Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Задна стабилизираща щанга след 2" лифт на Disco I

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Задна стабилизираща щанга след 2" лифт на Disco I

Дайте акъл - на приятел след лифт на окачването с кит 2,5" (Disco I) задната стаб. щанга явно е изместена от нормалното си положение и след разкандилкване на джипката прескача, биелетите се обръщат нагоре и започват да потропват в основата на пружината.
    Кое е правилното решение на проблема - дистанционни подложки под тампоните при захващането към шасито, които да компенсират изместването поради лифта или да се измести по-напред точката на захващане...

Или пък друг вариант, за който не сме се сетили.

Предварително благодаря за всяка помощ и се извинявам, ако има подобна тема, ама търсчката не ми помогна много.

До: Задна стабилизираща щанга след лифт

Прощавай за въпроса, но какъв е този лифт 2.5?
    Иначе при мен няма стабилизиращи щанги...
    Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Първоначално публикуван от denislav Преглед на мнение
      ... Или пък друг вариант, за който не сме се сетили ...
      По-дълги биелетки на стабилизиращата щанга.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от SIMOCOREX Преглед на мнение
        Прощавай за въпроса, но какъв е този лифт 2.5?
        Иначе при мен няма стабилизиращи щанги...
        http://www.paddockspares.com/pp/KITS...p_Dampers.html

Ееее, объркал съм. 2" е, ама като не е моя колата - не помня всичко наизуст .

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
          Има ли ги някъде като конфекция или трябва ТНТМ?

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
            При ЛР биелетките се различават от на другите марки като конструкция. Приличат повече на шарнири.
            Ето така изглеждат оригиналните:
            Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Първоначално публикуван от SIMOCOREX Преглед на мнение
              При ЛР биелетките се различават от на другите марки като конструкция. Приличат повече на шарнири.
              Ето така изглеждат оригиналните:
              Вярно, че бяха смайващо масивни като за една стабилизираща щанга.

Ако не се предлагат по-дълги, евентуален вариант е удължаване по линия на ТНТМ.
              Ние не сме неутрални!

Коментар

До: Задна стабилизираща щанга след 2" лифт на Disco I

За какво са стабилизиращи щанги при 2.5'' лифт? Просто ги махнете.
                Като ще е гарга - да е рошава.
                За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
                  За какво са стабилизиращи щанги при 2.5'' лифт? Просто ги махнете.
                  Като ще е гарга - да е рошава.
                  Ако караш само бавно и само в гората - може. Ама иначе ...
                  Разликата със и без стабилизиращи щанги при каране по път с много и остри завои е драстично осезаема, дори за такъв пословично устойчив на странични наклони автомобил като Патрол-а.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Свалят се надолу горните опори на стабилизиращата щанга.
                    Същият проблем съществуваше при Злати, докато Митака не го разреши по описания начин.
                    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Има и по дълги на Дифендъра .На класика и диското са еднакви
                      [SIGPIC][/SIGPIC]
                      RR Classic

Коментар

А па на диско 2 са още по-дълги.

Внимание:
                        Слагай изнесени джанти или фланци Тогава да видиш кеф

Коментар

От: Ръководство: Смени си сам - Окачването. За Диско 1

При едно от съзерцаванията на един от "шедьоврите на Англииското автомобилостроене" след смяната на окачването, и чекнене напред назад ми се изгубиха едни 4см. на дясна задна арка на калника.
                          В първия момент помислих, че съм счупил пружина при някое от разчекванията, да ама не.
                          И вчера вместо да пукам по перушините, аз лежа в сламата на ожънатата нива, да гледам къде какво и как.
                          Стабилизиращата щанга/биалетката/ Ball joint link arm от ляво, се беше обърнала.
                          Като се въстанови в нормалното си положение, всичко си дойде на мястото, и задницата се "изравни".
                          Прикачени файлове
                          Land Rover Discovery:
                          - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                          Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Май са ти къси подложките, дето сте сложили за рамата, да свалят щангата по-ниско( рязаните профили с болтовете). При мене това го правеше преди да има намеса и подложки, след като Митко ги добави, не се е случвало. Имай впредвид, че при обръщане на биелетките стават и доста силни вибрации и при мен дори беше откъснало щангата със все държачите от шасито, та я заварявах пак. май ще ти трябват още тестове за донапасване, пък и май бая си подскачал по нивата
                            LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                            www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първият път, когато ми се случи това с биелетката, и аз доста се изплаших. Колата беше закарана в сервиз, вдигната на колонен крик и доста се пулихме с един приятел, докато видим "повредата". Със свалянето на колата на земята нещата си дойдоха на мястото. След това се е случвало още няколко пъти, но с повдигане на крик и една малка щанга ремонтът никак не е сложен и дълъг. При мен по-интересно беше с късането на конзолите на въпросната щанга от шасито. След третото скъсване ( общо, от двете страни ) и последвалото сваляне на щангата на една разходка, щангата беше пенсионирана. Сега Диско-то си се кълчи из гората на воля...е, скороста на асфалт в завой спадна малко, но аз не си падам по пистови изпълнения. Причината за късането на конзолите? Тунинг. Предишният собственик (заедно с форсираният мотор, прогресивните пружини, газовите амортисьори и др.) е сменил щангата с една, която е два пъти по-дебела. Предполагам, че е заради по-добрата странична устойчивост при висока скорост в завой на асфалт, но с цената на значително ограничаване на ходовете.....а това не ми допадна особено....
                              00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X