Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Freelander 2.0 ТD мени оборотите !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Freelander 2.0 ТD мени оборотите !

Здравейте колеги,аз съм нов в този сайт..и много много не знам как стоят нещата,за което предварително се извинявам.
    Но имам голям проблем,на който не мога да намеря решения и се надявам някой тука да ми помогне! Значи,имам Ленд Роувър Фриилендер 98 г 2.0 ТД новият двигател (комонреал) сблъсках се с следният проблем.
    Джипа започна да мени оборотите,както си е на свободен ход,без да му давам газ ги качва до 3 000 оборота сам.
    Карах го на майстор,закачи го на компютър и ми каза че е от потенциометъра на педала на газта(това е един датчик) при мене е закрепен точно над педала на газта и е с една щтангичка,не е с жило.
    Този датчик ми обясниха че подава сигнали на компютъра на джипа...този датчик струва 8,15 лв...не ми се даваха толкова много пари за него.
    Намерих втора употреба..сложих го..същата работа,реших се да купя чисто нов.
    Поръчка от германия за 3 дни дойде...но майстора беше зает и се наложи аз да си го сменя,направих го следователно и колата заработи отлично,докато не отидохме пак на този майстор да го питаме дали трябва да се закачи на компютъра, за да се изчистят грешки евентуално,щото не знам.
    Закачи я на компютъра каза, че няма грешки за чистене,нещо му блокира компа.
    Каза да загася двигателя обаче буксата си остана включена, рестартира го и пак почна да ми показва и обяснява вече за друго нещо,че като сме сменяли ремъците понеже не е бил онзи майстор с комп. и не е направил точна центровка и сега има предварение с 1,5 градус..разбрахме се да минем да го оправи това нещо,но като изкарах колата от сервиза и почна да си мени пак оборотите,но този път ги качва само до 1,250 оборота.
    При самото превключване на скоростите като натисна съединителя,вместо веднага да паднат оборотите,те падат плавно и все едно не връщам газта.
    Колата се форсира...какво да правя????
    Каде да ходя????Кой може да ми помогне????Дали е възможно да е прецакъл потенциометъра тоя майстор????Не знам какво да правя, и реших да ви попитам, дали някой се е сблъсквал с този проблем????
    Има ли някакво решеение ?
    Благодаря ви предварително, и дано има някой които да ме насочи какво да правя??!! Че казах аман от майстори! Много са майсторите,малко разбирачите !

Съобщение от модератор:
    Моля, напишете си в профила от къде сте, и използвайте препинателните знаци в текста.
    И изреченията започват с главни букви,също и "жаргонното/съкратено" писане на думите не са за предпочитане.
    Последно редактирано от the_one; 14-09-09, 19:36.

До: мени оборотите !

От фриелендъри не разбирам, ама ако е комън рейл и има потенциометър на педала за газ (те са два най-вероятно потенциометрите в модула) няма центорвки на запалването. Само трябва да са зацепени добре ремъците.

При тебе щом се вдигат д 3000 оборота, а не само с 50-100 значи е нещо не мн трудно за хващане.

Пробвай с диагностика и на друго място където правят фрилендъри. Аз винаги предпочитам да ходя по профилирани сервизи за определени марки (дори и мали гаражчета), а не на всичколози.

Коментар

До: Freelander 2.0 ТD мени оборотите !

Благодаря ти колега! Бях в София,Мотопфое,там имат и сервиз за Ленд Роувър и те ми казаха.
      ПотенциОметъра,но ми казаха цена 1024 лв. аз си го намерих за 815 лв,още преди да го вкараме там в сервиза ни казаха,че е възможно да е дросЕлова клапа за въздух.
      Но после и те казаха,че е потенциОметъра,реших да не го сменям при тях, и сега не знам какво му е и кой може да помогне
      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 14-09-09, 19:36.

Коментар

Нямах предвид да ходиш в официалните сервизи.

Потърси някой по-малък сервиз за диагностика. Големите майстори не винаги са в големите сервизи.

Коментар

Възможно е да е и от турбо-то... ВНИМАВАЙ
          Принципа е, че ДВГ-то започва да гори масло, което навлиза през компресора в системата на горивно-газовата смес.
          Възможно е двигателя да се самоизфорсира и до по-високи обороти, като не спира при изваден ключ Вярната реакция в този случай е ръчна спирачка, превключване на 3-та скорост и отпускане на съединител за да се ,,задави" ДВГ-то.
          Та така - внимавай...
          Провери си нивото на маслото за начало
          p.s. ако не се лъжа колега с TDI имаше подобен проблем да не беше и Freelander...
          Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
          „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
          LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от the_one Преглед на мнение
            Благодаря ти колега! Бях в София,Мотопфое,там имат и сервиз за Ленд Роувър и те ми казаха.
            ПотенциОметъра,но ми казаха цена 1024 лв. аз си го намерих за 815 лв,още преди да го вкараме там в сервиза ни казаха,че е възможно да е дросЕлова клапа за въздух.
            Но после и те казаха,че е потенциОметъра,реших да не го сменям при тях, и сега не знам какво му е и кой може да помогне
            Тоя потенциометър колко ли ще струва по Английско? Вземи провери, чо току виж си спестил 200-300 лв.
            http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
            http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Благодаря ти за отговора колега,ами похапвамалко масълце...възможно е и да е от това...какво е решението на проблема ако е от това

Първоначално публикуван от marin199 Преглед на мнение
              Тоя потенциометър колко ли ще струва по Английско? Вземи провери, чо току виж си спестил 200-300 лв.
              Аз вече съм го купил от тука и съм го монтирал колега...но няма резултат..може и да е по евтин там.... не знам.
              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 19-09-09, 11:07.

Коментар

Ами ново (рециклирано) турбо...
                Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                LZ1EMS

Коментар

Здравейте на от 1 месец имам Freelander и установих, че задната не ми свети,а лампите са здрави.
                  Някой би ли ми казал каде се намира датчика за задната на скоростната кутия.
                  Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 16-09-09, 18:22.

Коментар

Здравей колега, ...не съм се сблъсквал с това нещо до сега и нямам представа каде може да се намира този датчик...аз имам друг проблем на който още не съм намерил решението

Съобщение от модератор:
                    Моля, напишете си в профила от къде сте.
                    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 19-09-09, 11:08.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X