Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Твърда возия на Discovery III след смяна на задни въздушни възглавници

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Твърда возия на Discovery III след смяна на задни въздушни възглавници

Здравейте,
    на Discovery III преди месец смених задните въздушни възглавници (цял комплект с амортисьорите), като новите са марка ARNOTT. След смяната все едно карам друг джип - возията на задния мост рязко се втвърди, все едно няма никакъв ход, който да обира неравностите. Преди смяната нормални гърбици (легналите полицаи) не ги усещаше, когато ги минавам с 40-50 км/ч, а сега усещането е че ще откърти задния мост. По черно всяка малка дупка се усеща все едно съм нацелил някой трап. Нивата в окачването са нормални, вдигането и свалянето работят, когато е вдигнат твърдостта е с една идея по-слаба, но въпреки това разликата спрямо преди смяната е брутална. Майстора, който ги сменя вдига рамене и твърди, че всичко е извършил както трябва. От друга страна ARNOTT не са случайна марка и не допускам новите възглавници да са толкова твърди. Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем, респективно идеи за отстраняването му?

Поздрави!
    Success is like being pregnant! - Everybody congratulates you, but nobody knows how many times you were fu..ed ....

Неправилно налягане, не е калибрирана системата след смяната, някъде задържал клапан.
    Няма как новите да са по-твърди от старите. Нещо при смяната не е направено както трябва.
    Амортисьорите как са?

Коментар

• trapper
      trapper коментира
      Редактиране на коментар
      "не е калибрирана системата след смяната", и аз така мисля.

Нови, цял комплект с възглавниците. Клапан в разпределителния блок ли? - вдигането и свалянето работи, ако задържа налягане, би следвало да не може да падне на нормалното ниво след вдигане. Ако налягането е високо, няма ли да вдигне височината?
    Success is like being pregnant! - Everybody congratulates you, but nobody knows how many times you were fu..ed ....

Коментар

Така ли изглежда екрана при настройка за шосе:

​​
      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от Rotor Преглед на мнение
        Нови, цял комплект с възглавниците. Клапан в разпределителния блок ли? - вдигането и свалянето работи, ако задържа налягане, би следвало да не може да падне на нормалното ниво след вдигане. Ако налягането е високо, няма ли да вдигне височината?

Някъде трябва да имаш и разширителен съд,между него и възглавниците също имаш клапан/и. Налягането не е константно мени се и докато се движиш, според натоварването, някои от системите за стабилност също си играят с него...
        Аз от конкретната кола нямам представа, но в повечето с които съм се сблъсквал е такава постановката. И всички искат адаптация на окачването на равна площадка след работа.
        Някой датчик по окачването да сте забравили да закачите, може да е корозила буксата му, абе трябва си диагностика.
        Няма как преди да си карал с по-мек въздух сега с по-твърд.
        Аудито ми дори при някоя по-тежичка чанта да извадя от багажника се "усеща", при изгасена кола се чува най-ясно. Както го нарече един приятел "разтовари го и сега си отдъхна".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
        X