Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Диско ІІ. Помпа на сервоусилвателя на волана

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Диско ІІ. Помпа на сервоусилвателя на волана

Колата е ЛР Диско ІІ, TD5 (2001). Ръмженето на помпата на сервоусилвателя на волана се усили. Дилемата ми е ремонт на старата или да я сменя с нова от Падок. Четох препоръка за ремонт в Автомеханик Груп.
    Тука има ли мнения по въпроса?
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Аз първо бих сменил маслото.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Съединител - долен, ляв педал.
    Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
      Аз първо бих сменил маслото.
      Ръчно (имам канал, но не съм го правил) или машинно (А-с Дунев, + течност + 5 мин = 40 Е) ?
      Последно редактирано от trapper; 19-02-26, 16:52.
      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

• td120
        td120 коментира
        Редактиране на коментар
        Изсмукваме течността от казанчето до ниво под щуцера на обратката(ако е разположен по-високо)... разкачваме обратката от казанчето,пущаме я в шише или буркан,закрепяме го да не олеем...затапваме щуцерчето на обратката(или втъкваме маркуче и го закрепяме вирнато нагоре,краят му над казанчето)...предните колеса във въздуха,пълно ляво-дясно волана(без да палим),колкото пъти трябва,докле вземе да повръща чиста течност в шишето/буркана (следим нивото в казанчето и доливаме с новата течност,да не глътне въздух.Голям казан и тука е хубаво нещо, иначе е досада да следиш и доливаш). Масраф (освен течността)-макс.5 кинта(за маркуче и свръзка,ако няма мегдан в моторния отсек,шишето на земята,за по-цивилизовано,нали).Канал не трябва,биля ако е лъзгаво под колесата,може и да не повдигаме(там картони и найлони...сняг или лед,ако е сезон).Свързваме маркучето на обратката преди последното доливане...доливаме до нормалното ниво...палим вече мотора,въртим пак ляво-дясно,слухтим и пр.Май има и пробка за обезв. на ККутия,ако нещо.

Може и да се отрази благотворно...ако ли пък не даде очаквания резулат-спестили сме цял денарий,който ще прибавим към ремонта/покупката на помпата или за разни душеполезни неща.
        Вижте там какво дават като заместител на фабричната PSF 14315 .Впрочем,какво има сега в системата? Потребители слагат,гледам, Pentosin CHF 11s или 202 ,Febi 06161 , Febi 46161 или други подобни нисковискозни хави. Понеже заводската (на Тексако) е била полусинтетика, бих взел подобна по състав (примерно Pentosin 202 или Febi 46161, PAO ~ 25% ).
        Не знам колко пари е нова помпа и колко смятате да държите машината,обаче с времето рязко намаляват възможностите за читави части за нормални автомобили(или пък цените фърчат нагоре),тъй че никак не е лошо да заима човек овреме още една .

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 18,038 в 21:09 на 10-02-26.

Зареждам...
    X