Здравейте, Колеги!Имам Дискавъри 2 ТД5 мотор.От известно време джипа е много муден.Докато е студен върви нормално, след това все едно е обикновен дизел, турбината започва да надува след 2500 оборота и то изведнъж а не постепеннно.Почистил съм МАФ сензор, МАП сензор, сменени са всички филтри, колата е проверена с диагностика и не дава никакви грешки.Затапих EGR клапана и пак нищо.Клапана на турбото съм го проверил също, всичко си работи нормално.Прави ми впечатление, че преди като подавах газ и боксувам в сняг примерно от ауспуха излизаха сажди и черен дим при по-високи обороти, а сега изобщо не изпушва черно при подаване на рязка газ.Разхода се вдигна значително, смесено каране 19л/100км с гуми 245/75 R16.Колата е с фабричен катализатор, възможно ли е да е запушен?!Има ли някой подобен проблем?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Land Rover Discovery TD5 Няма мощност.
Свий
X
-
Здравейте, с каква диагностика го четохте? Друго , което се сещам да видите е състоянието на колектора на изходящите газове, защото се криви при голямо натоварване и проверете за запушен катализатор.
-
Ами май само за грешки го гледаха с диагностика в сервиз и нямаше.Не са му гледали параметрите.То и аз не съм много запознат, с каква диагностика е добре да се погледне?
-
NCOM02 Discovery II TD5 комплект
https://www.nanocom-diagnostics.com/...ery-ii-td5-kit
-
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар