лятото бях за гъби от задната страна на Витоша и се спука маркуча към радиатора. Бандажирах го с пласмасова лепенка и на отвита капачка се прибрах до София. Дори на следващия ден така отидох да си купя нов маркуч в Дару. Смених и капачката, защото старата явно държеше по-високо налягане и до сега нямам проблем с охлаждането.
                        sigpic

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X