Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лагери заден мост Диско 1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лагери заден мост Диско 1

Изпуска ми семеринга на задно дясно колело /Диско 300tdi/ и ми се струва че ми вие лагер. Като гледам в Микроката и това което предлагат в Падок ми излизат различни неща /шаси МА102381/
    Семеринг FTC5268 и FTC4785
    Лагери RTC3429 и STC4382
    Може ли някой да ми каже кое е вярното и лагерите и семерингите с какви размери са по нормалните си обозначения.

Не знам дали има има такава тема но можеби ще е полезно да се направи, ако преценят модераторите, където да се пише например за лагерите, семерингите и други заводското обозначение на какво отговарят.
    Ето например когато ремонтирах предният кардан и предната фланга на раздатката и какво установих

Каретата на кардана RTC3458 са U110 на GKN
    Лагера STC1130 всъщност е обикновен лагер 6207
    Съжалявам само, че забравих да проверя семеринга

До: Лагери заден мост Диско 1

Първоначално публикуван от mantaman Преглед на мнение
    ....... Не знам дали има има такава тема но можеби ще е полезно да се направи, ако преценят модераторите, където да се пише например за лагерите, семерингите и други заводското обозначение на какво отговарят.
    Разбира се,че всичко което е споделено е добре дошло за следващия/те.
    Особенно придружено със снимки и описание по време на ремонта,в случая ти имаш пълната възможност да го направиш,тъйкато ти предстой такъв ремонт.
    Ако нямаш възможност за снимки,може и по схемите от ръководствата да нанесеш размерите на лагерите и семерингите.

.... ако това ти върши работа:... ЦЪК
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 09-09-09, 12:51.
    Land Rover Discovery:
    - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
    Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Пък и при мен Лазар разчасти мостовете на "Феникса", може и да идваш да пипаш и да сравняваш на живо (все нещо ще е сходно с твоите)
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Благодаря ви за отговорите, но под номер RTC3429 в Падок не излиза нищо а дават, че за диско става STC4382 което пък Микроката дава, че е за Дифендър и Класик, което ме навежда на мисълта, че това е един и същ лагер, но за различните модели е под различен номер.
        Затова първо ще го разглобя да видя какъв му е стандартният размер и след това ще го търся, един ден повече в бокса не е страшен.

И още нещо което бях забравил във връзка със заменяемоста. За обтегача на ремъка на алтернатора ERR4708 /300тди/ не се продава отделно само ролка а цяло като комплект, лагерчето на ролката е обикновен лагер 6203 и се сменя без проблем, но само ако знаете че болтът на ролката е с обратна резба и не се напъвате като мен да го дозатягате. Това е направено с цел след това да можете да поставите лесно ремъка. С лула или звезда опъвате обтегача в посока обратна на часовниковата стрелка, ако резбата беше нормална болта щеше да се развие.

Коментар

И още нещо което бях забравил във връзка със заменяемоста. За обтегача на ремъка на алтернатора ERR4708 /300тди/ не се продава отделно само ролка а цяло като комплект, лагерчето на ролката е обикновен лагер 6203 и се сменя без проблем, но само ако знаете че болтът на ролката е с обратна резба и не се напъвате като мен да го дозатягате. Това е направено с цел след това да можете да поставите лесно ремъка. С лула или звезда опъвате обтегача в посока обратна на часовниковата стрелка, ако резбата беше нормална болта щеше да се развие.
          Да да, и това го има пост №23:
          http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...5%F0%E0&page=2
          Land Rover Discovery:
          - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".

Коментар

Първоначално публикуван от 5-ракиев Преглед на мнение
            Да да, и това го има пост №23:
            http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...5%F0%E0&page=2
            Точно това имах в предвид в началото на темата ако прецените модераторите да направите отделна тема за това кой номер на ЛР на какъв стандартен размер на лагер например отговаря и да я закачите като важна, защото когато някой се интересува от тази ролка на обтегача и напише заводският индекс ERR4708 търсачката няма да му върне отговор пос 23 от еди коя си тема. И дори да е прочел целият форум от край до край и да си спомня, че някъде го е чел това пак ще му отнеме часове да го търси.

Коментар

....търсачката няма да му върне отговор пос 23 от еди коя си тема. И дори да е прочел целият форум от край до край и да си спомня, че някъде го е чел това пак ще му отнеме часове да го търси.
              Аз не бих казал,че е ако се прочете подфорума в случая L.R. няма да знаеш кое къде има като информация, и за самия член/фен на марката и потребител ще е по-полезно,и част от темите с обсъждани вече въпроси нямаше да ги има.
              Ценното не е само в пръвата сраница,има още 37бр.страници,всичкото това което е написано там е отсято и събрано в систематизираната информация (до там придобиваш достъп след ....като напишеш нещо значимо и полезно или след даден брой...)

п.п.а и доста хора само питат,получават отговор и до там (няма отговор от тяхна страна с решения проблем, за снимки по време на ремонта пък да не говорим)
              .... и търсачката показа само 6бр. теми,колко са.
              Прикачени файлове
              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 10-09-09, 14:31.
              Land Rover Discovery:

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X