Колеги имам нужда от съвет, тази сутрин при тръгване от паркинга не можах да превключа на задна скорост. Колата ми е LR Disco 1 2.5 TDI с автоматична скоростна кутия. С бутане на зад (доста трудно) се измъкнах от паркинга и тръгнах на работа. След около 2-3 км. на един светофар пробвах и имах задна. Дайте съвет какво и къде да гледам. На автоматика съм сменил хидравличната течност и филтъра преди 1.500 км. Чакам съвети
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
LR Disco - не включва на задна - РАЗРЕШЕН!
Свий
X
-
Лоста си се движи нормално. Застава на избраната позиция, но при подаване на газ колата не помръдва, само се форсира. при бутането описано в първия ми пост беше много трудно, все едно, че буташ кола на скорост. Можеби трябваше да превключа на N и двата лоста. В момента нямам никакъв проблем. Превключват се всички скорости.
Пробвах да включа на D и колата тръгваше нормално напред.Toyota Hilux 3.0 D4D 2008
Discovery 2.5 TD5 2000 EX
Land Rover Discovery 2.5 TDI 1996 EX
Коментар
-
ако скоро си сменил течността/филтъра не е зле да прегледаш нивото след 200-300км. ако си го сменил съвсем скоро и преди това не си имал подобен проблем а и след това (както казваш) след като поработи малко колата имаш задна, много е вероятно да се оправи от самосебе си. автомата когато го източиш и налееш нова течност (особено когато сменяш и филтъра) може да има един малък период докато "дойде на себе си" примерно 100-200 км. Така е на останалите автоматични коли на Диското няма да е различно. Това е и една от причините повечето от фирмите да казват че автомата не му се сменя течността а само се долива (глупост), но като всяка хидравлична система и там остава въздух след източване/пълнене със съответните ефекти. факта че после се е е оправило е много положителен."..there is no substitute for cubic inches.."
Коментар
-
Разбира се че не можеш да я смениш и само доливаш. Сменяш около 50% другите обикновенно остават в обеми които не можеш да източиш и само доливаш нова. Можеш да смениш всичката като свалиш и разглобиш кутията.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Нивото при студен, но работещ двигател (по инструкция се мери тогава) е близко до максималното. Маслото е сменено изцяло. За да се смени филтъра се отваря кутията. Фитъра е вътре в нея.Toyota Hilux 3.0 D4D 2008
Коментар
-
Маслото не може да се смени изцяло без да се СВАЛИ!!! кутията. Като отвориш кутията да смениш филтъра източваш само това което смазва част от нещата вътре, в хидротрансформатора остава още поне толкова.
Така че недейте се заблуждава. Ако невярвате, обадете се в Джемини да ви го каже специалист.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
цялото масло в моита кутия е 8л.Първоначално публикуван от quadraМаслото не може да се смени изцяло без да се СВАЛИ!!! кутията. Като отвориш кутията да смениш филтъра източваш само това което смазва част от нещата вътре, в хидротрансформатора остава още поне толкова.
Така че недейте се заблуждава. Ако невярвате, обадете се в Джемини да ви го каже специалист.
При смяна пише че трябва да се сложи 4л защото 4л остава вътре.
В Джемини ми сложиха 7.5л. Видях го с очите си и не знам как стана.
По темата провери си нивото на маслото
Когато е повече или по-малко НЕ изрежда плавно предавките и понякога не включва.
Може и маслото да не е подходящо. Или да се е прецакало от смесването със старото.
Коментар
-
За източването, ако са хитри са ти вкарали една сонда в хирдотрансформатора и са поиздърпали колкото може от там, ама те са истински професионалисти, другите свалят картера, изливат там каквото има, сменят филтъра и доливат.Първоначално публикуван от kinexцялото масло в моита кутия е 8л.Първоначално публикуван от quadraМаслото не може да се смени изцяло без да се СВАЛИ!!! кутията. Като отвориш кутията да смениш филтъра източваш само това което смазва част от нещата вътре, в хидротрансформатора остава още поне толкова.
Така че недейте се заблуждава. Ако невярвате, обадете се в Джемини да ви го каже специалист.
При смяна пише че трябва да се сложи 4л защото 4л остава вътре.
В Джемини ми сложиха 7.5л. Видях го с очите си и не знам как стана.
По темата провери си нивото на маслото
Когато е повече или по-малко НЕ изрежда плавно предавките и понякога не включва.
Може и маслото да не е подходящо. Или да се е прецакало от смесването със старото.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Бях в дълга командировка. През това време оставих колата в сервиз на мои приятели. Сменили са отново ATF-a, филтъра и гарнитурите. Сменили са повече от 6 литра ATF. (по документи е 9.1). Сега нещата са значително по-добре. В повечето случаи нямам проблем със задната предавка. В редки случаи при движение на заден ход, се появява ефект наподобяващ каране по път с напречни неравности. Ще покарам така и ако проблемите продължават ще отида в сервиз за автоматични предавки.Toyota Hilux 3.0 D4D 2008
Коментар
-
може би няма нищо общо с твоя проблем със задната скорост, но като спомена ефекта при бавно движение "като по път с напречни неравности" т.е. едно осезаемо придърпване ми напомни за моето Диско когато поради незная каква точно причина (оправиха го в сервиз тогава и не питах защо точно е станало) ръчната спирачка (която хващала кардана) не се освобождава напълно и това предизвикваше точно такъв ефект. понякога англичаните са бетер от руснаците в технологичните си "решения" но...специфика кво да прайш?!"..there is no substitute for cubic inches.."
Коментар
-
Колега Fakir, пичовете в сервиза са разкачили карданите и са убедени, че проблема е в кутията. Затова и са направили смяната на маслото и филтрите. Твърдят, че проблема не е механичен.Toyota Hilux 3.0 D4D 2008
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар